Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs
Sportiste uzsvēra, ka viņai vislabāk patīk strādāt ar mammu Jeļenu Jakovļevu.

Ostapenko: Latviski parasti runājam, kad spēlēju pret krievu meitenēm

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko nejūtas komfortabli, strādājot ar citiem treneriem, un pilnībā uzticas savai mammai, kura viņu aizvedusi līdz pasaules ranga pirmajam četrdesmitniekam, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja sportiste.

Ostapenko pagājušo gadu WTA rangā pabeidza 79.pozīcijā, bet šī gada sākumā viņa sensacionāli sasniedza finālu prestižajā Dohas WTA "Premier" turnīrā un pakāpās līdz ranga 41.vietai, bet turpinājumā sezonas laikā aizkļuva līdz pat 34.pozīcijai.

Tomēr gada izskaņā sportiste zaudēja sešos mačos pēc kārtas un pašlaik rangā ir 44.vietā.

"No pirmdienas sākšu gatavoties jaunajai sezonai, pagaidām trenējos tikai vienreiz dienā," pastāstīja Ostapenko.

Joprojām vien 19 gadus vecā sportiste Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā pauda, ka cer šo gadu noslēgt WTA ranga pirmajā divdesmitniekā, tomēr kopš tā laika vienspēļu mačos izcīnīja tikai vienu uzvaru. Tagad gan Ostapenko pauž, ka par to īpaši nepārdzīvo.

"Uzreiz pēc Olimpiādes uzvarēju Karolīni Vozņacki, kura pēc tam spēlēja ASV atklātā čempionāta pusfinālā. Vispār man ļoti bieži gadās tā, ka kādai zaudēju un viņa pēc tam sāk visu uzvarēt. Nesaprotu, varbūt dodu viņām pārliecību," stāstīja tenisiste, paužot, ka ar sezonu kopumā ir apmierināta. "Esmu pabeigusi sezonu starp 45 labākajām tenisistēm un daudzos labos turnīros tiku tālu."

"Visspilgtāk atmiņā palikušas olimpiskās spēles, jo tās notiek reizi četros gados, man Riodežaneiro ļoti patika," pastāstīja Ostapenko. "Savukārt rezultāta ziņā labākā bija Doha - tur jutos gandrīz kā mājās, viss stadions mani atbalstīja, bija patīkami tur spēlēt. Nākamgad Dohā būs jāaizstāv gandrīz 600 ranga punkti, bet, ja labi sākšu sezonu un man būs pārliecība, nebūs par to jādomā - ja labi spēlēšu, punkti nāks."

Ostapenko stāstīja, ka gada sākumā pirms Austrālijas atklātā čempionāta piedalīsies turnīros Oklendā un Sidnejā, bet pagaidām vēl neapstiprināja, vai februārī palīdzēs Latvijas izlasei Tallinā gaidāmajā Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā.

"Skatīsimies, kā jutīšos, jo Austrālijā būs svarīgāks turnīrs. Domāju, ka varēšu palīdzēt izlasei, tomēr vēl līdz tam ir trīs mēneši," teica tenisiste, bet tajā pašā laikā uzsvēra, ka ar prieku pārstāv Latviju. "Man nav tik svarīgi būt tieši Latvijas pirmajai raketei, jo pats galvenais, lai ir rezultāti. Esmu priecīga, ka varu pārstāvēt Latviju, biju vienīgā valsts pārstāve tenisā olimpiskajās spēlēs."

Tāpat Ostapenko izteica lepnumu, ka spēlēs var ar savu mammu, kura ir arī trenere, sarunāties latviski.

"Latviski parasti runājam, kad spēlēju pret krievu meitenēm, lai viņas nesaprastu. Tomēr kopumā ir foršāk runāt latviski, jo tad neviens mūs nesaprot. Zināt latviešu valodu ir ļoti liels pluss, tomēr lamuvārdus televīzijā nedrīkstētu teikt arī latviski," smejoties stāstīja sportiste.

Kaut šosezon turnīros Ostapenko palīdzēja arī citi speciālisti, sportiste uzsvēra, ka viņai vislabāk patīk strādāt ar mammu Jeļenu Jakovļevu.

"Šobrīd manā komandā ir mamma, fiziskais treneris un arī sparinga partneris. Sezonas beigās Maskavā un Lincā mēģinājām vēl vienu treneri, bet sapratu, ka ar mammu ir vislabāk. Nezinu, vai treneri vispār šādā līmenī kaut ko dod, jo spēlētāji ir tik labi, ka uzlabot neko daudz vairs nevar. Vienkārši vajag psiholoģiski iebīdīt pareizajā virzienā," teica Ostapenko. "Man pašai ar psiholoģiju ir kā kuru reizi, bet paliek arvien labāk. Nejūtos labi ar citiem treneriem, tas man rada diskomfortu. Mamma mani no nulles izveda līdz ranga četrdesmitniekam, viņa ir ļoti laba trenere."

Kā pauda Ostapenko, nākamajai sezonai viņai nepieciešams novēlēt veiksmi un pārliecību.

Bez fināla Dohā Latvijas sportiste šogad sasniedza pusfinālu Katovices WTA turnīrā, kā arī ceturtdaļfinālus Birmingemā un Florjanpolisā.

Tiesa, sezonas otrā puse Ostapenko nebija tik sekmīga, un pēdējo reizi viņa divas uzvaras pēc kārtas spēja gūt augusta sākumā. Tāpat viņa šosezon neveiksmīgi spēlēja "Grand Slam" turnīros un olimpiskajās spēlēs, ciešot zaudējumus jau pirmajos mačos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi