Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
"Izbaudīju, kāds ir pasaules līmeņa bokss," atzina Brieža uzvarētais britu sportists.

Valilijs: Briedis ir augstas klases bokseris

Mairis Briedis ir ļoti augstas klases bokseris, jo ne velti savas karjeras laikā ir izcīnījis tik daudz uzvaru ar nokautu, pēc sestdien aizvadītās cīņas atzinis latvieša uzvarētais pretinieks Saimons Valilijs.

LETA jau ziņoja, ka Briedis sestdien Liverpūlē reitinga cīņā jau trešajā no astoņiem plānotajiem raundiem ar tehnisko nokautu uzvarēja Valiliju, izcīnot 21.uzvaru profesionāļa karjerā, kurā 18 panākumi gūti ar nokautu. Tikmēr Valilijam šī bija pirmā neveiksme desmit cīņās.

"Viņš [Briedis] ir ļoti labs. Ja 17 no 20 cīņām beidzas pirms laika, tad nemaz nevar būt slikts," sprieda Valilijs, kurš nenožēlo, ka piekritis boksēties ar Briedi.

"Šajā cīņā daudz uzzināju par sevi un joprojām ticu, ka varu izcīnīt titulus. Iespējams, šī cīņa manā karjerā bija pārāk ātri, tomēr neko nenožēloju. Izbaudīju, kāds ir pasaules līmeņa bokss," piebilda britu bokseris, kurš norādīja, ka pēc sakāves fiziski jūtas labi un jau šonedēļ atgriezīsies boksa zālē, lai turpinātu savu prasmju pilnveidošanu.

Valilijam tagad atkal nāksies cīnīties par Lielbritānijas čempiona titulu, lai turpinātu ceļu pretī lielākiem panākumiem starptautiskā līmenī. "Kad vēlreiz tikšu pie iespējas cīnīties šādā līmenī, būšu tam gatavs," uzskata bokseris.

Tikmēr Valilija treneris Maikls Mersdens uzskata, ka viņa audzēknim vēl pietrūkst šādu cīņu pieredzes. "Pieredze bija lielākā atšķirība starp abiem bokseriem, jo Saimons ātri atkāpās no izstrādātā cīņas plāna un pēc pirmā raunda vairs neboksēja tā, kā viņš māk. Pirmajā raundā Saimons parādīja, cik bīstams var būt viņa sitiens, tāpēc no šīs cīņas jāpaņem līdzi labais," bilda treneris.

Mersdens arī atklāja, ka pēc cīņas Briedis uzteicis savu pretinieku. "Viņš [Briedis] sacīja, ka Saimons ir ļoti labs, vienīgi viņam ir vairāk jākustas un jāturpina smagi strādāt."

LETA jau ziņoja, ka Briedis mēneša laikā uzzinās, pret kuru pretinieku viņš cīnīsies par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu pirmā smagā svara (līdz 90,7 kg) kategorijā.

Pašreizējais WBC čempions Tonijs Beljū no Lielbritānijas sestdien sekmīgi aizstāvēja savu titulu šajā svara kategorijā, taču uzreiz pēc dueļa viņš izteica gatavību cīnīties ar slaveno tautieti Deividu Heju, kurš sacenšas kategoriju smagākā divīzijā. Tikmēr Briedim, kurš ir obligātais pretendents uz WBC čempiona jostu, līdz martam jāpiedalās cīņā par titulu, bet šobrīd nav konkrētas skaidrības, pret ko viņam būs jācīnās. Tiesa, latvietis sacīja, ka titula cīņa viņam šā vai tā būs jāaizvada.

"Mums ir mēnesis laika, kurā tad arī noskaidrosies pretinieks cīņā par WBC jostu. Titula cīņa būs jebkurā gadījumā, atliek tikai noskaidrot laiku un vietu. Ja pretī stāsies Beljū, zināsim, kā pret viņu gatavoties. Tomēr, ja viņš boksēsies pret Heju, pretī stāsies kāds cits," aģentūrai LETA atklāja Briedis.

Ja Beljū izvēlēsies cīnīties ar Heju, kas varētu būt finansiāli ļoti ienesīgs duelis, viņam, visticamāk, būs jāpāriet uz smagsvaru kategoriju. Tiesa, vienlaikus brits izteicis vēlmi apvienot visas čempionu jostas pirmajā smagajā svarā, kas nozīmē, ka viņam WBC tituls būs jāaizstāv tieši pret Briedi. Pats Hejs jau paudis, ka negatavojas cīnīties pirmajā smagajā svarā.

Beljū sestdien savā pirmajā titula aizstāvēšanas cīņā trešajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica amerikāni B.Dž.Floresu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi