Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jelgavas futbolisti pret Riga zaudē spēli un reālas izredzes uz titulu

Jelgavas komanda SynotTip Latvijas futbola virslīgas pārceltajā spēlē trešdien viesos ar rezultātu 0:1 (0:0) piekāpās Riga komandai, tikpat kā zaudējot cerības uz čempiones titulu.

Trīs kārtas pirms turnīra beigām kopvērtējuma līderei Ventspilij ir 50 punkti, par punktu apsteidzot Jūrmalas Spartaku, bet par pieciem savu nākamo pretinieci Jelgavu.

Uzvaras vārtus rīdziniekiem guva igauņu pussargs Bogdans Vaščuks, kurš bija precīzs kompensācijas laika pirmajā minūtē.

Riga šajā spēlē dominēja laukumā, turklāt otrajā puslaikā divas reizes trāpīja pa vārtu stabu. Lai gan pamatlaikā rīdzinieki vārtus gūt nespēja, tomēr Vaščuks kompensācijas laika sākumā pārspēja jelgavnieku vārtsargu Kasparu Ikstenu un atnesa savai komandai uzvaru.

Jelgavai šajā spēlē nevarēja palīdzēt komandas kapteinis Gints Freimanis, kurš sakrāto dzelteno kartīšu dēļ saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju.

Šim mačam bija jānotiek jau jūlija pēdējā dienā, tomēr to pārcēla, kad Jelgava bija sasniegusi UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešo kārtu.

Jelgava pašlaik ir labā formā, jo iepriekšējo sešu maču laikā bija gūtas piecas uzvaras, turklāt pagājušajā nedēļas nogalē ar 2:0 tika pieveikts Spartaks, kas vēl nesen ļoti stabili soļoja pretim čempionu titulam, bet pašlaik jau kopvērtējumā atkāpies uz otro pozīciju.

Tiesa, Riga futbolisti šosezon savā laukumā virslīgas spēlēs zaudējuši vien divas reizes. Abu komandu pirmā spēle notika pašā sezonas sākumā, un toreiz Riga uzņēma jelgavniekus Kauguru vidusskolas stadionā, Jūrmalā, duelim noslēdzoties neizšķirti 1:1. Savukārt iepriekšējo reizi vienības tikās pirms nepilna mēneša, kad pieredzējušais Andrejs Perepļotkins guva vārtus cīņas pēdējā minūtē un nodrošināja Jelgavas komandai uzvaru ar 1:0.

Virslīgas kopvērtējumā Ventspilij ir 50 punkti 25 mačos, par punktu apsteidzot jūrmalniekus, bet par pieciem Jelgavu. Tikmēr Liepāja ar 38 punktiem 25 spēlēs ir drošā ceturtajā vietā un jau nolikusi čempiona pilnvaras.

RFS ar 31 punktu ir piektā, tai ar 29 punktiem seko Riga, bet septīto vietu ar 24 punktiem ieņem Metta/LU. Savukārt turnīra tabulu ar 11 punktiem noslēdz Daugavpils, kas jau zaudējusi cerības saglabāt vietu virslīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi