Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Beļģu futbolists Vitsels pievienojas Ķīnas klubam, kļūstot par vienu no apmaksātākajiem spēlētājiem pasaulē

Pazīstamais Beļģijas futbola izlases pussargs Aksels Vitsels atteicies no slavenā Itālijas kluba Turīnas Juventus piedāvājumam, lai dotos uz Ķīnu, kur viņu gaida krietni naudīgāks kontrakts.

Pašlaik 27 gadus vecais Vitsels, kurš kopš 2012.gada pārstāvēja vienu no spēcīgākajām Krievijas komandām Sanktpēterburgas Zeņit, piekritis Tjaņdziņas Quanjian četru sezonu piedāvājumam, kas viņam paredz 18 miljonu eiro gada algu.

"Šis bija ļoti grūts lēmums, jo man bija iespēja pievienoties tik lieliskam klubam kā Juventus," laikraksts Tuttosport citē Vitsela teikto. "Tomēr no otras puses man izteica piedāvājumu, kam savas ģimenes dēļ nevarēju atteikt."

Jau iepriekšējos transfēru logos bija runas, ka Vitsels varētu pamest Zeņit, jo lielu interesi par viņu izrādīja ne tikai Itālijas, bet arī Anglijas klubi.

Pateicoties līgumam Ķīnā, Vitsels kļuvis par vienu no pasaules apmaksātākajiem futbolistiem, ņemot vērā noslēgtos kontraktus ar futbola klubiem.

Vitsela līgums ar Zeņit būtu noslēdzies jūnijā, bet Football Italia vēsta, ka Krievijas klubs par futbolista pārdošanu saņems 20 miljonus eiro, kamēr Juventus bija gatavi maksāt vien sešus miljonus.

Pašlaik Ķīnas futbolā tiek investēti milzīgi naudas līdzekļi, kas jau vairākus pasaulē zināmus spēlētājus mudinājis pārcelties uz šīs valsts čempionātu. To izdarījis, piemēram, nu jau bijušais Londonas Chelsea brazīliešu pussargs Oskars, kurš Šanhajas SIPG vienībai pievienojās par 70,5 miljoniem eiro, tādējādi uzstādot jaunu Āzijas futbola transfēru rekordu. Tāpat par iespaidīgu naudu uz Ķīnu devies argentīniešu uzbrucējs Karloss Tevess, kuram gada alga tiek solīta aptuveni 40 miljonu eiro apmērā.

Iepriekšējā sezonā Quanjian bija pirmā pēc spēka Ķīnas otrajā līgā, kas tai ar šo gadu ļaus spēlēt starp valsts spēcīgākajiem klubiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi