Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Kiris (att.) vairāk nekā trīs stundu ilgā cīņā piekāpās itālim Andreasam Sepi

Mājinieku favorīts Kiris un horvātu zvaigzne Čiličs nepārvar Australian Open otro kārtu

Mājinieku favorīts Niks Kiris un planētas septītā rakete Marins Čiličs trešdien cieta negaidītus zaudējumus Austrālijas atklātā čempionāta otrās kārtas spēlēs.

Kiris, kurš ATP rangā ieņem 13.vietu, vairāk nekā trīs stundu ilgā cīņā ar 6-1, 7-6 (7:1), 4-6, 2-6, 8-10 piekāpās itālim Andreasam Sepi, kurš rangā atrodams 89.pozīcijā.

Kiris uzvarēja pirmos divus setus, bet zaudēja nākamajos divos, tādējādi uzvarētājs bija jānoskaidro piektajā setā. Tā 16.geimā pie rezultātu 8-7 Kiris nerealizēja mačbumbu, turklāt zaudēja arī nākamos divus geimus, setā piekāpjoties ar 8-10.

Tāpat negaidītu zaudējumu cieta planētas septītā rakete Čiličs, kurš otrajā kārtā ar 6-3, 5-7, 3-6, 3-6 piekāpās britam Denjelam Evansam, kurš reitingā atrodams 51.pozīcijā.

Tikmēr par Latvijas tenisistes Anastasijas Sevastovas pretinieci trešajā kārtā kļuvusi spēcīgā spāniete Garvinje Mugurusa. Spānijas sportisti Sevastova pērnajā rudenī sensacionāli pārspēja ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā.

Pasaules septītā rakete Mugurusa grūtā cīņā ar 7-5, 6-4 pieveica amerikānieti Samantu Kraufordi, kura WTA rangā ieņem 162.vietu.

Kā vēstīts, Sevastova otrās kārtas mačā trešdien ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja Slovākijas tenisisti Kristīnu Kučovu, trešo reizi karjerā tiekot līdz kāda Grand Slam turnīra trešajai kārtai.

Tikmēr panākumus otrās kārtas mačā trešdien guva dzimšanas dienu atzīmējošā WTA ranga līdere Angelika Kerbere no Vācijas, kā arī veterāns Rodžers Federers, tomēr šīs spēles viņiem neizvērtās vieglas.

17 reizes "Grand Slam" sacensībās triumfējušais 35 gadus vecais Federers, kurš šogad turnīrā izlikts ar 17.numuru, ar rezultātu 7-5, 6-3, 7-6 (7:3) apspēlēja ATP ranga 200.vietā esošo amerikāni Noā Rubinu.

Trešajā kārtā Federeru sagaida daudz grūtāks duelis, jo pretim stāsies ar desmito numuru izliktais čehs Tomāšs Berdihs.

"Šī nav viegla izloze," par nākamo maču izteicās Federers. "Viņš mani pieveicis ASV atklātajā čempionātā. Viņš mani uzvarējis arī Vimbldonā un olimpiskajās spēlēs. Viņš vēlētos mani uzvarēt arī šeit. Varbūt tas kādreiz arī ir noticis, bet esmu to jau aizmirsis."

Vēl trešdien drošas trīs setu uzvaras guva ar piekto numuru izliktais japānis Kei Nišikori un kādreizējais finālists Žo-Vilfrīds Tsonga no Francijas.

Nišikori, kurš pirmajā kārtā cīnījās piecus setus pret krievu Andreju Kuzņecovu, šoreiz ar 6-3, 6-4, 6-3 uzvarēja francūzi Žeremī Šardī, kaut pasaules ranga 72.numurs spēja konkurenta servi lauzt trīs reizes. Ceturtajā kārtā viņam var sanākt tikties ar Berdiha un Federera dueļa uzvarētāju.

Tikmēr 2008.gada finālists Tsonga ar 6-2, 6-2, 6-3 droši pieveica serbu Dušanu Lajoviču.

Savukārt 2014.gada čempions Stans Vavrinka, kurš arī pirmajā kārtā cīnījās piecus setus, trešdien ar 6-3, 6-4, 6-4 samērā droši pieveica amerikāni Stīvu Džonsonu.

Dāmu ranga pirmā rakete un pērnā gada čempione Kerbere trešdien ar 6-2, 6-7 (3:7), 6-2 pieveica ranga 89.pozīcijā esošo vācieti Karīnu Vitheftu.

Tieši trešdien Kerbere atzīmē 29 gadu jubileju un pēc spēles visi centrālā korta skatītāji viņai nodziedāja apsveikumu.

"Šķiet, ka svarīgos brīžos pieļāvu daudz kļūdu, tomēr esmu priecīga, ka beigās uzvarēju," teica vāciete, kura pievienojās trešo kārtu sasniegušajām veterānēm Venusai Viljamsai un Svetlanai Kuzņecovai.

Turnīra astotā rakete Kuzņecova ar 6-2, 6-1 bija pārāka pār mājinieci Džeimiju Fūlsu, bet ar 13.numuru izliktā vecākā no māsām Viljamsām ar 6-3, 6-2 uzvarēja šveicieti Štefaniju Fēgeli.

Trešajā kārtā V.Viljamsa tiksies ar ķīnieti Jinjinu Duaņu, kura WTA rangā atrodama 87.vietā.

"Neko nezinu par Venusas spēli. Nekad neesmu redzējusi viņu spēlējam. Neskatos tik daudz tenisu, līdz ar to ceru, ka treneris labi pastrādās un teiks, ko darīt kortā. Vienu dienu atpūtīšos un ļaušu trenerim strādāt," teica Duaņa, kura ir Ķīnas piektā rakete.

"Neko nezinu par viņu. Nekad neesmu redzējis viņu spēlējam. Neko, pilnīgi neko. Skatīšos, kā ies," skaidroja V.Viljamsa.

Tomēr Venusa un Serēna Viljamsas atsaukušas dalību no dubultspēļu turnīra, lai kaut nedaudz pasaudzētu pamatturnīra vecākās dalībnieces Venusas sāpošo elkoni.

Tāpat trešo kārtu sasniegusi arī kādreizējā ranga piektās vietas īpašniece Eižēnija Bušāra, kura otrajā kārtā ar 7-6 (7-5), 6-2 pārspēja ķīnieti Šuai Penu. Patlaban WTA ranga 47.numurs Bušāra sev veiksmīgajā 2014.gadā Austrālijā sasniedza pusfinālu, bet gadu vēlāk spēlēja arī ceturtdaļfinālā.

Tāpat turnīrā piedalās arī Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko, kura pasaules rangā atrodama 38.vietā. Viņa pirmajā kārtā otrdien ar 6-4, 6-0 pārliecinoši uzveica kvalifikāciju pārvarējušo Ķīnas tenisisti Džu Liņu, bet otrajā kārtā ceturtdien spēkosies ar sacensību 31.raketi Jūliju Putincevu no Kazahstānas. Pirms šī turnīra Ostapenko bija zaudējusi piecos "Grand Slam" mačos pēc kārtas.

Abas Latvijas labākās tenisistes piedalīsies arī dubultspēļu sacensībās, kas tiek iesākts trešdien, bet Sevastova un Ostapenko savus pirmos dueļus aizvadīs ceturtdien.

Latvijas pirmā vīru rakete Ernests Gulbis šajā turnīrā nepiedalās, turklāt viņš nav spēlējis jau kopš pagājušā gada jūlija. Jauno sezonu latvietis varētu uzsākt februārī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi