Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Titulētā Halepa cieš zaudējumu jau Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā

Zaudējumu jau Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pirmajā kārtā svētdien piedzīvoja ar ceturto numuru izliktā rumāniete Simona Halepa.

Halepa pirmās kārtas duelī pārliecinoši ar 1-6, 3-6 piekāpās amerikānietei Šelbijai Rodžersai, Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā ciešot neveiksmi jau otro gadu pēc kārtas.

Tiesa, rumāniete, kura pasaules rangā šobrīd atrodama ceturtajā vietā, šajā duelī cīnījās ar ceļgala problēmām, turklāt pēc pirmā seta bija spiesta pieprasīt speciālistu palīdzību.

"Man bija sāpes ceļgalā," pēc zaudējuma teica Halepa, kura ar līdzīgām likstām jau saskārusies pagājušās sezonas noslēguma turnīrā "WTA Finals". "Otrajā setā man bija grūtības pārvietoties, taču Rodžersa guva pelnītu uzvaru. Pretiniece bija agresīva un bumbiņu sita spēcīgi."

Zīmīgi, ka pašlaik pasaules ranga 52.vietā esošajai Rodžersai šī ir tikai otrā reize, kad viņa spēlē Austrālijas atklātā čempionāta pamatturnīrā. Arī pērn viņai izdevās sasniegt otro kārtu.

Austrālijas atklātā čempionāta otro kārtu sasniegusi arī pieredzējusī amerikāniete Venusa Viljamsa - pasaules ranga 17.vietas īpašniece pirmajā kārtā ar 7-6 (7:5), 7-5 diezgan grūtā cīņā pārspēja Ukrainas tenisisti Katerinu Kozlovu.

Zīmīgi, ka Kozlova ir dzimusi 1994.gadā - tieši toreiz Viljamsa uzsāka savas profesionāles karjeru,

Viljamsa, kurai šogad paliks jau 37 gadi, ir Austrālijas atklātā čempionāta vecākā spēlētāja, turklāt viņai šis ir jau 73."Grand Slam" turnīrs karjerā.

Otro kārtu izdevies sasniegt arī pasaules ranga septītās vietas īpašniecei Garvinjei Mugurusai no Spānijas, kura pirmās kārtas cīņā ar 7-5, 6-4 pārspēja Jaunzēlandes sportisti Marinu Erakoviču.

Pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Mugurusa šajā mačā mocījās ar veselības problēmām, jo pēc pirmā seta viņai vajadzēja medicīnisko pārtraukumu, lai tiktu galā ar sāpošo kāju.

Otrā seta gaitā Mugurusa bija nonākusi iedzinējos ar 1-4, tomēr parādīja raksturu un cīņu noslēdza ar pieciem uzvarētiem geimiem pēc kārtas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirmo kārtu pirmdien Austrālijas atklātajā čempionātā pārvarēja arī Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova. Turnīrā ar 32.numuru izliktā tenisiste pirmajā kārtā pirmo setu uzvarēja ar 6-4, bet otrajā sportistes aizvadīja tikai dažas minūtes, kad japāniete Nao Hibino veselības problēmu dēļ nolēma sacensības neturpināt.

Tikmēr vīru turnīrā pirmdien Austrālijas atklātā čempionāta otro kārtu sasniedzis pasaules ranga līderis Endijs Marejs, kurš ar 7-5, 7-6 (7:5), 6-2 grūtā cīņā pārspēja Ukrainas tenisistu Iļju Marčenko.

Austrālijas atklātais čempionāts ir viens no diviem "Grand Slam" turnīriem, kuros Marejs karjeras laikā vēl nav uzvarējis. Iepriekšējos divus gadus viņš spēlējis šo sacensību finālā.

Brits karjeras laikā ne reizi nav uzvarējis arī Francijas atklātajā čempionātā.

Otro kārtu šajā turnīrā sasniedzis arī Japānas tenisa zvaigzne Kei Nišikori, kurš ar 5-7, 6-1, 6-4, 6-7 (6:8), 6-2 smagā piecu setu cīņā pārspēja krievu Andreju Kuzņecovu.

"Šis mačs nebija viegls, it īpaši psiholoģiski, turklāt man šo dueli vajadzēja pabeigt jau četros setos," pēc grūtā panākuma sacīna šajā turnīrā ar piekto numuru izliktais Nišikori.

Vēl vienā grūtā cīņā pirmdien otro kārtu sasniedzis arī ar septīto numuru izliktais horvāts Marins Čiličs, kurš, zaudējot pirmos divus setus, ar 4-6, 4-6, 6-2, 6-2, 6-3 tomēr pieveica pieredzējušo poli Ježiju Janoviču.

Nākamajā kārtā iekļuvis arī ar desmito numuru izliktais čehs Tomāšs Berdihs. Pēc pirmā seta viņš ar 6-1 atradās vadībā pret kvalifikāciju pārvarējušo itāli Luku Vanni, kad pretinieks nolēma no dueļa izstāties.

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis šajā turnīrā nepiedalās, turklāt viņš nav spēlējis jau kopš pagājušā gada jūlija. Jauno sezonu latvietis varētu uzsākt februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi