Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga
Argentīna kļuvusi par 15.valsti, kas savā īpašumā spējusi iegūt šo trofeju

Argentīnas tenisisti pirmo reizi vēsturē izcīna Deivisa kausu

Argentīnas tenisa izlase, svētdien gūstot uzvaras abās vienspēlēs, pirmo reizi vēsturē izcīnīja prestižo Deivisa kausu.

Šī gada Deivisa kausa fināla izšķirošajā - piektajā - mačā argentīnietis Frederiko Delvonis ar 6-3, 6-4, 6-2 diezgan pārliecinoši uzvarēja Ivo Karloviču no Horvātijas.

Līdz ar to Argentīnas izlase Deivisa kausa finālā guva uzvaru ar 3-2, lai gan pēc pirmajām divām dienām atradās iedzinējos ar 1-2.

Argentīna kļuvusi par pirmo komandu vēsturē, kas Deivisa kausu ieguvusi, pēc trim mačiem atrodoties iedzinējos ar 1-2 un ceturtajā spēlē zaudējot pirmos divus setus.

Tāpat Argentīna kļuvusi par pirmo Dienvidamerikas izlasi, kas spējusi iegūt Deivisa kausu. Iepriekš tā finālos bija spēlējusi 1981., 2006., 2008. un 2011.gadā, bet vienmēr piedzīvojusi fiasko.

Pirms tam svētdien pirmajā vienspēlē titulētais argentīnietis Huans Martins del Potro piecos setos ar 6-7 (4:7), 2-6, 7-5, 6-4, 6-3 pārspēja horvātu Marinu Čiliču, Deivisa kausa finālā panākot 2-2.

Čiličam izdevās uzvarēt pirmos divus setus un nonākt soļa attālumā no uzvaras Deivisa kausa finālā, tomēr del Potro parādīja raksturu un uzvarēja trīs setos pēc kārtas, panākot izšķirošo dueli. Ļoti svarīgu punktu argentīnietis ieguva piektā seta astotajā geimā, kad viņš lauza Čiliča servi un pēcāk guva panākumu arī visā duelī.

Šī gada Deivisa kausa fināla pirmajā mačā Čiličs piektdien ar rezultātu 6-3, 7-5, 3-6, 1-6, 6-2 pārspēja Delvoni, bet pēc tam del Potro ar 6-4, 6-7 (6:8), 6-3, 7-5 pārspēja Karloviču, panākot izlīdzinājumu 1-1.

Savukārt sestdien dubultspēlē Čiličs un Ivans Dodigs ar 7-6 (7:2) 7-6 (7:4) 6-3 minimāli nepieciešamajos trīs setos pieveica argentīniešus del Potro un Leonardo Maijeru.

Horvātijas tenisisti pirms 11 gadiem kļuva par Deivisa kausa ieguvējiem, finālā ar 3-2 uzvarot Slovākiju.

Pērn Deivisa kausā triumfēja Lielbritānija, šo trofeju iegūstot pirmo reizi kopš 1936.gada. Briti finālā ar 3-1 pārspēja Beļģijas tenisistus. Lielbritānija šogad apstājās Deivisa kausa pusfinālā, ar 2-3 piekāpjoties Argentīnai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi