Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pieredzējušais Vācijas hokeja aizsargs Ērhofs pēc 12 sezonām NHL atgriezies dzimtenē

Pieredzējušais Vācijas hokeja aizsargs Kristians Ērhofs pēc 12 Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pavadītām sezonām atgriezies dzimtenē, noslēdzot vienošanos ar Vācijas hokeja līgas (DEL) klubu Ķelnes Haie.

Ērhofs iepriekšējo sezonu sāka Losandželosas Kings komandā, bet pēc tam nonāca Čikāgas Blackhawks īpašumā, NHL regulārajā čempionātā aizvadot 48 spēles, kurās guva divus vārtus un atdeva 11 piespēles. Savukārt vēl pirms tam viņš sezonu nospēlēja Pitsburgas Penguins un trīs sezonas - Bufalo Sabres komandā, kur bija viens no aizsardzības balstiem.

NHL Ērhofs debitēja 2003.gadā Sanhosē Sharks rindās, bet pēc tam pielaikoja arī Vankūveras Canucks un jau minēto Bufalo, Pitsburgas, Losandželosas un Čikāgas klubu kreklus.

Pasaules labākajā līgā viņš kopā aizvadīja 789 spēles, kurās guva 74 vārtus un atdeva 266 rezultatīvas piespēles, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +48, bet Stenlija kausa izcīņā viņam 73 spēlēs izdevās gūt septiņus vārtus un 27 reizes asistēt partneriem, nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -12.

Profesionāļa karjeru Ērhofs sāka 1999.gadā Krēfeldes Pinguine komandā, kuru ilgstoši pārstāv Latvijas hokejists Haralds Vasiļjevs. Ar Pinguine vienību viņš 2003.gadā kļuva par Vācijas čempionu. Zīmīgi, ka Krēfeldes komandā viņš uz laiku atgriezās 2012./2013.gada sezonā, kad NHL bija lokauts.

Šobrīd 34 gadus vecajam aizsargam ir arī liela pieredze valstsvienībā, kuru viņš pārstāvējis sešos pasaules čempionātos un trīs olimpiskajās spēlēs, kā arī 2004.gada Pasaules kausa izcīņā. Ērhofs 2010.gada pasaules čempionātā tika iekļauts simboliskajā izlasē.

Septembra sākumā Ērhofs ar Vācijas izlasi Rīgā triumfēja 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, izšķirošajā spēlē ar 3:2 uzvarot Latvijas valstsvienību.

Pēc tam Ērhofs devās uz Ziemeļameriku, kur Eiropas izlases rindās piedalījās Pasaules kausa izcīņā, sensacionāli iegūstot otro vietu.

Pirms šīs NHL sezonas Ērhofs uz pārbaudes laiku pievienojās Bostonas Bruins vienībai, taču par līgumu nevienojās.

Ķelnes Haie šosezon ar 24 punktiem 11 mačos ieņem otro vietu DEL kopvērtējumā, par diviem punktiem atpaliekot no Volfsburgas Grizzlys, kas aizvadījusi maču vairāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi