Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Latvijas vadošajam pilotam Oskaram Melbārdim augusta izskaņā tika veikta muguras operācija, bet treniņus viņš varēs atsākt novembrī.

Latvijas bobslejisti nedosies uz PK posmiem Ziemeļamerikā

Latvijas bobslejisti šosezon negrasās doties uz Pasaules kausa (PK) posmiem Ziemeļamerikā, trešdien paziņoja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Šosezon PK sezona sāksies decembra sākumā Ziemeļamerikā, bet jau pirms tam, novembra sākumā, Siguldā notiks Eiropas Kausa pirmais posms bobslejā un skeletonā. Kopumā sezonā paredzēti astoņi PK posmi, bet pasaules čempionāts februārī norisināsies Soču olimpisko spēļu trasē Krievijā. Pašā sezonas noslēgumā pirmās oficiālās sacensības notiks arī nākamo olimpisko spēļu mājvietā Dienvidkorejā, Phjončhanas trasē.

"Man ir prieks, ka neviens no komandā iesaistītajiem sportistiem nav nolaidis degunu. Ar optimismu skatos uz priekšu. Starptautisko sezonu sāksim Siguldā, bet līdz Jaunajam gadam sezona turpināsies Eiropas kausos. Gandrīz 100% varu pateikt, ka uz PK posmiem Kanādā un ASV nebrauksim. Starp šiem posmiem ir pārāk liela pauze," paziņoja Prūsis.

Kā atzīmē bobslejistu treneris, šī būs pirmsolimpiskā sezona, tāpēc veselības problēmām jāpievērš jo īpaši liela uzmanība. Kā zināms, Latvijas vadošajam pilotam Oskaram Melbārdim augusta izskaņā tika veikta muguras operācija, bet treniņus viņš varēs atsākt novembrī.

"Šobrīd svarīgākais ir veikt pēc iespējas vairāk testa braucienu un pārbaudīt tehniku, ko labāk darīt Eiropā. Nākotnē tam vajadzētu atmaksāties dubultā. Melbārža traumas dēļ mums ir palikuši divi piloti [Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims]. Uz Siguldu gatavojas trīs ekipāžas, kur iesaistīsim arī jaunos censoņus. Jau Jaunā gada pirmajā dienā startējam ārā no mājām, bet 19.martā Dienvidkorejā ir pēdējais posms. Visu laiku būsim prom. Būs smagi, bet tāda ir dzīve," secināja Prūsis.

Tikmēr pats Melbārdis pauda, ka būšot gatavs braukt jau decembrī, taču vēl pilnībā viņš sacensties nevarēs, jo jāuztrenē fiziskā forma. "Ja komandai labi ies, varbūt man nemaz nebūs jēgas viņiem traucēt," piebilda Melbārdis.

Savukārt PK posmos skeletonā Latviju pārstāvēs Martins un Tomass Dukuri, kā arī Lelde Priedulēna.

"Jau no pagājušās sezonas ir pazīmes, ka Lelde PK posmos var cīnīties par pirmo trijnieku. Jūtu, ka mums izdevies izveidot spēcīgu komandu. Treneru kolektīvam pievienojies arī kādreizējais Latvijas izlases bobslejists Rodžers Lodziņš, kurš stājies Matiasa Bīdemana vietā," stāstīja skeletonistu treneris Dainis Dukurs.

Tiesa, D.Dukurs ir skeptisks par pasaules čempionāta norisi Sočos, ņemot vērā Krievijas nesenos dopinga skandālus.

"Ļoti ceru, ka krievi savus secinājumus būs izdarījuši. Pagaidām uz to skatos ar ļoti lielu skepsi, jo man nav pārliecības par to, kas notiek šajā valstī. Galvā ir domas, ka varētu uz turieni pat nebraukt, lai arī kāda būtu sporta sabiedrības attieksme," komentēja D.Dukurs.

Tāpat D.Dukurs, kurš ir Siguldas bobsleja un kamaniņu trases direktors, kā arī Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis, pauda cerību, ka kādreiz nākotnē Latvijā notiks PK posms bobslejā un skeletonā.

"Pērn Eiropas kausa posmā Siguldā bija ļoti slikti laikapstākļi, taču tik un tā bija daudz līdzjutēju, kuri ir gana profesionāli un uzgavilē ne tikai savējiem. Dzīvojam cerībā, ka Latvijā būs PK posms bobslejā un skeletonā," atzīmēja Dukurs.

"Eiropas kausa posms būs labs solis pretī PK etapam. Šogad uz Starptautisko Bobsleja un skeletona federāciju (IBSF) biju nedaudz apvainojies, jo mums bija vienošanās rakstiskā veidā. Arī kongresā no tribīnes IBSF prezidents [Ivo Feriāni] atzīmēja mūsu sacensības Siguldā kā vienas no labākajām sacensībām sezonā. Viņa izskaidrojums gan bija loģistikas problēmas," skaidroja Ekmanis.

Pagaidām novembrī gaidāmajam Eiropas kausa posmam pieteikušās 13 valstis, taču liela daļa parasti piesakoties pēdējā brīdī.

"Startēs pat Austrālija, Dienvidāfrikas Republika, ir ziņas, ka būs sportisti no Kanādas. Šim posmam būs pietiekami augsts reitings. Prasījām, lai šo posmu kalendārā ieliek kā pirmo, lai visi mūsējie var piedalīties. Pieteicies arī slavenais Beāts Hefti. Olimpisko spēļu sezonā gribam, lai mūsu tehnika būtu tāda pati kā labāko valstu sportistiem," stāstīja Ekmanis.

Tikmēr jauno skeletonistu treneris Gints Dzērve atzīmē, ka jaunatnes skeletona komandai ir ļoti paveicies, ņemot vērā, kādā izlasē viņi ir nonākuši.

"Viss ir nodrošināts, tikai smagi jāstrādā. Mums ir trīs puiši un tikpat meitenes. Uzsvaru liksim uz Eiropas kausa posmiem un uz pasaules junioru čempionātu, kas arī notiks Siguldā. Esam sākuši strādāt pie iestrādnēm 2020.gada pasaules jaunatnes Olimpiādei. Sāksim ar bērniem strādāt ļoti laicīgi, lai pēc iespējas labāk viņus sagatavotu," solīja Dzērve.

Iepriekšējā sezonā Martins Dukurs kļuva par septiņkārtēju PK ieguvēju, kamēr Tomass kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā. Tikmēr dāmu konkurencē Priedulēna savu nepilno sezonu noslēdza 13.vietā.

Tikmēr bobslejā Žaļims ierindojās trešajā vietā divniekos, kur piektais bija Melbārdis, bet 14.vietā ierindojās Ķibermanis. Savukārt četriniekos Ķibermanis bija desmitais, 12.vietā, nestartējot trīs sacensībās, bija Melbārdis, bet uzreiz aiz viņa sekoja Žaļims.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi