Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Dinamo pēdējā minūtē izlaiž uzvaru, bullīšos piekāpjas Soči hokejistiem

Latvijas komanda Rīgas Dinamo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā piektdien ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Soči vienībai, tādējādi trešo maču pēc kārtas zaudējot bullīšos.

Dinamo piedzīvoja sesto zaudējumu pēc kārtas, bet pretinieki tikmēr savu uzvaru sēriju pagarināja līdz sešiem panākumiem.

Rīdziniekiem ar precīziem metieniem atzīmējās Kaspars Saulietis un Tims Sestito, bet viesu labā vārtus guva Igors Morozovs un Mihails Mamkins. Savukārt uzvaras "bullīti" iemeta Morozovs.

Mača rezultātu jau trešajā minūtē atklāja Morozovs, kurš individuāli prasmīgi ieslidoja mājinieku aizsardzības zonā un apmānīja Dinamo hokejistus, raidot ripu vārtu devītniekā. Arī pēc gūtajiem vārtiem aktīvāki bija Soču komandas spēlētāji. Turpinājumā rīdzinieki sāka kāpināt spēles tempu, taču perioda pirmajā pusē neko bīstamu neizveidoja.

Trešdaļas 11.minūtē pretiniekiem izdevās izslidot divatā pret vienu Dinamo aizsargu, taču Jakubs Sedlāčeks nospēlēja droši un apturēja vieglo metienu uz čeha vārtiem. Vēl minūti vēlāk Sedlāčeks vēlreiz glāba rīdziniekus pēc tam, kad uz ledus nokrita Patriks Malens, kurš tādējādi nespēja iesaistīties cīņā par ripu. Kad līdz pirmā perioda beigām bija palikušas sešarpus minūtes rīdzinieki panāca neizšķirtu. Pēc viesu kļūdas aizsardzības zonā ripa nonāca Gunāra Skvorcova rīcībā, bet saldenieks to pāradresēja Saulietim, kurš ar precīzu raidījumu guva savus pirmos vārtus sezonā.

Pēc vārtu guvuma komandas apmainījās bīstamiem uzbrukumiem, bet piecas minūtes pirms trešdaļas beigām Tims Sestito atstāja mājiniekus mazākumā. Vairākuma pirmajā minūtē Soči komanda nespēja ieiet Dinamo aizsardzības zonā, bet pēc tam jau izdevās izkombinēt metienus, kuri nebija rezultatīvi. Perioda priekšpēdējā minūtē brāļi Krišjānis un Miķelis Rēdlihi izveidoja bīstamu uzbrukumu pretinieku vārtiem, taču vārtsargs Konstantīns Baruļins bija uzdevumu augstumos. Tāpat otrā laukuma galā savu meistarību demonstrēja Sedlāčeks, neļaujot viesiem vēlreiz izvirzīties vadībā.

Otrās trešdaļas otrajā minūtē Edgaram Kuldam un Nikolajam Jeļisejevam izdevās izslidot divatā pret vienu pretinieku komandas laukuma spēlētāju, taču mājinieku uzbrukums nojuka. Nedaudz vēlāk Dinamo pirmo reizi spēlē ieguva tiesības spēlēt vairākumā, taču tas netika izmantots. Divas minūtes pēc mazākuma izturēšanas rīdzinieki paši pēc Saulieša noraidījuma nonāca četratā pret pieciem. Soču hokejisti vairākumā izspēlēja metienu pa tukšiem mājinieku vārtiem, taču precīzi mest nespēja.

Perioda vidū jau Rīgas vienībai tika iespēja spēlēt vairākumā, kurā vairākas reizes tika bīstami mests pa vārtiem, taču nevienādos sastāvos spēles rezultāts netika izmainīts. Tiesa, tas izdevās vienādos sastāvos, kad līdz perioda beigām bija palikušas piecas minūtes. Pretinieki nespēja dabūt ārā ripu no savas aizsardzības zonas, par ko Sestito ar metienu no iemetienu apļa viņus sodīja. Sajutuši vārtu garšu Dinamo hokejisti ar aktivitāti nopelnīja vairākumu, kurā mēģināja dubultot savu pārsvaru, taču pretinieki bija sīksti. Perioda beigās Soči hokejistiem izdevās izslidot vienatā pret Sedlāčeku, taču čehs bija aukstasinīgs un savus vārtus šajā situācijā nosargāja neskartus.

Arī trešo trešdaļu mājinieki turpināja uz pozitīvas nots, aktīvi uzbrūkot vietu vārtiem, taču nevienu no momentiem neizmantoja. Vispirms no tālienes bīstami meta Guntis Galviņš, bet nedaudz vēlāk uzbrukums pie pretinieku vārtiem savērpa Koltons Gilīss un Džastins Šags, bet abi leģionāri nespēja noslēgt epizodes ar gūtiem vārtiem. Tāpat arī perioda vidū mājinieku spieda uz pretiniekiem, bet Soču hokejisti bija sīksti un nepadevās.

Uz rīdzinieku aktivitāti viesi atbildēja ar pretuzbrukumiem, taču arī viņus pievīla momentu realizācija. Turpinājumā jau rīdzinieki bija tie, kuri piespiedās saviem vārtiem. Nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām Soči nomainīja Baruļinu pret sesto laukuma spēlētāju. Malens to vēlējās izmantot un meta ripu pa tukšiem pretinieku vārtiem, taču nesekmīgi. 62 sekundes pirms trešās trešdaļas beigām Dinamo par skaitliskā sastāva pārkāpumu nopelnīja noraidījumu, tādējādi sanāca spēlēt četratā pret sešiem. Viesiem vairākuma izmantošanai bija vajadzīgas vien septiņas sekundes. Ar vārtu guvumu pretiniekiem izcēlās Mamkins. Pēdējā minūtē vēlreiz bīstami meta Galviņš, taču uzvaru izraut viņš nespēja.

Piecu minūšu papildlaikā neviena no komandām vārtus neguva, tādējādi uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešama pēcspēles metienu sērija, kurā rīdzinieki piedalījās jau trešo maču pēc kārtas. Kā pirmais no rīdziniekiem bullīti izpildīja Šags, taču viņa metiens tika apturēts. Tiesa, pretinieku mēģinājumā mājiniekus glāba vārtu stabs. Nākamajā sērijā Jeļisejevs pēc vairākām pauzēm mēģināja pārspēt Baruļinu, taču nepārcēla ripu pāri kājsargam. Savukārt Morozvs savu iespēju realizēja, bet Saulietis meta garām, tādējādi trešajā mačā pēc kārtas tika piedzīvots zaudējums bullīšos.

Latvijas komanda zaudējusi jau sešos mačos pēc kārtas, bet šosezon kopā tā 23 spēlēs izcīnījusi vien divas uzvaras pamatlaikā un cietusi 15 zaudējumus.

Sākot mājas spēļu sēriju, Rīgas Dinamo pirmdien garā pēcspēles metienu sērijā ar 1:2 zaudēja Maskavas Spartak vienībai, kuras treneru kolektīvā strādā viens no rīdzinieku bijušajiem treneriem Viktors Ignatjevs. Savukārt trešdien vēlreiz bullīšos ar 1:2 nācās piekāpties bez tobrīd diskvalificētā Kaspara Daugaviņa spēlējušai Ņižņijnovgorodas Torpedo, ko vada latviešu speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns.

Pēc šīs dienas mača Rīgas Dinamo nākamnedēļ dosies divu spēļu izbraukuma sērijā, kad būs jātiekas ar uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas Dinamo un Maskavas apgabala Vitjaz, bet 1.novembrī gaidāma cīņa savā laukumā pret Baltkrievijas klubu Minskas Dinamo. Pēcāk sekos nedēļu ilgs izlašu pārtraukums.

Rīgas Dinamo un Soči komandas savā starpā tikās šīs sezonas pirmajā spēlē, kad panākumu savā laukumā ar 3:1 izcīnīja Krievijas klubs.

Rīgas Dinamo ar 14 punktiem 23 spēlēs ieņem pēdējo vietu visā līgā, no priekšpēdējā pozīcijā esošās Novokuzņeckas Metallurg komandas atpaliekot par vienu punktu. Savukārt no astotās pozīcijas Rietumu konferencē, ko ieņem Vitjaz, rīdziniekus jau šķir 20 punkti.

Tikmēr Soči komanda ar 42 punktiem 24 spēlēs ir Rietumu konferences ceturtajā pozīcijā, turklāt šī vienība guvusi jau sešus panākumus pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi