Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: FIS kalnu slēpošanas sacensības Siguldā

Svētdien Siguldā Olimpiskā centra jeb Pilsētas trasē Latvijas kausa pirmajā posmā un FIS sacensībās kalnu slēpošanā sievietēm abas reizes slalomā pirmo vietu ieguva rīdziniece Liene Bondare, kamēr siguldiete Lelde Gasūna abos startos otrajos braucienos krita.

Vīriešiem pirmajās sacensībās uzvarēja cēsnieks Žaks Gedra, bet otrajā startā viņam nācās samierināties ar otro vietu, jo ātrāks divu braucienu summā sīvā cīņā izrādījās mārupietis Miks Zvejnieks, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis. 

Otrā sacensību diena Pilsētas trasē Latvijas kausā kalnu slēpošanā izvērtās garāka, jo pieaugušie un juniori FIS Entry league līmeņa (ENL) sacensībās un Latvijas kausa ietvaros slalomā sacentās divas reizes, tādējādi kopā veicot četrus braucienus. Sievietēm FIS sacensībās visas desmit dalībnieces pārstāvēja Latviju, bet vīriešiem 22 dalībnieku vidū bija divi lietuvieši un viens igaunis.

Vīriešiem pirmajās sacensībās abos braucienos labākos laikus (28,53 sekundes un 29,72 sekundes) uzrādīja un pārliecinošu uzvaru ar vairāk nekā trīs sekunžu pārsvaru izcīnīja Žaks Gedra, atkārtojot pagājušā gada Latvijas kausa pirmā posma panākumu, kad pirmo reizi slaloms Latvijas kausā bija FIS statusā. Žakam pirmā vieta arī junioru konkurencē. Sīvākais konkurents Miks Zvejnieks, kas pēc pirmā brauciena atpalika 0,4 sekundes, otrās trases vidusdaļā kļūdījās un izstājās. Mika otro vietu ieņēma brālis Dāvis, kurš ļoti līdzīgā cīņā par divām sekundes desmitdaļām apsteidza Kasparu Dauguli. Blakus bija arī Elvis Opmanis, kuram līdz trijniekam pietrūka 0,15 sekundes.

Otrajās sacensībās pēc pirmā brauciena radās liela intriga, par ko parūpējās abi favorīti. Vadībā izvirzījušais Žaks Gedra apsteidza Miku Zvejnieku tikai par 0,08 sekundēm. Tikmēr atkal blīvi viens aiz otra cīņā par trešo vietu sarindojās Elvis Opmanis, Kaspars Daugulis un Dāvis Zvejnieks. Otrajā braucienā kā vicelīderis priekšpēdējais startēja Miks Zvejnieks, lieliski veicot otro trasi un piesakot nopietnas pretenzijas uz uzvaru, tajā pašā laikā palielinot spriedzi Žakam, kuram bija jāstartē pēc tam. Pirmo trases daļu lieliski veica arī cēsnieks, saglabājot to pašu nelielo pārsvaru, bet otrajā pusē padangātajā trasē tomēr pieļāva dažas kļūdiņas un palika otrais (+0,61 s). Līdz ar to pirmo vietu izcīnīja M.Zvejnieks, abiem tiekot pie uzvarām FIS ENL slalomā. Pagājušā gadā palikšanu ceturtajam Baltijas kausa posmā Siguldā ar trešo vietu otro dienu pēc kārtas kompensēja pirmo FIS sacensību kalnu slēpošanā Latvijā uzvarētājs Kaspars Daugulis, kurš vēlreiz ceturtajā vietā atstāja šoreiz otro labāko junioru Opmani.

Dāmām abu favorītu vidū cīņa izvērtās tikai pirmajos braucienos, pirmajā startā par 0,17 sekundēm vadībā esot Leldei Gasūnai, bet otrajā startā par gandrīz pussekundi priekšā izvirzoties Lienei Bondarei. Abas reizes otrajos braucienos pasaules rangā 77.vietā esošā un pa šiem pāris gadiem no Siguldas trasēm atradusī Gasūna kļūdījās un krita, bet nupat Somijas FIS sacensībās pirmo reizi karjerā zem 30 FIS punktiem nopelnījusī Bondare, kura vēl pēdējo sezonu startē junioros, izcīnīja divas uzvaras. Abas reizes stabilu otro vietu izcīnīja Ieva Meldere, līdz ar to kļūstot par vienīgo sieviešu konkurencē, kas kāpa uz goda pjedestāla visos trijos startos (milzu slalomā un divos slalomos) Latvijas kausa pirmajā posmā. Pirmajās sacensībās trešo vietu ieguva bijusī Latvijas izlases dalībniece Katrīna Krūmiņa, bet otrajā slalomā, Krūmiņai izstājoties pirmajā braucienā, beigās pirmo reizi elites grupā uz goda pjedestāla kāpa Arta Irbe.

Master grupā sieviešu konkurencē pa uzvarai sadalīja Jana Zvejniece un Žaklīna Frickausa, bet vīriešiem pa vienam augstākajam panākumam nopelnīja lietuvietis Jurģis Januļionis un Edgars Kupčs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi