Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pagarināta slavenās Kenijas maratonistes Jepto diskvalifikācija

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) līdz 2018.gadam pagarinājusi vienas no pasaules labākajām maratona skrējējām Ritas Jepto diskvalifikāciju.

Patlaban 35 gadus vecajai Jepto aizpērn septembrī organismā tika atrastas eritropoetīna jeb EPO pēdas, kā dēļ viņa saņēma divu gadu diskvalifikāciju. Tiesa, Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) pieprasīja dubultot kenijietes diskvalifikāciju, sakot, ka Kenijas Antidopinga komisijas piespriestais sods bija par maigu.

Trešdien CAS lēma, ka dubultos kenijietes diskvalifikāciju, tādējādi viņa nevarēs piedalīties sacensībās vēl divus gadus.

Pirms nedēļas Jepto pauda optimismu, ka CAS lēmums viņai būs labvēlīgs. Viņa bija atsākusi treniņus un izteica cerību, ka tuvākajā laikā atgriezīsies sacensību apritē.

Jepto tiek uzskatīta par vadošo maratona skrējēju pasaulē. Viņa divreiz uzvarējusi Čikāgas maratonā, bet trīs reizes bijusi labākā Bostonā, ieskaitot 2013.gadu, kad ar rezultātu divas stundas 18 minūtes un 57 sekundes sasniedza astoto visu laiku labāko rezultātu pasaulē.

Zīmīgi, ka 2014.gada oktobrī notikušajā Čikāgas maratonā Jepto uzvarēja jau pēc pozitīvo dopinga analīžu nodošanas.

Jepto kļuva par 2013./2014.gada Pasaules lielāko maratonu sērijas (WMM) kopvērtējuma uzvarētāju, un pērn notikušā Ņujorkas maratona laikā viņai bija plānots saņemt nopelnīto 500 000 dolāru (463 000 eiro) čeku, tomēr pēc pieķeršanas dopinga lietošanā viņai tie vairs nepienākas.

WMM sērija apvieno maratonus Berlīnē, Bostonā, Čikāgā, Londonā, Ņujorkā un Tokijā, labākajiem sportistiem divu gadu griezumā vīriešu un sieviešu konkurencē saņemot pusmiljonu dolāru.

Tiek uzskatīts, ka Jepto ir visu laiku slavenākā Kenijas vieglatlēte, kas pieķerta dopinga lietošanā, kaut gan pēdējo gadu laikā daudzi šīs valsts sportisti lietojuši aizliegtās vielas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi