Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sevastova pēc ilga pārtraukuma varētu palīdzēt Latvijas izlasei Federāciju kausā

Šī brīža valsts pirmā dāmu tenisa rakete Anastasija Sevastova neizslēdz iespēju, ka nākamajā gadā varētu palīdzēt Latvijas izlasei Federāciju kausā, tomēr pagaidām viņa ar atbildi nesteidzas.

Sevastova 2013.gada maijā vien 23 gadu vecumā veselības problēmu dēļ pavēstīja par karjeras beigām, bet pērn janvāra beigās atsāka spēlēt. Pagājušajā gadā sportiste pasaules rangā pakāpās līdz 110.pozīcijai, bet šogad sasniedza divu WTA turnīru finālu, kā arī iekļuva ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, kas ļāvis iekļūt ranga labāko četrdesmitniekā un kļūt par valsts pirmo raketi.

Šī gada sākumā viņa nepalīdzēja Latvijas izlasei, kas droši saglabāja vietu Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā. Toreiz Sevastova ar Latvijas Tenisa savienību (LTS) nespēja vienoties par nosacījumiem.

"Par Federāciju kausu varbūt varēšu pateikt pēc aptuveni mēneša. Ar savienību uzturam kontaktu - jādomā, jāskatās treniņu plāns, kur spēlēšu pēc Austrālijas atklātā čempionāta, un vai būs labi sākt spēlēt telpās," aģentūrai LETA pastāstīja sportiste.

Nākamajā gadā Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrs februāra sākumā risināsies telpās uz cietā seguma kortiem. Šobrīd no 14 valstīm, kas startēs gaidāmajā turnīrā, tikai Latvijai ir divas tenisistes pirmajā piecdesmitniekā. Tiesa, vēl pagājušajā nedēļā šādā situācijā bija arī Ukraina, bet Ļesja Curenko tagad atkritusi zemāk.

"Šogad Federāciju kausā nespēlēju, jo man vajadzēja ranga punktus - nevarēju divas nedēļas nespēlēt, tāpēc devos uz WTA turnīru Taivānā, kur sasniedzu ceturtdaļfinālu," Sevastova noliedz iepriekš izskanējušo informāciju, ka šogad izlasei nepalīdzēja, jo LTS nav spējusi samaksāt viņas prasīto naudas summu. "Tas nebija tikai finanšu jautājums, jo pēc starta Austrālijas atklātajā čempionātā tā nebija tik liela problēma. Tomēr man vajadzēja punktus, lai kāptu rangā, un nevarēju divas nedēļas neko nedarīt."

Sevastova uzsvēra, ka viņai nesaskaņu ar savienību nav, tāpēc Latvijas tenisa līdzjutēji var cerēt uz viņas palīdzēšanu izlasei. "Cerēt var vienmēr, līdz pēdējam brīdim. Jā, visi atgādina par divām piecdesmitnieka spēlētājām un ka varam būt pasaules grupas komanda, tomēr tas jāpierāda arī laukumā. Pasaules grupā, piemēram, ir Nīderlande - jā, šobrīd viņiem ir Kiki Bertensa, bet šai valstij labi gāja pat bez viņas. Tas ir Federācijas kauss - cits turnīrs, formāts, citas emocijas."

Sevastova Latvijas izlases sastāvā Federāciju kausā iepriekšējo reizi spēlēja 2010.gadā, kad sportiste bija vien 19 gadus veca. Savukārt komandā viņa debitēja tālajā 2005.gadā.

Tā kā Sevastova nebija palīdzējusi Latvijas izlasei, viņa šogad nedrīkstēja piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

"Olimpiskajās spēlēs skatījos Rafaelu Nadalu pret Huanu Martinu del Potro un tādas spēles. Jā, uz laukuma nebija reklāmu, bet citādi no malas tas izskatījās kā parasts turnīrs," atceras sportiste. "No vienas puses, nožēloju, ka tur nebiju, bet, no otras, - nē. Grūti tagad runāt, kā būtu, ja būtu. Varbūt būs forši spēlēt nākamajās olimpiskajās spēlēs, bet līdz tam vēl ir četri gadi."

Tāpat Sevastova uzsvēra, ka viņai nav konflikta ar otru Latvijas vadošo tenisisti Aļonu Ostapenko, kaut iepriekš pati bija izteikusies, ka sportistes savā starpā nekomunicē.

"Man nav problēmu ar Aļonu - sveicināmies un viss ir labi, protams, mazliet arī parunājam," pauda tenisiste.

Sevastova, pirms diviem gadiem atsākot karjeru, rūpīgi skaitīja finanses, dodoties no viena turnīra uz otru, bet sekmīgais sniegums šoruden Ņujorkā viņai prēmijā ļāva saņemt gandrīz pusmiljonu dolāru.

"Tas dzīvē neko nemaina, jo neesmu tāda, kas tūlīt ies un pirks sev visu, ko grib. Vienmēr arī jāskatās nākotnē, jāplāno, jo tenisā par daudz ko jāmaksā pašam - jātrenējas, jāņem līdzi fizioterapeits. Jādomā un jau jāplāno arī nākamā sezona," stāstīja sportiste, kurai šī gada sākumā bijušas problēmas ar plecu. "Tomēr tagad viss ir labi. Man tur ir nestabilitāte, ārsti secinājuši, ka viņš pārāk daudz kustas."

Sportiste atzina, ka nebija ticējusi spējai pēc diviem gadiem spēt iekļūt ranga pirmajā četrdesmitniekā. "Domāju, ka tā neviens nedomāja - ne treneris, ne es, ne vecāki. Tas ir grūti, jo turnīros cīnījos bez speciālā ielūguma jeb "wild card" palīdzības."

LETA jau ziņoja, ka Sevastova tika izvirzīta šī gada WTA gada atgriešanās balvai, taču to neieguva.

Viņa aizvadītajā sezonā WTA turnīru pamatsacensībās izcīnīja 21 uzvaru 41 mačā, piecos turnīros tiekot vismaz līdz ceturtdaļfinālam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi