Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Peteransels uzvar Dakaras rallijreida septītajā posmā un palielina pārsvaru pār Lēbu

Divpadsmitkārtējais Dakaras rallijreida čempions Stefans Peteransels pirmdien Bolīvijā uzvarēja šī gada sacensību septītajā posmā, kopvērtējumā palielinot pārsvaru pār tuvāko sekotāju deviņkārtējo pasaules čempionu rallijā (WRC) Sebastjanu Lēbu.

Peteransels 161 kilometru garo posmu veica vienā stundā 54 minūtēs un astoņās sekundēs, Lēbu apsteidzot par 48 sekundēm. Abi franču piloti rallijreidā piedalās ar Peugeot spēkratiem.

Savukārt trešais finišēja 2009.gada čempions Žinels de Vilje (Toyota) no Dienvidāfrikas Republikas, Peteranselam zaudējot trīs minūtes un 33 sekundes.

Peteransels tagad Lēbu apsteidz par minūti un 57 sekundēm, kamēr trešais ir 2014.gada rallijreida čempions Nani Roma (Toyota), kurš līderim zaudē 11 minūtes un septiņas sekundes.

Tikmēr motociklu klasē uzvaru izcīnīja amerikānis Rikijs Brabeks (Honda), kurš tuvāko sekotāju portugāli Paulu Gonsālvešu (Honda) apsteidza par minūti un 44 sekundēm. Tikmēr trešais finišēja ar KTM motociklu braucošais brits Sems Sanderlends, kurš bija vēl divas minūtes un 59 sekundes lēnāks.

Sanderlendes pēc šī posma palielinājis savu vadību kopvērtējumā, jau par 17 minūtēm un 45 sekundēm apsteidzot čīlieti Pavlo Kvintanilju (Husqvarna), kamēr trešais ir francūzis Adrjēns van Bēferēns (Yamaha), kurš ir vēl četrarpus minūtes lēnāks.

Septītais posms norisinājās Bolīvijā, kur tiks iesākts arī astotais etaps, kas finišēs Argentīnā.

Sākotnēji šajā posmā bija paredzēts veikt 320 kilometrus, bet lietus dēļ tas tika saīsināts līdz 161 kilometram. Savukārt sestdien iecerētais sestais posms šī paša iemesla dēļ tika atcelts pavisam.

Dienvidamerikā notiekošajā Dakaras rallijreidā kopumā plānotajos 11 posmos dalībniekiem šogad nāksies veikt vairāk aptuveni 8000 kilometru distanci Paragvajā, Bolīvijā un Argentīnā, šķērsojot arī Andu kalnus.

Pērn sacensībās, kas notika Argentīnā un Bolīvijā, vieglo automašīnu konkurencē uzvarēja francūzis Stefans Peteransels, kurš karjerā Dakaras rallijreidā kopā bijis labākais 12 reizes un ir panākumiem bagātākais šo sacīkšu dalībnieks.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā tas tika aizvadīts Dienvidamerikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi