Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Porto un Sevilla kļūst par pēdējām UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīra dalībniecēm

Portugāles vienība Porto un Spānijas klubs Sevilla trešdien kā pēdējās divas komandas UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra noslēdzošajā kārtā nodrošināja sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Savukārt Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA galvenā trenera Leonīda Slucka atvadu mačā cieta zaudējumu, tādējādi noslēdzot sezonu Eirokausos.

Līdz ar to kontinenta prestižākā klubu turnīra "play-off" spēlēs četri klubi no Spānijas, pa trīs no Anglijas un Vācijas, bet pa diviem no Francijas, Itālijas un Portugāles. Izslēgšanas spēlēs iekļuva Dortmundes Borussia, Minhenes Bayern, Madrides Atletico, Parīzes Saint-Germain, Londonas Arsenal, Madrides Real, Monaco, Lesteras City, Turīnas Juventus, Leverkūzenes Bayer, Barcelona, Mančestras City, Napoli, Lisabonas Benfica, Porto un Sevilla.

Porto trešdien G apakšgrupas noslēdzošajā cīņā ar rezultātu 5:0 (3:0) savā laukumā pārspēja pērnās sezonas Anglijas premjerlīgas čempioni Lesteras City. Ar diviem gūtiem vārtiem uzvarētājiem izcēlās Andrē Silva.

Vēl šajā apakšgrupā Dānijas vienība Kobenhavn viesos ar 2:0 (2:0) apspēlēja Beļģijas komandu Club Brugge, taču Porto uzvara tai liedza nodrošināt vietu izslēgšanas turnīrā.

G apakšgrupā sešās kārtās City tika pie 13 punktiem, 11 punkti bija Porto kontā, Kobenhavn tika pie deviņiem punktiem, bet Club Brugge apakšgrupu turnīru noslēdza ar sešiem zaudējumiem.

Tikmēr Sevilla viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Lionas Olympique, taču šāds rezultāts Spānijas klubam derēja, lai iekļūtu "play-off".

Līdz ar Sevilla sezonas turpināšanu UEFA Čempionu līgā, šajā sezonā tiks kronēts cits UEFA Eiropas līgas čempions. Šajā turnīrā Seviljas futbolisti triumfēja iepriekšējās trīs sezonas.

Vēl šīs apakšgrupas spēlē Turīnas Juventus savā laukumā ar 2:0 (0:0) pārspēja Zagrebas Dinamo.

H apakšgrupā ar 14 punktiem uzvarēja Juventus, Sevilla tika pie 11 punktiem, Olympique guva astoņus punktus, bet Dinamo palika bez punktiem un turnīru noslēdza ar vārtu attiecību 0:15.

Tikmēr CSKA viesos ar 1:3 (1:2) piekāpās Anglijas premjerlīgas klubam Totenhemas Hotspur.

Ar šo maču beigusies Slucka ēra pie CSKA stūres, kurš pēc šī mača pametīs komandas galvenā trenera amatu, ko ieņēma kopš 2009.gada.

Zīmīgi, ka CSKA vārtsargs Igors Akinfejevs ielaida vārtus jau 43.UEFA Čempionu līgas spēlēs pēc kārtas, tāpēc šī turnīra antirekords kļuvis vēl iespaidīgāks. Šī sērija sākās 2006.gada 21.novembrī. Interesanti, ka trešo reizi spēlē CSKA kapitulēja, kad Akinfejevs bumbu ieradīja savos vārtos.

Cauņa ieilgušo traumu dēļ šosezon nav piedalījies nevienā spēlē, turklāt ne reizi nav bijis pat pieteikumā.

Vēl vienā šīs apakšgrupas mačā Vācijas komanda Leverkūzenes Bayer savā laukumā ar 3:0 (1:0) pārspēja Francijas komandu Monaco.

E apakšgrupā 11 punktus guva Monaco, desmit punkti bija Bayer kontā, septiņus punktus izcīnīja Hotspur, bet CSKA samierinājās ar trim punktiem.

Tikmēr divu Vācijas un Spānijas komandu duelī, kas šajā Čempionu līgas kārtā bija trešais, Madrides Real savā laukumā nospēlēja 2:2 (1:0) ar Dortmundes Borussia.

Abus vārtus madridiešu labā guva Karims Benzemā, bet pretiniekiem precīzi bija Pjērs Emeriks Obamejangs un Marko Roiss, kurš divas minūtes pirms pamatlaika beigām izrāva neizšķirtu.

Vēl vienā šīs apakšgrupas spēlē Polijas čempione Varšavas Legia savu skatītāju priekšā ar 1:0 (1:0) pārspēja Portugāles vienību Lisabonas Sporting.

F apakšgrupā ar 14 punktiem uzvarēja Borussia, 12 punkti bija Real kontā, četrus punktus guva Legia, bet par punktu mazāk tika Sporting futbolistiem.

Apakšgrupu trešās vietas ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā, šo turnīru uzsākot no "play-off" pirmās kārtas jeb 1/16 fināla.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides Real, kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību Atletico.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi