Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas Dinamo likstas uzbrukumā turpinās - zaudējums 0:3 gada pēdējā spēlē Arēnā Rīga

Latvijas komanda Rīgas Dinamo trešdien, aizvadot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) šī gada pēdējo spēli Arēnā Rīga, turpināja savu neveiksmīgo sniegumu uzbrukumā, ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) zaudējot Ufas Salavat Julajev vienībai.

"Dinamo" piedzīvoja jau ceturto neveiksmi pēc kārtas, savukārt pēdējos piecos mačos Latvijas kluba hokejisti ir guvuši tikai trīs vārtus.

Laukuma saimnieki pirmo reizi kapitulēja jau spēles 64.sekundē, kad mērķi sasniedza spēcīgs "Salavat Julajev" aizsarga Denisa Kuļaša metiens. Otrajā periodā viesu pārsvaru dubultoja Ufas kluba gados jaunais talants Kirils Kaprizovs, bet beigu trešdaļā 3:0 panāca Antons Lazarevs. Tikmēr viesu vārtsargs Andrejs Gavrilovs atvairīja 25 metienus, otro reizi sezonā paliekot "sausā", kamēr Jakubs Sedlāčeks tika galā ar 33 no 36 pretinieku raidījumiem.

Spēli "Dinamo" sāka pagalam neveiksmīgi, jo jau otrajā nomaiņā viens no pirmajiem viesu metieniem bija precīzs. Rīdziniekiem neizdevās izsviest ripu no savas zonas, pie zilās līnijas to ieguva Kuļašs, kurš ar spēcīgu metienu pārspēja Jakubu Sedlāčeku, kurš neveiksmīgi centās ripu noķert ar tvērējcimdu.

Kuļašs tiek uzskatīts par vienu no KHL spēcīgākā metiena īpašniekiem, savu varēšanu apliecinot arī šajā elementā vairākas reizes uzvarot KHL Zvaigžņu spēlē.

Arī turpinājums rīdziniekiem neizdevās, jo trīs minūtes vēlāk noteikumus pārkāpa Koltons Gilīss. Mazākumu "Dinamo" hokejisti droši izturēja, savukārt pēc tam spēles gaita izlīdzinājās, taču īsteni bīstamus momentus neviena no komandām neizveidoja.

Četras minūtes pirms pārtraukuma pret "Dinamo" aizsargu Krišjāni Rēdlihu tika pārkāpti noteikumi, taču vairākuma sākumā laukuma saimnieki bija tuvāk tam, lai ielaistu otros vārtus, taču šoreiz Sedlāčeks glāba. Savukārt trešdaļas beigās no zonas vidus bīstami meta "Dinamo" kapteinis Gints Meija, taču ripa trāpīja pa pārliktni.

Otro periodu Normunda Sējēja trenētā komanda iesāka krietni aktīvāk, taču cerēto tas nedeva, jo jau kārtējo spēli neveicās ar savu iespēju izmantošu. Trešdaļas sākumā teicamā pozīcijā vārtu priekšā nokļuva Edgars Kulda, taču no pāris metriem, metot tukšā stūrī, viņš trāpīja pa vārtu stabu.

Pēc tam izgājienā pa labo malu iespēja bija arī Meijam, tomēr ripa šoreiz lidoja garām vārtiem, kamēr viesi 29.minūtē pārsvaru palielināja. Ātrā uzbrukumā tikai 19 gadus vecais Kaprizovs saņēma ripu iemetiena aplī un arī ļoti precīzu plaukstas metienu to raidīja vārtu tuvējā augšējā stūrī.

Viesi nedomāja apstāties un turpināja kontrolēt notikumu gaitu, piespiežot rīdziniekus divas reizes pārkāpt noteikumus. Uz noraidīto soliņa devās Patriks Malens un 43 sekundes vēlāk viņam pievienojās arī Ralfs Freibergs, taču spēlējot minūti un 17 sekundes trijatā pret pieciem, laukuma saimnieki varonīgi aizstāvējās, vairākas reizes labi nospēlējot Sedlāčekam.

Izlīdzinoties spēku samēriem laukumā, "Dinamo" hokejisti metās uz priekšu, tomēr samazināt starpību viņiem neizdevās.

Noslēdzošajā trešdaļā laukumā nekas daudz nemainījās, jo rīdzinieku centieni iemest kaut vai goda vārtus un aizķerties šajā spēlē, nebija veiksmīgi. Vairākas reizes izdevības samazināt rezultāta starpību bija, tomēr ar izšķirošo metienu nesekmējās. Tikmēr "Salavat Julajev", izmantojot straujus pretuzbrukumus, 52.minūtē iemeta arī trešo ripu, kad precīzs metiens vārtu augšējā stūrī no labās malas izdevās Lazarevam.

Mača beigās "Dinamo" ieguva otro vairākumu spēlē, tomēr arī šoreiz viena vīra pārsvars netika izmantots un rīdzinieki cieta nu jau kārtējo zaudējumu.

Par labāko mājinieku rindās šajā mačā atzina uzbrucēju Gunāru Skvorcovu.

Rīgas "Dinamo" komandai arī nākamās četras būs mājas spēles, bet tās notiks Tallinā un Piņķos, jo Latvijas galvenajā sporta arēnā tobrīd risināsies pasaules čempionāts florbolā. Tallinā rīdzinieki piektdien un svētdien uzņems līgas čempioni Magņitogorskas "Metallurg" un Čeļabinskas "Traktor", bet nākamnedēļ Piņķos sacentīsies ar Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan".

Pēc šiem mačiem būs valstsvienību pārtraukums, bet gada pēdējās četras spēles Latvijas komanda aizvadīs izbraukumā. Tikmēr nākamā spēle "Arēnā Rīga" notiks 3.janvārī.

Rīgas "Dinamo" ar "Salavat Julajev" spēkojās otro reizi šosezon - septembra sākumā tieši abu komandu savstarpējā spēlē rīdzinieki guva pirmo panākumu šosezon, triumfējot pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 3:2.

Pašlaik savainojumos iedzīvojušies Rīgas "Dinamo" aizsargs Georgijs Pujacs un uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, kuri tuvākajos mačos piedalīties nevarēs. Savukārt komandā pēc traumām atgriezās rezultatīvākais spēlētājs Guntis Galviņš un Džastins Šags.

Kopā ar Rīgas "Dinamo" pašlaik trenējas arī pašmāju uzbrucējs Georgs Golovkovs. Viņš jau vasarā piedalījās Rīgas "Dinamo" treniņnometnē, taču guva smagu ceļgala savainojumu un tika atskaitīts no sastāva.

Oktobrī Rīgas "Dinamo" cieta astoņus zaudējumus pēc kārtas, bet novembra pirmajā pusē pēc Sanda Ozoliņa pievienošanās treneru kolektīvam tika pie četriem panākumiem pēc kārtas, kas bija ilgākā uzvaru sērija šosezon.

Savukārt tagad atkal jau zaudēts četros dueļos pēc kārtas, turklāt pēdējos piecos mačos iemestas vien trīs ripas.

Tikmēr "Salavat Julajev" komanda iepriekšējās trīs spēles bija noslēgusi ar identisku rezultātu 2:1 - šādi zaudējot Maskavas apgabala "Vitjaz" un Jaroslavļas "Lokomotiv", bet uzvarot Maskavas "Dinamo" hokejistus.

Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem 34 mačos pārliecinoši atrodas Rietumu konferences pēdējā vietā starp 14 komandām.

Savukārt "Salavat Julajev" ar 65 punktiem ir Austrumu konferences ceturtajā pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi