Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Apslimusī Ostapenko nepabeidz pusfinālu Oklendā

Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko, cīnoties ar slimības sekām, piektdien piedzīvoja zaudējumu Oklendas WTA International sērijas turnīra pusfinālā.

Latvijas tenisiste ar rezultātu 6-4, 4-6, 1-4 piekāpās amerikānietei Lorēnai Deivisai, trešo setu veselības problēmu dēļ nepabeidzot.

Nedaudz vēlāk jau prognozējami tika paziņots, ka Ostapenko nepiedalīsies arī plānotajā dubultspēļu turnīra pusfināla mačā.

Pašlaik Ostapenko WTA rangā atrodas 44.vietā un turnīrā izlikta ar septīto numuru, bet Deivisa ieņem 66.pozīciju. Par iekļūšanu šī turnīra pusfinālā Ostapenko nopelnīja 110 WTA vienspēļu ranga punktus, kas nākamnedēļ ļaus atgriezties pasaules ranga ceturtajā desmitā, tomēr viņai vēl neizdosies apsteigt Latvijas pirmo raketi Anastasiju Sevastovu, kura pašlaik ir planētas 34.rakete.

Ostapenko WTA turnīra pusfinālā spēlēja ceturto reizi karjerā un piedzīvoja otro neveiksmi. Viņa bija labākā pirmajos divos pusfinālos, bet nākamajos divos piedzīvojusi neveiksmes, turklāt abas reizes spēlēja apslimusi. Tikmēr Deivisa trešo reizi karjerā iekļuvusi WTA sacensību finālā, bet pagaidām pie tituliem vēl nav tikusi.

Piektdienas spēli Ostapenko iesāka ļoti pārliecinoši, ātri izvirzoties vadībā ar 5-1 un septītajā geimā iegūstot divas setbumbas. Tomēr Deivisa tās atspēlēja un uzreiz pēc tam pieprasīja medicīnisko pārtraukumu. Sekojošo astoto geimu pie pretinieces serves Deivisa uzvarēja "sausā", bet pēc tam devītajā geimā tika galā pat ar četrām Ostapenko breikbumbām un pietuvojās līdz 4-5, kas Latvijas sportistei lika mammai un trenerei sūdzēties, ka pretiniecei ir neticami laba serve.

Vairāk vaļību gan Ostapenko neatļāvās un ar ļoti labu servi desmito geimu paņēma "sausā", triumfējot pirmajā setā ar 6-4.

Otrajā setā Ostapenko trešajā geimā ieguva pirmo breikbumbu, bet to neizmantoja, un ceturtajā geimā jau Deivisa lauza pretinieces servi, kamēr Latvijas tenisiste pārtraukumā starp geimiem teica, ka viņai vispār nav spēka un nav vēlme atgriezties laukumā. Kaut uzreiz nākamajā geimā Ostapenko atguva breika deficītu, desmitajā viņa vēlreiz zaudēja savu servi un cieta neveiksmi ar 4-6.

Izšķirošajā setā Latvijas tenisiste divos geimos pēc kārtas nespēja noturēt pārsvaru un nokļuva iedzinējos ar 0-3. Šajā brīdī Ostapenko jau atzina, ka grib spēlēt, bet nespēj, un vienojās ar mammu un treneri, ka pārtrauks cīņu, ja zaudēs arī nākamajā geimā. Tajā Latvijas tenisiste gan grūtā cīņā uzvarēja, bet nākamajā gan zaudēja un paziņoja par cīņas pārtraukšanu.

Jau pēc ceturtdaļfināla cīņas ceturtdien Ostapenko atzina, ka ir apslimusi un nejūtas 100% labi. Sportistei vēlāk piektdien ir paredzēts mačs arī dubultspēļu sacensību pusfinālā.

Ostapenko kādā turnīrā tik tālu bija tikusi pirmoreiz kopš pērnā aprīļa, kad nespēja pārvarēt pusfinālu WTA "International" sērijas sacensībās Polijas pilsētā Katovicē.

Ostapenko otrdien pirmās kārtas mačā pārliecinoši ar 6-1, 6-2 pieveica Jaunzēlandes labāko tenisisti Marinu Erakoviču, kura ir ranga 106.pozīcijā un turnīrā startēja ar "wild card", pārtraucot sešu zaudējumu sēriju, kas viņai bija pagājušās sezonas izskaņā, bet otrajā kārtā trešdien ar 6-2, 7-6 (7:3) pieveica pieredzējušo Horvātijas sportisti Mirjanu Lučiču-Baroni, kura rangā ir 79.pozīcijā. Savukārt ceturtdaļfinālā Latvijas tenisiste ar 7-5, 6-3 pārspēja pasaules 72.raketi amerikānieti Medisonu Brenglu, kura trešdien otrajā kārtā sensacionāli pieveica savu titulēto tautieti Serēnu Viljamsu.

Tikmēr Deivisa pirmajā kārtā ar 7-6 (7:3), 6-4 uzveica ranga 22.numuru nīderlandieti Kiki Bertensu, otrajā kārtā ar 6-3, 6-3 tika uzveikta japāniete Kurumi Nara, kura reitingā ieņem 61.pozīciju, savukārt ceturtdaļfinālā amerikāniete ar 6-1, 7-6 (7:4) pārspēja turnīra ceturto raketi Barboru Strīcovu no Čehijas, kura WTA rangā ieņem 20.vietu.

Finālā Deivisa spēkosies ar horvātieti Anu Konjuhu vai vācieti Jūliju Gērgesu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi