Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Porziņģis sezonu sāk ar 16+7, Ņujorka Klīvlendā zaudē čempioniem

Latvijas basketbola talants Kristaps Porziņģis otrdien savu otro Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu sāka ar 16 gūtiem punktiem, taču tas neglāba Ņujorkas Knicks komandu no zaudējuma pret līgas čempionvienību Klīvlendas Cavaliers. Knicks viesos atzina bezierunu zaudējumu ar 88:117 (18:28, 27:20, 19:34, 24:35).

Porziņģis laukumā devās sākumsastāvā, spēlēja 32 minūtes un 48 sekundes, trāpot divus no astoņiem divpunktu metieniem, trīs no pieciem tālmetieniem, kā arī trīs no sešiem soda metieniem.

Latvietis, kurš otrdien noslēdza ilgtermiņa līgumu ar sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotāju adidas, izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas, no tām četras pie pretinieku groza, bloķēja divus metienus, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu un nopelnīja piecas piezīmes. Porziņģim esot laukumā, Knicks ielaida par 20 punktiem vairāk nekā iemeta un tas bija sliktākais rādītājs viesu komandas rindās.

Zīmīgi, ka arī pērn Porziņģis pirmajā sezonas spēlē, kas viņam bija debijas mačs NBA, sameta 16 punktus, taču tad Ņujorkas komanda izcīnīja uzvaru.

Knicks komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Karmelo Entonijs, bet Deriks Rouzs guva 17 punktus. Savukārt ar septiņiem punktiem izcēlās lietuvietis Mindaugs Kuzminsks, kurš savā NBA debijas spēlē laukumā pabija nepilnas desmit minūtes mača izskaņā, kad cīņas liktenis jau bija izšķirts.

Tikmēr Cavaliers rindās teicamu spēli aizvadīja Kairijs Ērvins, kurš sameta 29 punktus, bet Kevins Lovs un Lebrons Džeimss pievienoja attiecīgi 23 un 19 punktus. Džeimss jauno sezonu sāka ar triple-double, jo izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas zem groziem un izdarīja 14 rezultatīvas piespēles.

Pirms spēles Cavaliers komanda svinīgā ceremonijā pie savas mājas arēnas griestiem uzvilka čempionu baneri, kā arī katram basketbolistam pasniedza čempionu gredzenu, bet komandas līderis Džeimss īsā uzrunā pateicās līdzjutējiem. Zīmīgi, ka svinīgā ceremonija sākās pusstundu ātrāk nekā plānots, jo turpat netālu no Quicken Loans arēnas drīz vien sākās ASV Beisbola augstākās līgas (MLB) Pasaules sērijas pirmā finālspēle starp Klīvlendas Indians un Čikāgas Cubs komandām.

Knicks sākumsastāvā bez Porziņģa laukumā devās arī Karmelo Entonijs, Žoakims Noā, Deriks Rouzs un Kortnijs Lī, pēdējiem trim aizvadot savu debijas spēli Ņujorkas kluba kreklā.

Rezultātu atklāja viesi un pēc tam, kad Porziņģis pirmās minūtes izskaņā no tuvas distances ievirzīja bumbu pretinieku grozā, Knicks izvirzījās vadībā ar 4:0. Turpinājums gan nebija tik veiksmīgs, un lai gan ceturtdaļas vidū pēc Entonija tālmetiena Knicks vēl bija vadībā ar 10:7, nākamos septiņus punktus guva Cavaliers basketbolisti, kuri labāk nospēlēja arī ceturtdaļas beigas, panākot jau desmit punktu pārsvaru (28:18).

Otrajā ceturtdaļā Knicks spēja atspēlēties. Cīņas 19.minūtē, pēc Porziņģa pirmā šajā sezonā realizētā tālmetiena, Ņujorkas komanda vēl bija iedzinējos ar 33:39, tomēr tajā laikā tā jau bija iesākusi izrāvienu 15:2. Pretinieks tika noķerts (41:41), bet atpūtā komandas devās ar Cavaliers nelielu pārsvaru 48:45.

Pirmajā puslaikā Porziņģis guva septiņus punktus.

Diemžēl spēles otro pusi Knicks aizvadīja pagalam neveiksmīgi, ļaujot mājiniekiem iegūt izšķirošo pārsvaru. Pēc Porziņģa pieļautas kļūdas Džeimss panāca jau 58:49 mājinieku labā, bet četras minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām Knicks jau zaudēja ar 20 punktiem (53:74). Tiesa, latvietis iemeta divus tālmetienus, taču kopējo situāciju tas daudz nemainīja.

Arī spēles pēdējā daļā laukumā dominēja Cavaliers vīri, savukārt Knicks beigās vairāk izmantoja rezervistus, līdz ar to Porziņģis laukumā izskaņā bija vien dažas minūtes. Tikmēr citā spēlē Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio Spurs komanda viesos ar 129:100 sagrāva spēcīgo Goldensteitas Warriors, latvietim debijā četrās minūtēs gūstot piecus punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi