Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lēbs pēc uzvaras atgūst vadību lietus iespaidotajā Dakaras rallijreidā

Deviņkārtējais pasaules čempions rallijā (WRC) Sebastjans Lēbs no Francijas otrdien uzvarēja Dakaras rallijreida astotajā posmā, kurš slikto laika apstākļu dēļ tika saīsināts, pārņemot kopvērtējuma vadību, turklāt trešdien gaidāmais devītais posms atkal ir atcelts.

Ar Peugeot mašīnu braucošais Lēbs astotajā etapā, kurā speciālais posms bija 417 kilometrus garš, finišēja pēc četrām stundām, 11 minūtēm un divām sekundēm, par trim minūtēm un 35 sekundēm apsteidzot savu tautieti un komandas biedru Stefanu Peteranselu.

Līdz ar to Lēbs tagad pērnā gada čempionu kopvērtējumā apsteidz par minūti un 38 sekundēm. Peteransels etapu sāka lēnām, tomēr otrajā pusē deldēja deficītu.

"Zemes sekcijās viņš ir ātrāks par mani, bet es viņu apsteidzu asfalta posmos," pēc etapa teica Lēbs. "Sīva cīņa būs līdz pat finišam."

Trešo vietu posmā izcīnīja vēl viens ar Peugeot braucošais francūzis Sirils Deprē, kurš arī kopvērtējumā ir trešais, bet jau atpaliek par 17 minūtēm un 17 sekundēm.

Tikmēr 39.vietu kopvērtējumā ieņem krieva Sergeja Šihotarova ekipāža (Toyota), kuras stūrmanis ir ar Latvijas licenci braucošais ukrainis Oļegs Uperenko. Tā līderiem zaudē jau vairāk nekā 24 stundas. Automobiļu klasē sacensības joprojām turpina 55 ekipāžas.

Tikmēr motociklu ieskaitē otrajā reizi šī gada sacensībās uzvarēja ar Honda startējošais spānis Hoans Barreda, kurš finišu sasniedza četrās stundās, 28 minūtēs un 21 sekundē. Viņam četras minūtes zaudēja KTM duets Matīass Valkners no Austrijas un brits Sems Sanderlends.

Barreda uzvarēja arī pagājušajā trešdienā notikušajā trešajā etapā un atradās drošā kopvērtējuma vadībā līdz ceturtajā etapā saņēma stundas sodu par motocikla uzpildīšanu ar degvielu neatļautā vietā.

Sanderlends arī pēc šī posma palielinājis savu vadību kopvērtējumā, jau par 20 minūtēm un 58 sekundēm apsteidzot čīlieti Pavlo Kvintanilju (Husqvarna), kamēr trešais ir francūzis Adrjēns van Bēferēns (Yamaha), kurš bijis vēl gandrīz astoņas minūtes lēnāks.

Lietus un augošais ūdens līmenis upju gultnēs piespieda organizatoriem mainīt astotā posma maršrutu, bet sportisti trasē pavadīja par divām stundām iepriekš nekā sākotnēji plānots. Tāpat jau otrdienas vakarā organizatoriem nācās paziņot, ka devītais etaps trešdien netiks aizvadīts. Tas Argentīnā bija plānots gandrīz 1000 kilometru garumā no Saltas līdz Čilesito ar vairāk nekā 400 kilometru speciālo ātrumposmu, tomēr spēcīgais lietus liedzis iespēju izmantot Saltas apkārtnes ceļus.

Jau iepriekš šogad bija atcelts pagājušajā sestdienā paredzētais sestais ātrumposms, bet vairāki citi etapi tikuši saīsināti.

Dienvidamerikā notiekošais Dakaras rallijreids finišēs sestdien ar 11.etapu. Dalībnieki šogad sacenšas Paragvajā, Bolīvijā un Argentīnā, šķērsojot arī Andu kalnus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi