Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Titulētais Lēbs pēc uzvaras pārņem vadību Dakarā

Titulētais franču autobraucējs Sebastjans Lēbs trešdien triumfēja Dienvidamerikā notiekošā Dakaras rallijreida otrajā posmā.

275 kilometrus garajā ātrumposmā ar Peugeot mašīnu braucošais deviņkārtējais pasaules autorallija čempionāta (WRC) uzvarētājs finišēja pēc divām stundām, sešām minūtēm un 55 sekundēm.

Viņš par minūti un 23 sekundēm apsteidza katarieti Naseru Al-Atiju ar Toyota spēkratu, kurš pirmdien bija labākais 39 kilometrus garajā pirmajā ātrumposmā.

Savukārt trešo vietu trešdien guva vēl viens Peugeot pilots Karloss Sainss no Spānijas, kurš zaudēja divas minūtes un 18 sekundes.

Līdz ar to kopvērtējumā tagad Lēbs par 28 sekundēm apsteidz Al-Atiju, bet Sainss atpaliek minūti un 56 sekundes.

Lēbs Dakaras rallijreidā debitēja pērn un uzvarēja četros ātrumposmos.

Motociklu klasē trešdien uzvarēja ar KTM braucošais pašreizējais čempions Tobijs Praiss no Austrālijas. 29 gadus vecais sportists triumfēja pēc divām stundām, 37 minūtēm un 32 sekundēm, par vairāk nekā trim minūtēm apsteidzot savu tautieti un komandas biedru Matiasu Volkneru, kā arī Spāniju pārstāvošo Paulu Gonsalvešu.

Kopvērtējumā tagad Praiss tuvākajam sekotājam Volkneram ir priekšā divas minūtes un 39 sekundes, bet Gonsalvešs zaudē vēl 15 sekundes. Pirmajā ātrumposmā Praiss pirmdien palika tikai 17.vietā.

Otrais ātrumposms notika Argentīnā, kur trešdien sāksies arī trešais posms, kas finišēs Bolīvijā. Pēc četriem etapiem sportisti atgriezīsies Argentīnā, bet rallijreids noslēgsies 14.janvārī ar 12.posma finišu Buenosairesā.

Kopumā plānotajos 12 posmos dalībniekiem nāksies veikt vairāk nekā 8000 kilometru distanci, šķērsojot arī Andu kalnus.

Otro gadu pēc kārtas Dakaras rallijreids nešķērsos Čīles robežu, jo šīs valsts vadība nolēmusi sacensību rīkošanā neiesaistīties, uzskatot, ka tie ir pārāk lieli tēriņi valstij.

Pērn sacensībās Argentīnā un Bolīvijā vieglo automašīnu konkurencē uzvarēja francūzis Stefans Peteransels, kurš karjerā Dakaras rallijreidā ir uzvarējis 12 reizes un ir panākumiem bagātākais šo sacīkšu dalībnieks. Savukārt motociklu ieskaitē labākais bija Praiss.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā tas tika aizvadīts Dienvidamerikā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi