Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Arī Napoli un Benfica futbolisti iekļūst UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā

Vietu UEFA Čempionu līgas futbolā izslēgšanas turnīrā otrdien nodrošināja Itālijas komanda Napoli un Portugāles klubs Lisabonas Benfica.

Šīs abas vienības B apakšgrupas ietvaros otrdien aizvadīja savstarpēju maču, kurā izbraukumā ar 2:1 (0:0) uzvarēja Napoli.

Visi trīs vārti šajā mačā tika gūti otrajā puslaikā, kad vispirms rezultātu 60.minūtē atklāja Napoli spāņu uzbrucējs Hosē Kaljehons, bet nepilnas 20 minūtes vēlāk 2:0 panāca Drīss Mertenss.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Rauls Himeness samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, taču spēles liktenis bija jau izšķirts.

Napoli un Benfica UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīru sasniedza pēc tam, kad negaidītu sakāvi piedzīvoja Turcijas klubs Stambulas Bešiktaš, kas izbraukumā ar 0:6 (0:4) deviņu futbolistu sastāvā kapitulēja Kijevas Dinamo no Ukrainas.

Jau 29.minūtē sarkano kartīti par ļoti apšaubāmu pārkāpumu saņēma Bešiktaš aizsargs Andreass Beks, kas jau mirkli pēc tam 11 metru soda sitienu ļāva realizēt Andrijam Jarmoļenko un panākt 2:0. Pirmā puslaika turpinājumā mājinieki izcēlās vēl divas reizes, panākot jau graujošu 4:0.

Savukārt otrā puslaika sākumā otro dzelteno kartīti un vēl vienu noraidījumu saņēma Bešiktaš futbolists Vinsents Abubakars, kamēr Dinamo guva vēl divus vārtus un izcīnīja savu līdz šim pārliecinošāko uzvaru UEFA Čempionu līgā.

B apakšgrupā ar 11 punktiem sešās spēlēs uzvarēja Napoli, kamēr otrā ar astoņiem punktiem bija Benfica. Tikmēr septiņus punktus iekrāja Bešiktaš, kas Eirokausu sezonu līdz ar to turpinās UEFA Eiropas līgā, bet Dinamo iekrāja piecus punktus.

Tikmēr C apakšgrupā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Spānijas grands Barcelona, kas savā laukumā ar 4:0 (1:0) pieveica Menhengladbahas Borussia no Vācijas.

Dueļa rezultātu 16.minūtē atklāja Lionels Mesi, kurš guva jau savus desmitos vārtus šajā UEFA Čempionu līgas sezonā.

Savukārt otrajā puslaikā ar trim vārtiem jeb "hat-trick" atzīmējās turks Arda Turans, kļūstot par trešo Turcijas futbolistu vēsturē, kurš šajā turnīrā viena mača laikā guvis tik daudz vārtu.

Zīmīgi, ka Borussia šajā mačā pa mājinieku vārtiem neveica nevienu sitienu.

Otrā šīs apakšgrupas mačā Mančestras City no Anglijas savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Skotijas klubu Glāzgovas Celtic.

C apakšgrupā ar 15 punktiem sešās spēlēs uzvarēja Barcelona, kamēr City iekrāja deviņus punktus. Pie pieciem punktiem tika Borussia, kamēr Celtic noslēdza Eirokausu sezonu ar trim punktiem.

A apakšgrupā drošu uzvaru otrdien izcīnīja Anglijas vienība Londonas Arsenal, kas izbraukumā ar 4:1 (2:0) pārspēja Šveices komandu Basel.

Uzvarētājiem ar "hat-trick" izcēlās spānis Lukass Peress, kuram turklāt šī bija pirmā UEFA Čempionu līgas spēle komandas pamatsastāvā. Līdz šim tikai deviņi futbolisti savā sākuma vienpadsmitnieka debijā spējuši iesist trīs vārtus.

Otrā šīs grupas mačā Francijas čempioni Parīzes Saint-Germain (PSG) savā laukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 (0:1) ar Razgradas Ludogorets no Bulgārijas.

No zaudējuma PSG izglābās vien spēles kompensācijas laikā, kad tā otrajā minūtē izcēlās argentīnietis Anhels di Marija.

A apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 14 punktiem sešos mačos līdz ar to ieguva Arsenal, no kuras par diviem punktiem atpalika PSG. Pie trīs punktiem tikmēr tika Ludogorets, kamēr Basel iekrāja tikai divus.

Visbeidzot D apakšgrupā ar uzvaru apakšgrupu turnīru noslēgusi Vācijas čempione Minhenes Bayern, kas savā laukumā otrdien ar 1:0 (1:0) pieveica Madrides Atletico no Spānijas, sagādājot tai pirmo zaudējumu šīs sezonas UEFA Čempionu līgā.

Vienīgos vārtus šī mača 28.minūtē ar lielisku tiešo brīvsitienu guva Polijas zvaigzne Roberts Levandovskis. Zīmīgi, ka šis viņam UEFA Čempionu līgā bija jau 37.vārtu guvums, bet ne reizi uzbrucējs līdz šim nebija atzīmējies ar precīzu brīvsitienu.

Otrā šīs apakšgrupas spēlē otrdien Eindhovenas PSV no Nīderlandes savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Krievijas klubu Rostov.

D apakšgrupas kopvērtējumā ar 15 punktiem sešās spēlēs uzvarēja Atletico, bet otrā ar 12 punktiem bija Bayern. Savukārt trešo vietu ar pieciem punktiem ieguva Rostov, kamēr pēdējā ar diviem punktiem palika PSV.

Trešdien ar vēl astoņiem mačiem noslēgsies UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīrs, noskaidrojot atlikušās divas astotdaļfinālistes. Uz vietu izslēgšanas turnīrā G apakšgrupā pretendē Portugāles klubs Porto un dāņu vienība Kobenhavn, bet H apakšgrupā ceļazīmi sadalīs Sevilla un Lionas Olympique komandas.

Čempionu līgā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļūst katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides Real, kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību Atletico.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi