Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Hamiltons nav pārsteigts par Rosberga lēmumu beigt F-1 karjeru

Šī gada Pirmās formulas (F-1) pasaules vicečempions Lūiss Hamiltons no Mercedes vienības nav pārsteigts, ka viņa komandas biedrs Niko Rosbergs pēc titula izcīnīšanas nolēmis beigt F-1 karjeru.

LETA jau vēstīja, ka nupat par F-1 pasaules čempionu kronētais Rosbergs piektdien piecas dienas pēc titula izcīnīšanas šokējoši paziņoja par F-1 karjeras beigām.

"Iespējams, esmu vienīgais, kurš nav pārsteigts par šādu lēmumu. Pazīstu viņu jau ilgu laiku. Šī bija pirmā reize, kad 18 gadu laikā viņš mani pieveica. Neesmu pārsteigts, ka viņš nolēma pielikt punktu," teica Hamiltons.

Abi piloti spēkojās jau kopš kartingu čempionātiem, bet 2014. un 2015.gada sezonas par F-1 čempionu kļuva Hamiltons, atstājot aiz sevis Rosbergu.

"Viņam jākoncentrējas uz ģimeni un bērniem, bet F-1 paņem tik daudz laika. Bez viņa būs skumjāk. Sportam viņa pietrūks. Novēlu Nikam visu to labāko," uzsvēra Hamiltons.

Tikmēr Mercedes vadītājs Toto Volfs izcēla, ka Rosbergam piemīt iedzimts talants un cīņasspars.

"Šis ir drosmīgs lēmums, kas apliecina viņa stipro raksturu. Viņš nolēmis beigt karjeru savā augstākajā punktā, kurā sasniedzis savu bērnības sapni. Pieņēmu viņa lēmumu brīdi, kad viņš man to paziņoja," atklāja Volfs.

Kā stāstīja "Mercedes" vadītājs, cilvēkiem ir maldīgs viedoklis, ka Rosbergam, pateicoties tēva panākumiem, bijis viegls ceļš autosportā.

"Domāju, ka brīžiem tas viņa izaicinājumus padarīja daudz grūtākus. Viņam bija jācīnās vēl smagāk, lai attaisnotu uz viņu liktās cerības. "Mercedes" komandā Niko bija īsts cīnītājs, pārvarēja grūtu periodu un iedvesmojošā ceļā izkaroja sev vietu autosportā, iemantojot cieņu par izturību, cīņassparu un pieklājību," secināja Volfs.

Kopš 2010.gada Rosbergs komandu tikai stiprinājis un palīdzējis tai progresēt.

"Esam pateicīgi par šo lielisko sniegumu, kas kopā ar Lūisu un Mihaelu Šūmaheru kaldināja komandas panākumus. Komandai šī ir negaidīta, bet tajā pat laikā interesanta situācija. Nākamajā sezonā būs jauni tehniskie noteikumi, turklāt viens kokpits palicis brīvs. Mēs apsvērsim turpmākos soļus un atradīsim pareizo ceļu," skaidroja Volfs.

Rosbergs F-1 karjeras laikā piedalījās 206 sacīkstēs, izcīnot 23 uzvaras un 55 reizes kāpjot uz goda pjedestāla. Vācietis 30 sacīkstes sāka no "pole position".

Rosbergs F-1 debitēja 2006.gadā Bahreinas Grand Prix, bet pie pirmās uzvaras viņš tika sešus gadus vēlāk, 2012.gadā triumfējot posmā Ķīnā.

Rosbergs ir pirmais pilots kopš 1993.gada, kurš pēc titula izcīnīšanas paziņojis par karjeras beigām. Pirms 23 gadiem par aiziešanu no F-1 paziņoja tobrīd 38 gadus vecais Alēns Prosts.

Zīmīgi, ka Rosbergs jūlijā noslēdza jaunu vairāku gadu līgumu ar Mercedes komandu.

Svētdien Abū Dabī notikušajā sezonas pēdējā posmā Rosbergs finišēja otrajā vietā, taču viņa sīvākais konkurents Lūiss Hamiltons uzvarēja, kas gan vācietim neliedza kļūt par čempionu.

Iepriekšējās divas sezonas Rosbergs kļuva par vicečempionu, piekāpjoties tikai Hamiltonam.

Rosbergs, kļūstot par F-1 čempionu, atkārtoja sava tēva Kekes 1982.gadā sasniegto. Rosbergs ir 33.pilots, kuram izdevies kļūt par F-1 čempionu. Bez Rosberga no Vācijas pilotiem pie tituliem tikuši arī Mihaels Šūmahers un Fetels, bet viņa tēvs Keke par čempionu kļuva, pārstāvot savu dzimto Somiju.

Tikmēr Hamiltons šo titulu ieguvis 2008., 2014. un 2015.gadā.

Kopvērtējumā Rosbergs 21 posmā tika pie 385 punktiem, par pieciem punktiem apsteidzot Hamiltonu.

Rosbergs šosezon uzvarēja deviņās no 21 sacīkstēm, par uzvaru vairāk bija Hamiltonam.

Rosbergam šī F-1 bija 11.sezona karjerā. No 2006.gada turpmākās četras sezonas Rosbergs pārstāvēja Williams komandu, bet 2010.gadā pievienojās Mercedes vienībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi