Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sestito divi vārti, Rīgas Dinamo Vladivostokā uzvar Admiral

Latvijas klubs Rīgas Dinamo, turpinot šīs sezonas tālāko un ilgāko izbraukumu, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē trešdien ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) viesos uzvarēja aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas Admiral. Dinamo komandā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Tims Sestito, bet vienu reizi precīzi meta Filips Toluzakovs.

Lielisku maču Dinamo vārtos aizvadīja Jānis Kalniņš, kurš atvairīja 40 no 41 mājinieku mestās ripas, kamēr paši rīdzinieki izpildīja vien 15 metienus.

Spēles pirmajās minūtēs lielākoties pārsvars piederēja laukuma saimniekiem. Mača astotajā minūtē komandas apmainījās ar noraidījumiem, bet divas minūtes vēlāk Vitālijs Pavlovs atstāja mazākumā Rīgas komandu. Mazākumu Latvijas klubs izturēja, taču arī pēc tā Admiral iespieda viesus viņu aizsardzības zonā.

Sešas minūtes pirms perioda beigām Dinamo tika pie pirmā vairākuma spēlē. Rīdzinieki savu vairākumu iesāka pasīvi, tomēr pēc nevienādos sastāvos nospēlētas minūtes Toluzakovs atklāja mača rezultātu, precīzi metot no vārtu priekšas. Uzreiz pēc izvirzīšanās vadībā jau pie otrā noraidījuma spēlē tika Kristaps Zīle. Dinamo savā mazākumā nekautrējās spēlēt aktīvi, kā rezultātā pa divām soda minūtēm nopelnīja arī Miķelis Rēdlihs un Guntis Galviņš, tādējādi rīdzinieki nonāca trijatā pret pieciem pretiniekiem.

Tiesa, arī Admiral hokejisti bija nedisciplinēti, minūti pirms trešdaļas beigām paši tiekot pie noraidījuma, kas viesiem nedaudz atviegloja dzīvi. 

Krietni veiksmīgāk Dinamo iesāka otro periodu, tā trešajā minūtē pēc pretuzbrukuma ar precīzi metienu izceļoties Sestito. Tomēr četrarpus minūtes vēlāk mājinieki vienus vārtus atguva, Dinamo pārsvaru samazinot Aleksandram Gorškovam.

Perioda vidū Pavlovs ar aktivitāti nopelnīja Rīgas komandai vairākumu, taču tas tika aizvadīts blāvi, neapdraudot pretinieku vārtu drošību. Turklāt pats Pavlovs uzreiz pēc tam atstāja mazākumā viesus. Mazākumā lieliski vārtos darbojās Kalniņš, kurš neļāva pretiniekiem panākt neizšķirtu.

Tāpat kā otro, arī trešo periodu Rīgas hokejisti iesāka veiksmīgi ar vārtu guvumu. Trešdaļas otrajā minūtē Sestito vārtu priekšā pielaboja Toluzakova metienu, panākot viesiem jau divu vārtu pārsvaru. Turpinājumā rīdzinieki sekmīgi neitralizēja Admiral centienus uzbrukt, bet perioda vidū vairākumu Latvijas komandai nopelnīja Roberts Lipsbergs.

Dinamo turpināja neveiksmīgo spēli vairākumā, nespējot izmantot viena vīra pārspēku. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas divarpus minūtes mājinieki tika pie pēdējās iespējas atspēlēties, jo uz divām minūtēm tika noraidīts rīdzinieku šīs spēles varonis Sestito. Admiral vairākumā nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču arī šāds solis nenesa augļus. Atskanot finālsvilpei, rezultāta tablo vēstīja 3:1 Dinamo labā, rīdziniekiem no Vladivostokas aizbraucot ar trim punktiem.

Bārtulis šajā spēlē laukumā bija 20 minūtes un divas sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa Kalniņa sargātajiem vārtiem.

Pēc šī mača rīdzinieki dosies pie Habarovskas Amur, bet nākamajā nedēļā viesosies arī pie Ķīnas kluba Pekinas Kuņluņ Red Star un Baltkrievijas komandas Minskas Dinamo.

Šo izbraukumu Rīgas Dinamo sāka pirmdien, kad ar 1:3 piekāpās Jaroslavļas Lokomotiv.

Izbraukumā devies nu jau no savainojuma atlabušais Koltons Gilīss, bet mājās palikuši traumētie Pjotrs Sčastļivijs un Georgijs Pujacs. Tuvākajā laikā komandai pievienosies arī Kristaps Zīle, kuram tiek gatavota Ķīnas vīza.

Pirms tam rīdziniekiem bija trīs mājas spēles. Vispirms ar 5:1 tika uzveikta Čerepovecas Severstaļ, bet turpinājumā ar 0:2 tika zaudēts Maskavas CSKA un ar 1:6 kapitulēts Sanktpēterburgas SKA.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle šosezon. Novembra vidū uzvaru ar 3:2 izcīnīja rīdzinieki. Kopumā abas komandas nu spēkojušās septiņas reizes, Rīgas komandas hokejistiem svinot piecas uzvaras.

Bārtulis arī šosezon ir viens no vadošajiem Admiral aizsargiem, turklāt ir šīs komandas kapteinis. Hokejists šosezon 43 mačos guvis divus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles.

Dinamo ar 45 punktiem 49 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 14 Rietumu konferences komandām, pirmajam astotniekam zaudējot jau 27 punktus, kamēr Admiral ar 67 punktiem 49 mačos ir Austrumu konferences septītajā vietā.

Līdz regulārā čempionāta izskaņai rīdziniekiem atlicis aizvadīt 11 spēles, kurās maksimāli iespējams nopelnīt 33 punktus, tāpēc Dinamo komandas izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā ir vien stipri teorētiskas un var zust jau tuvāko maču laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi