Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Latvijas regbija izlasei grūta uzvara pār Luksemburgu

Latvijas regbija izlase jaunizveidotās Eiropas čempionāta (EČ) Ziemeļu zonas pirmās konferences pirmajā mačā sestdien Jelgavā ļoti grūtā cīņā ar 31:24 (19:12) pieveica Luksemburgu.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija latviešu izcelsmes anglis Roberts Davidsons, kurš ne tikai ienesa ļoti svarīgu piezemējumu, bet arī iesita trīs realizācijas. Savukārt vēl pa vienam piezemējumam veica Emīls Balodis, Valters Raņķis, Guntis Cirša un Elmārs Šefanovskis.

Latvijas izlase maču iesāka pārliecinoši - Balodis un Raņķis ienesa divus piezemējumus, bet Davidsons reizi bija precīzs realizācijā, kas deva vadību ar 12:0. Pēc Ciršas piezemējuma Latvija panāca arī 19:5, tomēr puslaika beigās otro piezemējumu mačā ienesa Luksemburga un nokļuva tikai septiņu punktu attālumā.

Otrā puslaika sākumā vērtīgu piezemējumu pēc Davidsona sitiena guva Elmārs Šefanovskis, turklāt pats Roberts Davidsons arī iesita sarežģītu realizāciju. Tomēr drīz vien Luksemburga divus piezemējumus atguva, pietuvojoties līdz diviem punktiem - 24:26.

Tiesa, 12 minūtes pirms pamatlaika beigām Robertam Davidsonam izdevās veikt vēl vienu piezemējumu un Latvija noturēja uzvaru.

Latvijas izlase nopelnīja maksimālos piecus kopvērtējuma punktus - četrus par uzvaru un vēl vienu par četriem piezemējumiem.

Robertam Davidsonam šī bija piektā spēle izlasē, turklāt valstsvienībā debitēja arī viņa brālis Toms. Savukārt šajā mačā mājiniekiem bija jāiztiek bez saviem līderiem Ulda Saulīša un Jurija Baranova, kuriem Krievijas kluba Krasnojarskas "Jeņisej-STM" sastāvā sestdien bija mačs Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņā.

Cikla turpinājumā Latvijas izlase 5.novembrī izbraukumā spēkosies ar Lietuvu, ko aprīlī spēja uzvarēt ar 37:7, pārtraucot četru zaudējumu sēriju savstarpējās oficiālās cīņās. Savukārt nākamie mači ar Zviedriju un Čehiju tiks aizvadīti pavasarī.

Šīs grupas pirmajā mačā jau septembrī grupas favorīte Čehija ar 56:14 izbraukumā uzveica Zviedriju.

Līdz šim Latvijas izlase spēlēja Eiropas Nāciju kausa 2B grupā. Tas bija piektais no astoņiem līmeņiem, kurā komandas sadalīja vietas nosacītajā rangā no 24. līdz 28.pozīcijai, bet pirms jaunā cikla ir pilnībā mainījusies kontinenta regbija sistēma, komandas sadalot zonās.

Ārpus konkurences joprojām ir Sešu nāciju turnīrs, kurā dalībnieku sastāvs nemainās. Līdzšinējā 1A divīzija pārdēvēta par Čempionāta divīziju ar sešām komandām, seko vēl sešas komandas Trofejas divīzijā, bet aiz tās ir Ziemeļu un Dienvidu zonu pirmās konferences, kurās katrā būs pa piecām komandām.

Latvija (šobrīd pasaules rangā 51.vietā) Ziemeļu zonas pirmajā konferencē spēlēs ar Čehiju (32.), Lietuvu (47.), Luksemburgu (58.) un Zviedriju (61.). Pēc viena apļa spēlēm vājākā komanda no piecnieka izkritīs uz Ziemeļu divīzijas otro konferenci. Savukārt labākā komanda papildspēlē tiksies ar Dienvidu divīzijas čempioni, un uzvarētāja pacelsies līmeni augstāk.

Turpinājumā 2017./18.gada sezonā komandām jaunajā dalībnieku sastāvā notiks vēl viena apļa spēles.

Aizvadītajā ciklā Zviedrija palika pēdējā, sestā, Eiropas Nāciju kausa 1B divīzijā, Čehija bija otrā 2A divīzijā, kuras uzvarētāja Šveice iekļuva Trofejas divīzijā, Lietuva uzvarēja un Latvija palika otrā 2B divīzijā, bet Luksemburga uzvarēja 2C divīzijā.

2016./17.gada sezonā spēles trofejas, kā arī pirmajā un otrajā konferencē ietilps arī 2019.gada Pasaules kausa atlasē. Tās pirmajā kārtā (2017.gada pavasarī) sacentīsies otrās konferences ziemeļu un Dienvidu zonu uzvarētāji, otrajā kārtā (2017.gada vasarā) pirmās kārtas uzvarētāja tiksies ar pirmās konferences uzvarētāju, turpinājumā 2017. gada rudenī otrās kārtas uzvarētāja spēkosies ar trofejas ieguvēju, bet 2018.gada pavasarī trešās kārtas uzvarētāja tiksies ar otrās vietas ieguvēju Čempionāta divīzijā.

Latvijas regbija izlase savu augstāko vietu pasaules rangā sasniedza 2006.gada nogalē, kad bija 37.pozīcijā. Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko komandu pārņēma 2012.gada rudenī, kad tā rangā atradās savā visu laiku zemākajā punktā - 72.vietā.

ziņa papildināta ar fotogaleriju

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi