Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Zināmi Latvijas volejbolistu pretinieki 2018.gada PČ kvalifikācijā

Latvijas volejbolisti 2018.gada pasaules čempionāta (PČ) kvalifikācijas otrajā kārtā tiksies ar Slovēniju, Beļģiju, Portugāli, Izraēlu un Gruziju, noskaidrojies trešdien notikušajā izlozē.

Savukārt Latvijas dāmas 2018.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas otrajā kārtā tiksies ar pēdējo piecu olimpisko spēļu dalībnieci Itāliju, Beļģiju, Baltkrieviju, Spāniju un Bosniju un Hercegovinu.

Latvijas vīriešu volejbola izlase cīņas aizvadīs no nākamā gada 23. līdz 28.maijam Slovēnijā. Šajā kvalifikācijas posmā tiks aizvadīts grupu turnīrs, kurā tiks aizvadītas piecas spēles piecās dienās.

Latvija pasaules čempionāta kvalifikācijā spēlēs C grupā, kurā kopā ar organizatoriem slovēņiem sacentīsies arī ar Beļģijas, Portugāles, Izraēlas un Gruzijas izlasēm.

Pērn Slovēnijas volejbolisti Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba medaļas, bet CEV Eiropas līgā kļuva par uzvarētājiem. Tikmēr beļģi pērn pēc 36 gadu pārtrakuma atgriezās pasaules čempionāta finālturnīrā, kur netika tālāk par grupu turnīru. Tāpat beļģi ir 2013.gada CEV Eiropas līgas uzvarētāji.

Savukārt Portugāle iepriekšējo reizi pasaules čempionāta finālturnīrā spēlēja 2002.gadā, kad tika izcīnīta astotā vieta. Šogad portugāļi Pasaules līgas turnīrā ieņēma 14.vietu. Tikmēr Gruzijas un Izlases valstsvienības pēdējo gadu laikā ar panākumiem nav izcēlušās.

Finālturnīrā sev vietu jau ir garantējušas 2014.gada pasaules čempione Polija, kā arī nākamā finālturnīra organizatores Itālija un Bulgārija.

Pasaules volejbola čempionāts vīriešiem norisināsies Itālijā un Bulgārijā 2018.gada septembrī, un tajā sacentīsies 24 pasaules labākās izlases.

Iepriekšējā pasaules čempionāta kvalifikācijā Latvijas volejbolisti savā grupā palika trešie un otrajā kārtā neiekļuva.

Tikmēr D apakšgrupas turnīrs dāmām no nākamā gada 30.maija līdz 4.jūnijam notiks Beļģijā, savukārt 2018.gada pasaules čempionāta finālturnīrs norisināsies Japānā.

Latvijas volejbolistes kvalifikācijas kārtu aizvadīs D grupā, tajā bez mājiniecēm beļģietēm sacenšoties arī ar Itāliju, Baltkrieviju, Spāniju, kā arī Bosniju un Hercegovinu.

Itālietes piedalījušās pēdējās piecās olimpiskajās spēlēs, trijās no tām sasniedzot ceturtdaļfinālu, bet šogad Riodežaneiro paliekot devītajā vietā. 2002.gadā itālietes triumfēja pasaules čempionātā, bet aizpērn zaudēja bronzas mačā. Pēdējos 22 gados Itālija pasaules čempionātā allaž sasniegusi ceturtdaļfinālu.

Tikmēr beļģietes 2013.gadā ieguva bronzu Eiropas čempionātā, bet nākamajā gadā pēc 36 gadu pārtraukuma atgriezās pasaules čempionāta finālturnīrā, kur ieņēma 11.vietu. Savukārt Spānija pasaules čempionātā spēlējusi tikai vienu reizi 1982.gadā, bet pēdējās piecās Eiropas meistarsacīkstēs spānietēm augstākais sasniegums ir 2009.gadā izcīnītā devītā vieta. Tikmēr baltkrievietes pērn Eiropas čempionātā ieņēma devīto vietu, bet bosnietes augsta līmeņa finālturnīros nav startējušas.

Pasaules čempionāta finālturnīrā vietu nodrošinājušas turnīra rīkotājas japānietes, iepriekšējās čempiones amerikānietes un pērnā gada Dienvidamerikas čempiones brazīlietes.

Iepriekšējā ciklā Latvijas volejbolistes otrajā kārtā piecās spēlēs tika pie vienas uzvaras, trešajā kārtā neiekļūstot.

Vīru un dāmu turnīros kvalifikācijas otrajā kārtā 36 Eiropas komandas sacentīsies sešās grupās pa sešām komandām katrā, cīnoties par ceļazīmēm uz 2018.gada pasaules čempionāta finālturnīru. Tajā automātiski vietu garantēs katras grupas uzvarētāji, bet otro vietu ieguvēji augustā aizvadīs vēl vienu kvalifikācijas kārtu, kurā tiks izspēlēta vēl viena vieta starp planētas spēcīgākajām izlasēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi