Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Fani un komandas biedri ar sirsnīgu "paldies" sveic Vasiļjevu karjeras pēdējā spēlē

Latvijas hokeja veterāns Herberts Vasiļjevs svētdien, aizvadot savu pēdējo spēli profesionālajā karjerā, izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot Krēfeldes Pinguine komandai Vācijas Hokeja līgas (DEL) regulārā čempionātā pēdējās kārtas spēlē izcīnīt uzvaru. Pirms pēdējās spēles karjerā Vasiļjevs tika apsveikts ar ziediem, bet pēc mača zālē tika nodzēsta gaisma, un latvietis vēlreiz saņēma apsveikumus. Ceremonijas laikā uz video kuba tika rādīti spilgtākie mirkļi viņa karjerā.

Pinguine mājās pagarinājumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) uzveica Volfsburgas Grizzlys komandu.

Spēles 30.minūtē Miko Vainonens pēc Vasiļjeva un Dragana Umičeviča piespēlēm atklāja rezultātu, taču Volfsburgas komanda sekundi pirms pamatlaika beigām spēja panākt neizšķirtu, precīzi metot Patrikam Zeifertam. Tomēr papildlaikā veiksmīgāka bija Krēfeldes vienība, uzvaru nodrošinot Vainonenam, kurš guva savus otros vārtus mačā.

Tiesa, izcīnītā uzvara neiespaidoja Pinguine situāciju turnīra tabulā, kurā Krēfeldes klubs palika pēdējā pozīcijā 14 komandu konkurencē.

Vasiļjevs šajā mačā spēlēja Pinguine pirmajā maiņā.

Patlaban 40 gadus vecais uzbrucējs šosezon 52 spēlēs guva četrus vārtus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības rādītājs bija negatīvs -19.

Svētdien Vasiļjevs nopelnīja savu 550.rezultativitātes punktu karjerā DEL čempionātā, kurā viņš aizvadīja 684 spēles.

Pirms pēdējās spēles karjerā Vasiļjevs tika apsveikts ar ziediem, bet pēc mača zālē tika nodzēsta gaisma, un latvietis vēlreiz saņēma apsveikumus. Ceremonijas laikā uz video kuba tika rādīti spilgtākie mirkļi viņa karjerā.

"Katrai karjerai kādu dienu pienāk gals. Man grūti iedomāties, kas būtu Krēfeldes komanda bez Herberta. Labos un sliktos laikos viņš savu pieredzi ir dāvājis komandai," klubs iepriekš citēja komandas direktoru sporta jautājumos Rīdigeru Noku, kurš pauda cerību, ka Vasiļjevs paliks Vācijas hokejā.

Vasiļjevs Krēfeldē uzsāka savas hokejista gaitas, jau deviņdesmito gadu vidū pārstāvot Pinguine (tobrīd EV 1981) komandu. Ilgus gadus Krēfeldes hokeja sistēmā strādāja viņa tēvs Haralds Vasiļjevs, kurš pāris reizes uz neilgu brīdi bija arī galvenās komandas treneris. Tagad Haralds Vasiļjevs trenē Latvijas hokeja virslīgas klubu Zemgale/LLU.

Arī iepriekšējā sezonā Vasiļjevs neizlaida nevienu maču un 52 spēlēs izcēlās ar 12 vārtiem un 28 rezultatīvām piespēlēm, kas viņam ļāva ieņemt 25.vietu regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Savukārt šosezon viņš aizvadīja mazrezultatīvāko sezonu kopš 2003./2004.gada, kad pārstāvēja Krievijas vienību Habarovskas Amur.

Vasiļjevs DEL spēlēja kopš 2004.gada, bet pēdējās 11 sezonas viņš pārstāvēja Pinguine vienību, turklāt ilgstoši bija tās kapteinis. Pēc karjeras beigām hokejists gribētu palikt Vācijā, iespējams, pat darbojoties trenera amatā pašreizējā klubā.

Karjeras laikā uzbrucējs aizvadīja 51 spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL), gūstot astoņus vārtus un veicot septiņas rezultatīvas piespēles, bet Latvijas izlases rindās viņš startējis 11 pasaules čempionātos.

Pēc 2011.gada pasaules čempionāta Vasiļjevs pieņēma Vācijas pilsonību, tomēr 2014.gadā viņš samērā negaidīti tika iekļauts izlases sastāvā dalībai Soču olimpiskajās spēlēs un pēc tam bija kapteinis arī pasaules čempionātā.

Uzbrucējs pauda gatavību palīdzēt Latvijas izlasei septembrī notikušajā olimpiskās kvalifikācijas turnīrā Rīgā, taču valstsvienības rindās viņa nebija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi