Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

VIDEO: Bertānu izraida no zāles, Spurs viesos turpina perfekti

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns, pēc vienas no epizodēm saņēmis divas tehniskās piezīmes, pirmdien tika izraidīs no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēles, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio Spurs komanda izbraukumā ar 97:96 (26:24, 9:24, 36:25, 26:23) grūtā cīņā pārspēja Milvoki Bucks.

Tādējādi Spurs komanda šosezon uzvarējusi visās 12 izbraukuma spēlēs, kamēr savā laukumā deviņos mačos ciesti četri zaudējumi.

Bertāns no spēles tika izraidīs trešās ceturtdaļas priekšpēdējā minūtē, kad, aizstāvot savu komandas biedru Džonatanu Simonsu, pagrūda Bucks basketbolistu Gregu Monro. Pēcāk asumos iesaistījās arī citi spēlētāji, turklāt uzskatāmi agresīvs bija cits Milvoki vienības basketbolists Maikls Bīslijs. Turpinājumā tiesneši nolēma Bertānam un Bīslijam piešķirt pa divām tehniskajām piezīmēm, kas nozīmēja, ka abiem spēle bija beigusies un jādodas uz ģērbtuvēm.

Latviešu basketbolists šajā mačā laukumā kopumā pavadīja astoņas minūtes, kuru laikā guva vienu punktu. Neviens no trim Bertāna tālmetieniem nebija precīzs, taču viņš iemeta vienu no diviem "sodiņiem", izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica vienu rezultatīvu piezīmi, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja četras piezīmes.

Spurs sastāvā ar 21 punktu un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Kavai Lenards, kamēr 18 punktus un deviņas bumbas zem groziem pievienoja Lemarkuss Oldridžs.

Tikmēr Bucks rindās 23 punktus sameta Džabari Pārkers, bet 22 punkti un 11 atlēkušās bumbas Grieķijas basketbolistam Jannim Adetokunbo.

Lai gan pirmā ceturtdaļa starp abām vienībām aizritēja punkts punktā, Bucks otrā ceturkšņa sākumā veica 10:0 izrāvienu un panāca 11 punktu starpību (39:28). Bertāns tikmēr spēlē iesaistījās, kad līdz pirmā puslaika beigām bija atlikušas piecas minūtes un 40 sekundes. Latvietis pēc tam netrāpīja divus tālmetienus, turklāt īsā laikā viņš nopelnīja arī divas piezīmes. Savukārt otrā ceturkšņa noslēgumā jau pret Latvijas basketbolistu tika pārkāpti noteikumi, kas ļāva iemest vienu no diviem soda metieniem.

Pēc Bertāna nākšanas laikā spēles gaita nemainījās, bet Spurs pirmo puslaiku noslēdza ar 13 punktu deficītu (35:48).

Latvijas basketbolists pēc tam laukumā atgriezās trešās ceturtdaļas devītajā minūtē. Otro puslaiku vienības bija uzsākušas līdzvērtīgi, kas Spurs vienībai neļāva samazināt atpalicību no pretiniekiem, bet tai tieši trešās ceturtdaļas beigu daļā izdevās lauzt dueļa gaitu un pietuvoties zem desmit punktiem.

Pēc nākšanas laukumā, nomainot pieredzējušo spāni Po Gasolu, Bertāns izcēlās ar skaitu "alley-oop" piespēli Deveinam Dedmonam un vēl vienu neprecīzu trīspunktnieku, bet pēc tam sekoja incidents, kā rezultātā latvietim mačs bija beidzies.

Tikmēr dueļa izskaņa aizritēja ļoti spraigā cīņā. Sākoties pamatlaika noslēdzošajai minūtei, Spurs atradās iedzinējos ar vienu punktu (95:96), bet uzvaras grozu 21,2 sekundes pirms beigām guva Oldridžs. Lai gan šo metienu nobloķēja Bucks zvaigzne Adetokunbo, tas tika izdarīts mirkli par vēlu, tāpēc tiesneši grozu ieskaitīja. Tas pēcāk izšķīra šīs spēles likteni.

Nākamo spēli Spurs aizvadīs jau otrdien, kad izbraukumā spēkosies ar Minesotas Timberwolves.

Sanantonio Spurs ar 17 uzvarām 21 spēlē ieņem otro vietu Rietumu konferencē, kamēr Bucks ar desmit panākumiem 19 mačos ir septītie Austrumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi