Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Somijas florbolisti grūtā pasaules čempionāta cīņā uzvar Šveici, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā

Somijas florbolisti Rīgā notiekošajā pasaules čempionātā svētdien grūtā cīņā ar 6:4 (4:1, 0:2, 2:1) uzvarēja Šveici, nodrošinot sev vietu ceturtdaļfinālā.

A apakšgrupas spēlē "Arēnā Rīga" divkārtējie pasaules čempioni somi aizvadīja labu pirmo trešdaļu, kurā pirmo sešu minūšu laikā panāca 3:0, bet pirmajā atpūtā devās esot vadībā ar 4:1.

Šveicieši nepadevās un otrā perioda beigu daļā divus vārtus atspēlēja, bet cīņas 48.minūtē panāca arī neizšķirtu 4:4. Tomēr veiksmīgāki šajā mačā bija somi, kuri desmit minūtes pirms beigām atjaunoja vadību, bet mača izskaņā iemeta vēl vienu bumbiņu jau tukšos pretinieku vārtos.

Uzvarētājiem Jani Kukola guva vienus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bet Šveices izlasē līdzīga statistika bija Lukam Grafam.

Vēl vienā šīs grupas spēlē Igaunija spēlēja neizšķirti 6:6 (0:2, 2:2, 4:2) ar Vāciju. Igauņi cīņas gaitā bija iedzinējos ar 1:4 un 3:6, taču mača izskaņā izrāva neizšķirtu, pēdējos divus vārtus iemetot pamatlaika pirmspēdējā minūtē. Vācijas izlasē ar "hat-trick" izcēlās Juliāns Nilens.

Somijas izlase izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs, jo sestdien ar 12:1 sagrāva Vāciju, kamēr Šveice ar 8:4 pārspēja Igauniju.

Pēc divām kārtām Somijai ir četri, Šveicei divi punkti, bet Igaunija un Vācija tikusi pie punkta.

Tikmēr C apakšgrupā svētdien Slovākija vēl pirmās kārtas mačā ar 6:4 (2:0, 1:2, 3:2) uzvarēja Poliju, bet D apakšgrupā ASV ar 8:1 (3:0, 3:1, 2:0) sagrāva Kanādu, tiekot pie otrā panākuma divos dueļos.

Amerikāņiem šajā mačā ar četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Robins Brauns, kurš šobrīd ar septiņiem punktiem (1+6) ir čempionāta rezultatīvākais spēlētājs.

Vēl svētdien dienas centrālajā spēlē "Arēnā Rīga" mājiniece Latvija B apakšgrupas ietvaros tiksies ar Čehiju. Savukārt D apakšgrupā "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā spēkiem mērosies Taizeme un Singapūra.

Pasaules čempionāts sākās sestdien, kad Latvijas izlase vairāk nekā 8000 skatītāju klātbūtnē ar 2:7 zaudēja astoņkārtējai čempionei Zviedrijai, bet Čehija ar 8:4 apspēlēja Norvēģiju.

Čempionātā kopumā startē 16 komandas. A un B grupās spēkojas pēc ranga astoņas spēcīgākās izlases, bet C un D grupās ir pārējās astoņas valstsvienības. Divas A un B grupas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet vājākās A un B grupas vienības ar C un D grupu spēcīgākajām komandām savā starpā spēkosies astotdaļfinālā.

Latvijai, ieņemot pirmo vai otro vietu apakšgrupā, nākamais mačs būs ceturtdaļfināls 8.decembrī. Savukārt, grupā ierindojoties trešajā vai ceturtajā pozīcijā, 7.decembrī būs jāaizvada astotdaļfināla cīņa pret kādu no C apakšgrupas izlasēm - Poliju, Austrāliju, Slovākiju vai Dāniju.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem "Arēnā Rīga" un "Elektrum" Olimpiskajā centrā notiks līdz 11.decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi