Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

FOTO: Sešpadsmitgadīgais soms Rovanpera - rallija Latvija pirmās dienas līderis

Talantīgais somu autobraucējs Kalle Rovanpere sestdien izvirzījās vadībā pēc rallija "Latvija", kas ir Latvijas čempionāta pēdējais posms, pirmās sacensību dienas.

Vien 16 gadus vecais soms, kurš ir arī Latvijas čempionāta kopvērtējuma līderis, startējot ar "Škoda Fabia R5" automašīnu, pēc deviņiem ātrumposmiem par 4,49 sekundēm apsteidz ar Latvijas licenci startējošo krievu rallistu Nikolaju Grjazinu, kurš arī brauc ar tādas pat markas spēkratu.

Savukārt trešais ir latvietis Jānis Vorobjovs ar stūrmani Arturu Žeibi, kuri šajā posmā startē ar "Mitsubishi Mirage" braucamo, no līdera atpaliekot jau par 47,07 sekundēm.

Tikmēr ceturto vietu ieņem Mārtiņa Sviļa pilotētā ekipāža ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kas pēc pirmās dienas ir labākā LRČ2 klasē.

Rovanpere pirmajā sacensību dienā uzvarēja septiņos no deviņiem ātrumposmiem, bet vēl pa panākumam guva Grjazins un Vorobjovs.

LETA jau ziņoja, ka pirms noslēdzošā posma Rovanperes pārsvars LRČ1 klasē pār tuvāko sekotāju Vorbjovu ir 20 punkti. Rovenpere savā dzimtenē Somijā vēl nevar piedalīties rallija sacensībās, taču, saņemot Latvijas licenci, viņš var startēt šejienes sacīkstēs.

Latvijas rallija čempionāta noslēdzošā posma programmā šogad iekļauti 14 ātrumposmi, kuru norise paredzēta Jūrmalā, Tukumā, kā arī Biķernieku trasē un sporta kompleksā 333. Sportiskā distance paredzēta 102 kilometru garumā, no kuriem 50% ātrumposmu būs jāveic pa asfalta seguma ceļiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi