Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Džokovičs sensacionāli izstājas no Austrālijas atklātā čempionāta

Pasaules tenisa ranga vicelīderis Novāks Džokovičs ceturtdien cieta sensacionālu zaudējumu Austrālijas atklātā čempionāta otrajā kārtā, līdz ar to nevarēs aizstāvēt pērn izcīnīto titulu.

Planētas otrā rakete Džokovičs gandrīz piecu stundu cīņā ar 6-7 (8:10), 7-5, 6-2, 6-7 (5:7), 4-6 piekāpās Uzbekistānas tenisistam Denisam Istominam, kurš ATP rangā atrodams 117.pozīcijā.

Jau pats mača sākums Džokovičam nesolīja vieglu spēli. Pirmajā geimā serbs atspēlēja sešas breikbumbas un uzvarēja pie savas serves. Seta turpinājumā tenisisti apmainījās ar breikiem, un uzvarētājs bija jānoskaidro taibreikā. Tajā Istomins tika pie setbumbas, taču serbs to atspēlēja. Turpinājumā jau Džokovičs ieguva divas setbumbas, taču arī Uzbekistānas tenisists tās atspēlēja un vēlāk nokārtoja uzvaru ar 10:8.

Otrajā setā Džokovičs vienu reizi lauza pretinieka servi, kamēr savu atstāja neskartu, uzvarot setu ar 7-5. Nākamajā setā serbam izdevās trīsreiz nobreikot pretinieku un uzvarēt ar 6-2. Tiesa, pēc tam sekoja divi uzvarēti seti Istomina izpildījumā. Ceturtajā setā tenisisti apmainījās ar nobreikotām servēm, bet taibreikā pārāks ar 7:5 bija Istomins. Savukārt piektā seta piektajā geimā Istomins lauza Džokoviča servi, bet serbs nespēja revanšēties, un uzvaru setā ar 6-4 svinēja Uzbekistānas sportists.

"Tā ir mana lielākā uzvara karjerā. Tagad jūtu, ka varu spēkoties ar šiem vīriem un būt tajā pašā līmenī. Ļoti žēl Novāka. Šodien spēlēju patiešām labi. Pārsteidzu pats sevi," valdot emocijas, pēc mača teica Istomins.

Džokovičs pirmo reizi karjerā Grand Slam turnīrā zaudēja tenisistam, kurš neatrodas ranga pirmajā simtniekā. Džokovičs iepriekšējo reizi kāda Grand Slam turnīra otrajā kārtā zaudēja 2008.gadā, kad piekāpās Maratam Safinam.

Iepriekšējā reize, kad tik agrā turnīra stadijā tika apstādināts iepriekšējā turnīra uzvarētājs, bija pirms 20 gadiem, kad zaudējumu pirmajā kārtā cieta Boriss Bekers.

Džokovičs pirmo reizi Melburnā triumfēja 2008.gadā, pēc tam uzvarēja 2011. līdz 2013.gadam, kā arī bija labākais iepriekšējos divos Austrālijas čempionātos. Paliekot bez sava septītā titula Džokovičs šogad neapsteigs austrālieti Roju Emersonu, kurš savulaik arī sešas reizes triumfēja sezonas pirmajā Grand Slam turnīrā.

Istomins trešajā kārtā spēkosies ar spāni Pavlo Karrenjo-Bustu, kurš turnīrā izlikts ar 30.numuru.

Istomins iepriekšējos gados Austrālijas atklātajā čempionātā divreiz sasniedzis trešo kārtu. Viņa labākais rezultāts Grand Slam turnīros ir divreiz sasniegta ceturtā kārta. Istomins karjeras laikā ticis pie viena ATP titula, 2015.gadā uzvarot Notingemas ATP World Tour 250 sērijas turnīrā.

Tikmēr trešo kārtu droši sasniedzis planētas trešā rakete Milošs Raoničs, kurš otrajā kārtā ar 6-3, 6-4, 7-6 (7:4) apspēlēja Luksemburgas tenisistu Žilu Milleru, kurš rangā atrodams 28.pozīcijā.

Tāpat trešajā kārtā iekļuvis ranga sestais numurs Gaels Monfiss no Francijas, kurš ar 6-3, 6-4, 1-6, 6-0 uzveica ukraini Aleksandru Dolgopolovu, kurš rangā ieņem 69.vietu.

Drošu uzvaru otrajā kārtā guva arī ar 11.numuru izliktais beļģis Dāvids Gofēns, kurš ar 6-4, 6-0, 6-3 pieveica Radeku Štepāneku, kurš rangā ieņem 102.pozīciju.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien Austrālijas atklātā čempionāta otrās kārtas mačā pārliecinoši ar 6-3, 6-1 sagrāva Kazahstānas pārstāvi Jūliju Putincevu un pirmo reizi savā karjerā Grand Slam turnīrā iekļuva trešajā kārtā.

Trešajā kārtā Ostapenko spēlēs pret čehieti Karolīnu Plīškovu, kura turnīrā ir izlikta ar piekto numuru. Plīškova otrās kārtas cīņā ar 6-0, 6-2 sagrāva Annu Bļinkovu no Krievijas, kura rangā ir 189.vietā.

Tāpat trešo kārtu sasniegusi arī ar devīto numuru izliktā Džoanna Konta no Lielbritānijas, kura ar 6-4, 6-2 pieveica Naomi Osaku, kura WTA rangā ieņem 48.pozīciju.

Nedaudz grūtāk klājās planētas sestajai raketei Dominikai Cibulkovai, kura ar 6-4, 7-6 (10:8) pārspēja taivānieti Suveju Sje, kura rangā atrodama 91.vietā.

Trešo kārtu sasniegusi arī Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura turnīrā izlikta ar 32.numuru un piektdien spēkosies ar spēcīgo spānieto Garvinji Mugurusu, kura izlikta ar septīto numuru. Spānijas sportisti Latvijas tenisiste pērnajā rudenī sensacionāli pārspēja ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā, kur viņai izdevās aizkļūt līdz pat ceturtdaļfinālam.

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis šajā turnīrā nepiedalās, turklāt viņš nav spēlējis jau kopš pagājušā gada jūlija. Jauno sezonu latvietis varētu uzsākt februārī.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi