Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

TTT Rīga basketbolistes Eirokausu sezonu sāk ar zaudējumu Vītolas pārstāvētajai Galatasaray

Latvijas spēcīgākais sieviešu basketbola klubs TTT Rīga trešdien izbraukumā savā šīs sezonas pirmajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa mačā ar 66:77 (18:24, 16:21, 16:16, 16:16) piekāpās Kristīnes Vītolas pārstāvētajai Turcijas komandai Stambulas Galatasaray.

"TTT Rīga" sastāvā ar 19 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām šajā mačā izcēlās pieredzējusī Gunta Baško-Melnbārde, kamēr 14 punkti amerikānietes Aišas Sazerlendas rēķinā, kura arī izcīnīja astoņas bumbas zem groziem. Savukārt 11 punktus iemeta Ieva Krastiņa.

Tikmēr pretinieču rindās Vītola laukumā pavadīja 20 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus. Latviete iemeta divus no sešiem divpunktu metieniem, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja divus metienus un pārtvēra vienu bumbu. Vītolas kontā arī viena kļūda, trīs piezīmes un 11 efektivitātes punkti.

Par šī mača rezultatīvāko basketbolisti kļuva "Galatasaray" komandu pārstāvošā Marija Papova, kura guva 21 punktu.

"TTT Rīga" šo maču sāka gana sekmīgi, jo tā ievadā izdevās izvirzīties vadībā ar dažu punktu pārsvaru. Tiesa, spēcīgajai "Galatasaray" vienībai ātri vien izdevās pārņemt vadību un pirmo ceturtdaļu noslēgt ar sešu punktu pārsvaru (24:18). Rīgas komanda cīnījās atzīstami, taču, tuvojoties pirmā puslaika beigām, Stambulas klubs palielināja savu pārsvaru, līdz 15.minūtē tas sasniedza 11 punktus (38:27). Līdz lielajam pārtraukumam Latvijas vienībai pietuvoties neizdevās.

Otrajā puslaikā abas vienības cīnījās punkts punktā, lai gan vēl tā sākumā mājinieces bija panākušas 16 punktu pārsvaru (52:36). Vairākkārtējās Latvijas čempiones nepadevās, bet pēc Baško-Melnbārdes precīzā tālmetiena atpalicība bija samazināta tieši uz pusi (49:57). Tuvāk "TTT Rīga" neizdevās piekļūt, un pēcāk "Galatasaray" atkal nedaudz palielināja savu pārsvaru.

Noslēdzošā ceturkšņa ievadā rīdziniecēm izdevās neliela ofensīva un pēc precīza Baško-Melnbārdes divpunktnieka tablo vēstīja vairs tikai 58:63. Tomēr pēc tam atkal nākamajos uzbrukumos sekmīgāk nospēlēja "Galatasaray", attālinoties līdz desmit punktiem. Noslēdzošajās minūtēs viešņām neizdevās lauzt dueļa gaitu, tāpēc Latvijas komanda jauno Eirokausu sezonu sāka ar zaudējumu.

Vītola sezonu iesāka Spānijas čempionvienībā Salamankas "Perfumerias Avenida", bet mazā spēles laika dēļ oktobra sākumā pārgāja uz Stambulas komandu. Jaunajā vienībā viņa oficiālos mačos debitēja nedēļas nogalē, kad nacionālā čempionāta pirmās kārtas mačā izcēlās ar 20 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, palīdzot "Galatasaray" ar 97:62 savā laukumā droši pieveikt "Doguš Hastanesi" vienību.

Vēl 2014.gadā "Galatasaray" komanda kļuva par FIBA Eirolīgas čempioni. Tāpat Stambulas klubs 13 reizes uzvarējis Turcijas čempionātā.

Pašlaik 25 gadus vecā Vītola iepriekšējā sezonā "Perfumerias Avenida" rindās piedzīvoja debiju arī FIBA Eirolīgā, kur 13 spēlēs viņai caurmērā bija 4,9 punkti un 6,2 atlēkušās bumbas. "Perfumerias Avenida" komanda ar Vītolu sastāvā triumfēja arī Spānijas čempionātā, finālsērijā ar 2-1 apspēlējot Žironas "Spar Citylift" spēlētājas. Sezonas laikā Salamankas vienība zaudēja vien divos nacionālā čempionāta mačos - regulārās sezonas pašā pirmajā spēlē un finālsērijas otrajā duelī. Visos Spānijas turnīros latviete aizvadīja 33 spēles, kurās vidēji guva 5,9 punktus un savāca 4,2 bumbas zem groziem.

Septembra izskaņā Vītola palīdzēja "Perfumerias Avenida" komandai izcīnīt Spānijas Superkausu.

Tikmēr "TTT Rīga" komanda jauno sezonu iesāka jau septembra beigās ar mačiem Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgā (EEWBL), bet turpinājumā jau ilgāku laiku notiek arī Latvijas un Igaunijas apvienotais čempionāts. Šajos abos turnīros kopā rīdzinieces uzvarējušas visos sešos mačos.

No 1960. līdz 1982.gadam 18 reizes Eiropas čempionvienību kausu izcīnījušās un 1987.gadā Liliānas Ronketi Eiropas kausu ieguvušās TTT komandas mantinieces kopš neatkarības atgūšanas Eiropas klubu turnīros līdz 2011.gadam bija startējušas sešas reizes - pa reizei zemākā līmeņa Ronketi kausā (2002.gadā) un Eiropas kausa izcīņā (2007.gadā), kā arī četras reizes FIBA Eirolīgā (2008.-2011.gadā). Pēc ilgāka pārtraukuma "TTT Rīga" pērn atgriezās Eirokausā, kad vispirms pārvarēja kvalifikāciju, turpinājumā izkļuva arī no apakšgrupas un apstājās 1/16 finālā, kad piekāpās Itālijas komandai Venēcijas "Umana Reyer".

Šajā sezonā "TTT Rīga" komanda piesaistījusi pieredzējušo Guntu Baško-Melnbārdi, sastāvā saglabājusi amerikānieti Sidniju Kārteri un noslēgusi līgumu arī ar vēl vienu amerikānieti Aišu Sazerlendu.

Eirokausā "TTT Rīga" spēlē C apakšgrupā, sacenšoties arī ar Novosibirskas reģiona "Dinamo" komandu no Krievijas, kā arī vēl vienu Turcijas vienību Samsunas "Canik", kuras sastāvā ir arī latviešu saspēles vadītāja Elīna Babkina.

Šo abu komandu savstarpējā spēlē trešdien Novosibirskas klubs savā laukumā guva uzvaru ar 89:70, bet Babkina izcēlās ar 17 punktiem.

Pēc divu apļu turnīra 1/16 finālā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi