Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sevastova arī šogad nepalīdzēs Latvijas sieviešu tenisa izlasei Federāciju kausā

Šī brīža valsts pirmā dāmu tenisa rakete Anastasija Sevastova arī šogad nepalīdzēs Latvijas komandai februārī Tallinā gaidāmajā Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā, vēsta organizatori.

Latvijas izlases sastāvā iekļauta pasaules ranga 39.vietā esošā Aļona Ostapenko, tradicionālais izlases otrais numurs Diāna Marcinkēviča, kura šobrīd pasaules rangā atrodas 307.pozīcijā, kā arī ļoti talantīgā 16 gadus vecā Daniela Vismane, kura debitēs Federāciju kausā un pagaidām pasaules pieaugušo rangam vēl nav kvalificējusies, bet ieņem 40.vietu starp juniorēm.

Tikmēr Sevastova, kura WTA rangā ir 35.pozīcijā, atkal izlasē nav. Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā bez Ostapenko no ranga pirmā piecdesmitnieka spēlēs arī Džoanna Konta (Lielbritānija), Tīmea Baboša (Ungārija) un Ana Konjuha (Horvātija). Turnīrs notiks no 6. līdz 11.februārim.

Sevastova Latvijas izlases sastāvā Federāciju kausā iepriekšējo reizi spēlēja 2010.gadā, kad sportiste bija 19 gadus veca. Savukārt komandā viņa debitēja tālajā 2005.gadā. Sevastova 2013.gada maijā vien 23 gadu vecumā veselības problēmu dēļ pavēstīja par karjeras beigām, bet 2015.gada janvāra beigās atsāka spēlēt. Ne uzreiz pēc karjeras atsākšanas, ne arī pērn viņa nebija izlasē, bet par to, ka sportiste, visticamāk, izlasei nepalīdzēs arī šogad LETA vēstīja jau decembra beigās, kad kļuva zināms, ka nedēļu pirms Federāciju kausa Sevastova spēlēs Taipejas WTA "International" sērijas turnīrā Taivānā.

Nākamajā nedēļā sāksies Austrālijas atklātais čempionāts, kas ilgs līdz 29.janvārim. Savukārt sekojošajā nedēļā Ostapenko spēlēs WTA "Premier" turnīrā Sanktpēterburgā, kurā spēles tiks aizvadītas telpās, bet Sevastova dosies uz daudz tālāko Taipeju, turklāt tur spēles risināsies āra apstākļos.

Savukārt Tallinā Federāciju kausā spēles tiks aizvadītas telpās uz cietā seguma kortiem, kas būs līdzīgi apstākļi kā Sanktpēterburgā.

2015.gadā Sevastova pasaules rangā pakāpās līdz 110.pozīcijai, bet pērn sasniedza divu WTA turnīru finālu, kā arī iekļuva ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, kas ļāvis iekļūt ranga labāko četrdesmitniekā un kļūt par valsts pirmo raketi. Tiesa, viņa zaudējusi jau septiņos vienspēļu mačos pēc kārtas - piecos pērn un divos šogad.

"Šogad Federāciju kausā nespēlēju, jo man vajadzēja ranga punktus - nevarēju divas nedēļas nespēlēt, tāpēc devos uz WTA turnīru Taivānā, kur sasniedzu ceturtdaļfinālu," oktobra beigās sarunā ar aģentūru LETA Sevastova noliedza iepriekš izskanējušo informāciju, ka 2016.gadā izlasei nepalīdzēja, jo Latvijas Tenisa savienība (LTS) nespēja samaksāt viņas prasīto naudas summu. "Tas nebija tikai finanšu jautājums, jo pēc starta Austrālijas atklātajā čempionātā tā nebija tik liela problēma. Tomēr man vajadzēja punktus, lai kāptu rangā, un nevarēju divas nedēļas neko nedarīt."

Iepriekš Sevastova uzsvēra, ka viņai nesaskaņu ar savienību nav, tāpēc Latvijas tenisa līdzjutēji var cerēt uz viņas palīdzēšanu izlasei. "Cerēt var vienmēr, līdz pēdējam brīdim. Visi atgādina par divām ranga piecdesmitnieka spēlētājām un ka varam būt pasaules grupas komanda, tomēr tas jāpierāda arī laukumā. Pasaules grupā, piemēram, ir Nīderlande - jā, šobrīd viņiem ir Kiki Bertensa, bet šai valstij labi gāja pat bez viņas. Tas ir Federācijas kauss - cits turnīrs, formāts, citas emocijas."

Tā kā Sevastova nebija palīdzējusi Latvijas izlasei, viņa pērn nedrīkstēja piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Arī Ostapenko novembra beigās aģentūrai LETA neapstiprināja, ka spēlēs Federāciju kausā, tomēr viņas došanās uz ļoti netālo Sanktpēterburgu un spēlēšana telpās lika manīt, ka sportiste varētu palīdzēt izlasei.

"Skatīsimies, kā jutīšos, jo Austrālijā būs svarīgāks turnīrs. Domāju, ka varēšu palīdzēt izlasei, tomēr vēl līdz tam ir trīs mēneši," novembra beigās teica tenisiste, bet tajā pašā laikā uzsvēra, ka ar prieku pārstāv Latviju. "Man nav tik svarīgi būt tieši Latvijas pirmajai raketei, jo pats galvenais, lai ir rezultāti. Esmu priecīga, ka varu pārstāvēt Latviju, biju vienīgā valsts pārstāve tenisā olimpiskajās spēlēs."

Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā kopā ar Latviju spēlēs arī Austrija, Bosnija un Hercegovina, Bulgārija, Horvātija, Igaunija, Gruzija, Lielbritānija, Ungārija, Izraēla, Polija, Portugāle, Serbija un Turcija. Apakšgrupu izloze pagaidām vēl nav notikusi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi