Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Nākamgad pasaules rallijkrosa čempionāta Latvijas posms norisināsies septembra vidū

Nākamgad rallijkrosa pasaules čempionāta Latvijas posms Ceļu satiksmes drošības direkcijas Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisināsies no 15. līdz 17.septembrim, vēsta sacensību rīkotāji.

Rīgā paralēli norisināsies arī Eiropas čempionāta etaps SuperCar un Super1600 klasēs.

Tāpat kā šosezon, arī nākamajā sezonā kalendārā paredzēti 12 posmi. Pirmo reizi pasaules čempionāta posms notiks Dienvidāfrikas Republikā (DĀR), taču nebūs posma Argentīnā.

Sezona sāksies aprīļa sākumā, kad notiks pirmais posms Barselonā, kam sekos sacensības Montalegrē Portugālē, Hokenheimā Vācijā, Metetā Beļģijā, Laidenhilā Lielbritānijā, bet ekvators tiks sasniegts jūnija sākumā, kad norisināsies etaps Hellas trasē Norvēģijā.

Tālāk čempionāts turpināsies Hēljesas trasē Zviedrijā, bet pēc tam būs posmi Kvebekā Kanādā un Francijā, kam sekos desmitais posms Latvijā. Pēc tam sezonā būs vairs palikuši tikai divi posmi Hamburgā Vācijā un DĀR pilsētā Keiptaunā.

Šosezon pasaules čempionātā pirmo reizi notika Latvijas posms, un tas jaunizveidotajā Biķernieku rallijkrosa trasē norisinājās oktobra sākumā. Posmā uzvaru izcīnīja leģendārais franču pilots Sebastjans Lēbs, kamēr Latvijas braucēji Reinis Nitišs un Jānis Baumanis apstājās pusfinālā.

Šogad par pasaules čempionu rallijkrosā kļuvis Zviedrijas pilots Matīass Ēkstrems, kurš savu titulu nodrošināja svētdien. Vienu posmu pirms sezonas beigām Ēkstrems ticis pie 251 punkta, bet otrajā vietā ar 221 punktu atrodas iepriekšējo divu sezonu čempions Peters Sūlbergs, kuram četrus punktus zaudē Jūhans Kristofešsons. Savukārt Baumanis ar 102 punktiem atrodams devītajā pozīcijā, bet Reinis Nitišs, kuram sezona jau noslēgusies, ar 32 punktiem ir 16.vietā.

Pasaules čempionāta pēdējais posms novembra nogalē notiks Argentīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi