Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Visu laiku jaunākais čempions Rovanpere ļoti pārliecinoši uzvar Alūksnes rallijā

Talantīgais Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš startē ar Latvijas licenci, pērn izcīnītā Latvijas čempiona titula aizstāvēšanu sācis ar pārliecinošu uzvaru Alūksnes rallijā.

Tikai 16 gadus vecais Rovanpere, šī gada pirmajā Latvijas čempionāta posmā, kas reizē bija arī Igaunijas čempionāta ievada posms, uzvarēja visos desmit aizvadītajos "dopos".

Startējot ar Škoda Fabia R5 markas automašīnu soms, kurš pērn kļuva par visu laiku jaunāko Latvijas rallija čempionu, par minūti un 38,03 sekundēm apsteidza krievu Nikolaju Grjazinu (Škoda Fabia R5), kurš arī startē ar Latvijas licenci. Tikmēr trešais palika igaunis Ranno Bundsens (Mitsubishi Lancer Evo VIII), kurš uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 12,28 sekundes.

Šie trīs sportisti arī ieņēma pirmās vietas LRČ klasē.

Labākais no latviešu braucējiem šajās sacensībās bija Mārtiņš Sesks ar stūrmani Andri Mālnieku (Peugeot 208 R2), kuri no gada pjedestāla atpalika par nepilnām 40 sekundēm. Viņi bija ātrākie LRČ3 klasē, kurā šogad apvienotas vienas ass piedziņas automašīnas ar maksimālo motora darba tilpumu līdz 2000 kubikcentimetriem.

Tikmēr piekto vietu kopējā ieskaitē ieņēma pērn Eiropas čempionātā trešo vietu guvušais Ralfs Sirmacis (Mitsubishi Lancer Evo IX), kurš šajā rallijā startēja kopā ar stūrmani Arti Štrausu. No ceturtās vietas viņi atpalika par nepilnām četrām sekundēm.

LRČ2 klases ieskaitē labākais bija pilots Dmitrijs Feofanovs (Mitsubishi Lancer Evo IX). Šo grupu veido starptautiski sen zināmā N4 klase.

Savukārt viens no vadošajiem Latvijas rallistiem Jānis Vorobjovs izstājās septītajā ātrumposmā.

Sestdien sacensībās iesaistījās arī Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionātu pirmā posma dalībnieki, kuru vidū bija arī slavenā autosportista Petera Sūlberga 15 gadus vecais dēls Ulivers, kurš rallijā debitē startējot ar Latvijā izdotu licenci.

Šosezon Latvijas čempionātā rallijā tiks aizvadīti seši posmi, no kuriem otrais februārī risināsies Gulbenes apkārtnē, kur tiks aizvadīts tradicionālais rallijs Sarma. Pēc tam maijā sekos rallijs Talsi, jūlijā risināsies rallijs Latvija, kam sekos posms augustā Viru rallijā, Igaunijā, bet čempionāts noslēgsies oktobrī ar ralliju Liepāja, kas reizē būs arī Eiropas čempionāta noslēdzošais posms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi