Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: M.Dukurs ar lielisku otro braucienu izrauj uzvaru Sanktmoricā

Pasaules vadošais skeletonists Martins Dukurs piektdien uzvarēja Pasaules kausa piektā posma sacensībās Sanktmoricas trasē Šveicē, tikai par 0,03 sekundēm apsteidzot Dienvidkorejas sportistu Junu Sunbinu. Trešais šoreiz krievs Ņikita Tregubovs, kurš no Dukura atpalika 0,55 sekundes, bet sestais Tomass Dukurs (+0.93).

Pirmajā braucienā Martins startēja kā devītais, tobrīd sasniedzot jaunu trases rekordu - minūte un  7,85 sekundes. Viņu ar vēl vienu rekordu spēja apsteigt vienīgi Dienvidkorejas pārstāvis Juns Sunbins, kurš bija par 0,22 sekundēm ātrāks. Trešais bija jaunais krievu sportists Ņikita Tregubovs, kurš atpalika vēl sekundes desmitdaļu, bet 0,02 sekundes aiz viņa bija tautietis Aleksandrs Tretjakovs.

Uzreiz aiz jaunākā brāļa startējušais Tomass Dukurs ieņēma sesto vietu, līderim zaudējot 0,54 sekundes. Viņš tikai par vienu sekundes simtdaļu atpalika no piektās vietas īpašnieka Aleksandra Gasnera.

Otrajā braucienā Tomass noturēja minimālu pārsvaru pār vācieti Akselu Jungu, garantējot sev vietu sešiniekā. Savas pozīcijas noturēja arī Tregubovs, Tretjakovs un Gasners, bet cīņā par uzvaru Martins uzstādīja vēl vienu trases rekordu, distanci veicot par 0,6 sekundēm ātrāk kā pirmajā braucienā. Korejietis uz to atbildēja ar labu braucienu, lielāko daļu trases esot priekšā latvietim, tomēr finiša laiks bija nepielūdzams – Martins summā par 0,03 sekundēm ātrāks.

Dāmu sacensības, kurās startēs arī Lelde Priedulēna, sāksies plkst.14, bet otrais brauciens startēs pusotru stundu vēlāk. Pirmo braucienu tiešraidē translēs televīzijas kanāls LTV7, otro iespējams vērot portālā bobslejs.lv

M.Dukurs saglabā Pasaules kausa kopvērtējuma līdera godu. Pēc pieciem posmiem viņam ir 1036 punkti, bet ar 1003 punktiem seko Sunbins Juns. Trešais ar 897 punktiem ir Gristofers Grotērs, bet Tomass Dukurs pakāpies uz dalītu sesto vietu (866 punkti). Jāpiebilst, ka sportisti no kopvērtējuma trešās līdz devītajai vietai iekļaujas vien 70 punktu robežās.

No sniega un ūdens tapusī Sanktmoricas trase katru gadu vienā un tajā pašā vietā tiek būvēta no jauna.

 

Brāļi Dukuri pirms nedēļas Vācijas trasē Vinterbergā triumfēja Eiropas čempionātā, kas reizē bija arī Pasaules kausa ceturtais posms. Astoto gadu pēc kārtas par Vecā kontinenta čempionu kļuva M.Dukurs, kamēr viņa vecākais brālis palika otrais. Brāļi ceturto reizi karjerā Eiropas čempionātā svinēja totālu panākumu, pie dubultuzvaras tiekot arī 2012. un 2014.gadā, bet pērn tieši Sanktmoricā Eiropas čempionāta iznākums bija unikāls, jo latvieši sasniedza identisku rezultātu un abi tika pie zelta. Tiesa, Pasaules kausa ieskaitē viņi dalīja otro vietu, jo uzvarēja dienvidkorejietis Sunbins Juns.

M.Dukurs šosezon lūko kļūt par astoņkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, piedevām tikt pie astotā titula pēc kārtas.

Iepriekšējā sezonā viņš guva kārtējo drošo uzvaru kopvērtējumā, aiz sevis atstājot Junu Sunbinu, kurš savukārt tikai par 27 punktiem apsteidza T.Dukuru.

Tāpat M.Dukurs iepriekšējā sezonā ceturto reizi triumfēja pasaules čempionātā.

Top komentāri

Guntis
G
Prieks par puišiem! Tā turēt!
Patriots
P
Vislabakie velejumi braliem Dukuriem, veselibu, panakumus, optimismu....
Kārlis
K
Malacis Martins, es nešaubījos ka viņš spēs savākties un atkal parādīs klasi vairākos posmos! Nu kremļa krančiem savickīšiem&co vairs nav ko pariet ;)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi