Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

FOTO: Katastrofāla pirmā trešdaļa liedz Latvijas florbolistiem apdraudēt Čehijas uzvaru

Latvijas vīriešu florbola izlase savās mājās notiekošā pasaules čempionāta otrajā mačā svētdien aizvadīja ļoti neveiksmīgu pirmo trešdaļu un "Arēnā Rīga" ar rezultātu 3:9 (1:6, 1:1, 1:2) kapitulēja Čehijas izlasei.

Spēles piektajā minūtē Artis Raitums panāca Latvijai izlīdzinājumu 1:1, tomēr nākamajās 76 sekundēs mājinieki kapitulēja divas reizes un kopā pirmajā trešdaļā ielaida sešas bumbiņas. Arī nākamos Latvijas izlases vārtus guva tieši Raitums, tomēr tas notika brīdī, kad pretinieki jau bija izcēlušies septiņas reizes, bet vēl reizi Latvijas izlases sastāvā atzīmējās Artūrs Jurševskis.

Pēc diviem zaudējumiem pirmajos divos mačos ir skaidrs, ka Latvijas izlasei būs jāpiedalās čempionāta astotdaļfinālā, bet pirms tam vēl otrdienas vakarā gaidāms duelis ar Norvēģiju.

Kaut pašā svētdienas mača ievadā Latvijai bija labs moments, ātri vien Čehija pārņēma bumbiņas kontroli un jau ceturtajā minūtē atklāja rezultātu, kad pēc piespēles no aizvārtes sekmīgs bija Jirži Curnejs. Tomēr nieka minūti vēlāk Latvijas izlase pretuzbrukumā panāca izlīdzinājumu 1:1, kad Raitums jau ieraidīja bumbiņu tukšos vārtos.

Kaut Latvijai uzreiz bija vēl viena laba iespēja pretuzbrukumā, vien pēc 31 sekundes Curnejs viens pats vārtu priekšā tika pie atkārtota metiena un Čehija atkal atguva vadību. Savukārt vēl 45 sekundes vēlāk Milans Tomāšiks bija precīzs no laukuma centra un pārspēja vārtsargu Andi Blindu, kurš neredzēja bumbiņu.

Trešdaļas vidū Latvijas izlase ieguva pirmo vairākumu, bet to nespēja realizēt un pēc tam sabruka pilnībā, jo līdz pārtraukumam kapitulēja vēl trīs reizes, vārtus gūstot Tomam Ondrušekam, Matejam Jendrišākam un Danielam Šešulkam. Pēc piektajiem ielaistajiem vārtiem Andi Blindu nomainīja Jānis Salcevičs, debitējot pasaules čempionātā, tomēr drīz vien arī viņu čehi pārspēja līdzīgi kā vairākās epizodēs pirms tam Andi Blindu, izceļoties pēc ļoti ātras pārejas uzbrukumā.

Kaut otrās trešdaļas ievadā Čehija atkal centās turēt bumbiņu savā īpašumā, turpinājumā čempionāta mājinieki sāka uzņemties iniciatīvu. Tiesa, bīstami momenti bija daudz mazāk nekā pirmajā trešdaļā. Perioda 15.minūtē Čehijas izlase guva septītos vārtus, izceļoties Ondrušekam.

Tiesa, pusotru minūti vēlāk vienu reizi Latvija atspēlējās, kad ātrajā pretuzbrukumā pēc labas Rolanda Kovaļevska piespēles otro reizi duelī precīzs bija Raitums. Otrajā trešdaļā Latvijas izlases sniegums bija nesalīdzināmi labāks, pietuvoties pretiniekiem neizdevās un mājiniekiem saglabājās piecu vārtu deficīts.

Izšķirošajā periodā Latvijas izlase bija pārgājusi uz spēli divās maiņās, bet atkal ļoti bīstamus momentus neizdevās radīt. Piektajā minūtē Čehija izskrēja pret Latvijas vārtiem un, cenšoties glābt situāciju, Salcevičs pārkāpa noteikumus. Līdz ar to uz viņa vārtiem tika nozīmēts soda metiens un divas soda minūtes. "Bullīti" vārtsargs atvairīja ar kāju, tomēr mazākumu neizdevās izturēt un ar lielisku metienu izcēlās aizsargs Patriks Suhāneks.

Perioda devītajā minūtē Jurševskis guva trešos vārtus Latvijas izlasei, kad bija pirmais pie atlēkušās ripas. Latvijai bija vēl vairākas labas iespējas un piecas minūtes pirms perioda beigām mājinieki sāka spēlēt ar sešiem laukuma spēlētājiem, tomēr ātri vien zaudēja vārtus, kad čehiem devīto reizi precīzs bija Martins Tokošs. Arī mača turpinājumā Latvija pārsvarā darbojās sešatā, bet rezultāts vairs nemainījās.

Pasaules čempionāts sākās sestdien, kad Latvijas izlase vairāk nekā 8000 skatītāju klātbūtnē ar 2:7 zaudēja astoņkārtējai čempionei Zviedrijai, bet Čehija ar 8:4 apspēlēja Norvēģiju.

Latvijas izlase ar Čehiju iepriekšējo reizi sacentās 2012.gada pasaules čempionātā, kad spēja sagādāt lielu sensāciju. Toreiz grupu turnīrā latvieši ar 5:4 pieveica Čehiju, kas nozīmēja, ka šī dueļa zaudētājiem jau ceturtdaļfinālā nācās spēlēt pret Somiju. Tikmēr Latvijai cīņā par vietu pusfinālā pretim stājās Vācija, bet izmantot pašu nopelnīto iespēju neizdevās un tika zaudēts ar 2:4.

Čehijas izlasē šajā turnīrā ir pieci Zviedrijas superlīgas klubu spēlētāji, turklāt viņi savās vienībās spēlē nozīmīgas lomas. Četros no pēdējiem pieciem čempionātiem Čehija ir spēlējusi sacensību pusfinālā, turklāt 2010. un 2014.gadā izcīnījusi bronzas godalgas.

Turpinājumā Latvijas izlasei pirmdien būs brīvdiena, bet otrdien tā samēros spēkus ar Norvēģiju.

Čempionātā kopumā startē 16 komandas. A un B grupās spēkojas pēc ranga astoņas spēcīgākās izlases, bet C un D grupās ir pārējās astoņas valstsvienības. Divas A un B grupas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet vājākās A un B grupas vienības ar C un D grupu spēcīgākajām komandām savā starpā spēkosies astotdaļfinālā.

Jau tagad skaidrs, ka Latvija grupā ierindosies trešajā vai ceturtajā pozīcijā, tāpēc 7.decembrī aizvadīs astotdaļfināla cīņa pret kādu no C apakšgrupas izlasēm - Poliju, Austrāliju, Slovākiju vai Dāniju.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem "Arēnā Rīga" un "Elektrum" Olimpiskajā centrā notiks līdz 11.decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi