Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas florbola izlasei aktuālā spēlē Dānija uzvar Slovākiju

Dānijas florbola izlase Rīgā notiekošā pasaules čempionāta spēlē otrdien pieveica Slovākiju un tagad šīs abas izlases gaidīs, kurai no tām astotdaļfinālā būs jāsacenšas ar mājinieci Latviju.

Cīņā par pirmo vietu C apakšgrupā Dānija bija pārāka ar rezultātu 5:2 (0:0, 2:0, 3:2). Rezultāts tika atklāts vien otrās trešdaļas sākumā, bet 52.minūtē Dānija jau pārņēma vadību ar 5:0. Kaut divus vārtus slovāki atspēlēja, uzvarētāju tas nemainīja. Ar "hat-trick" dāņiem izcēlās Stefans Hēdorfs.

Līdz ar to Dānijas izlase ar trim uzvarām trijos mačos triumfēja C apakšgrupā, bet Slovākija palika otrā. Tagad astotdaļfinālā Dānija tiksies ar B apakšgrupas vājāko vienību, bet Slovākijai pretim stāsies šīs grupas trešā komanda. Trešā un ceturtā vieta B grupā otrdien tiks sadalīta Latvijas un Norvēģijas spēlē - čempionāta saimniekiem, lai nepaliktu pēdējiem, obligāti būs nepieciešama uzvara.

Ja Slovākijas izlase savā vēsturē pasaules čempionātā tikai reizi iekļuvusi astotniekā, Dānija divreiz bijusi pusfinālā.

Tikmēr vietu ceturtdaļfinālā otrdien nodrošināja Šveice, kas A apakšgrupas pēdējā spēlē ar 11:3 (5:0, 2:1, 4:2) sagrāva Vāciju. Spēles vidū šveicieši bija panākuši 7:0 savā labā, beigās svinot otro panākumu turnīrā. Uzvarētājiem divus vārtus guva un rezultatīvu piespēli atdeva Matiass Hofbauers.

A apakšgrupā pirmo vietu ar sešiem punktiem jau bija nodrošinājusi Somija, kas uzvarēja visās trīs spēlēs, kamēr Šveice tika pie četriem, bet Igaunija un Vācija nopelnīja pa vienam punktam un turpinājumā spēlēs astotdaļfinālā. Igauņi augstāku vietu par vāciešiem ieņēma pateicoties labākai gūto un ielaisto vārtu attiecībai.

Igaunija astotdaļfinālā tiksies ar D apakšgrupas otro labāko komandu Kanādu, bet Vācija spēlēs ar šīs grupas uzvarētāju ASV.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas izlase čempionātu sākusi ar diviem zaudējumiem, B apakšgrupā sestdien ar 2:7 atzīstot astoņkārtējās pasaules čempiones Zviedrijas pārākumu, bet svētdien ar 3:9 kapitulējot Čehijai.

Otrdien Latvijas izlase apakšgrupu kārtu "Arēnā Rīga" noslēgs plkst.19.30 ar spēli pret Norvēģiju.

Čempionātā kopumā startē 16 komandas. A un B grupās spēkojas pēc ranga astoņas spēcīgākās izlases, bet C un D grupās ir pārējās astoņas valstsvienības. Divas A un B grupas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet vājākās A un B grupas vienības ar C un D grupu spēcīgākajām komandām savā starpā spēkosies astotdaļfinālā.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem "Arēnā Rīga" un "Elektrum" Olimpiskajā centrā notiks līdz 11.decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi