Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
"Jūtos patiešām labi. Redzēs, kā būs, kad atgriezīšos sacensību apritē," spriež Oskars Melbārdis

Melbārdim apetīte nav pazudusi

Ugunīgā pērtiķa gads Latvijas bobslejistiem ir sarūpējis nopietnus pārbaudījumus un vēl nebijušus līksmes brīžus – tuvojoties 2016./2017. gada sezonai, norādīja Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Pirms-olimpiskās sezonas rudens ciklā Latvijas komanda nestartēs Pasaules kausa (PK) izcīņas apritē, jo koncentrēsies tehniskajiem eksperimentiem, lai šai ziņā skaidrība būtu nākamajā sezonā, kad dalīs olimpiskās medaļas Korejas pilsētā Phjončhanā. Skeletona komanda labākajā sastāvā sāks PK sezonu Ziemeļamerikā.

Pagājušā sezona bobslejistiem beidzās ar būtiska roba aizpildīšanu panākumu virtenē – Oskara Melbārža pilotētais četrinieks ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu izcīnīja pasaules čempionāta zelta medaļas. Savējo triumfu Prūsis noraudzījās Insbrukas klīnikā, jo trases malā bija guvis nopietnu potītes lūzumu. Kad foto ar skrūvēm kājā Sandis nosūtīja savam kādreizējam cīņu biedram Lielbritānijas komandā, atbilde viņu pārsteidza. "Man viss ir skaidrs. Jūs būsiet pasaules čempioni!" 

Neliela atkāpe bija nepieciešama tāpēc, ka likteņa pārbaudījumi bobslejistiem turpinās un līdz nokļūšanai uz gludā trases ledus joprojām ir dažādas sarežģītības šķēršļi. Vasarā muguras operācija tika izdarīta Oskaram Melbārdim, un pirmsolimpisko sezona būs jāsāk arī bez ilggadējā stūmēja Intara Dambja. Protams, ka lielākā interese ir par Melbārdi. 

"Ārsti man dod zaļo gaismu jau decembrī, bet neforsēsim. Vēl mēnesi nedrīkstu cilāt smagumus. Pašam jāatgūst forma un jāievēro arī diēta." Uz jautājumu, vai apetīte uz bobsleju nav mazinājusies, Oskars atbildēja bez minstināšanās. "Tieši otrādi – tikai palielinājusies!"

Melbārža atgriešanās sacensību apritē paredzama Pasaules kausa izcīņas 3. posmā sacensībās 7. janvārī Vācijas trasē Altenbergā. Šajā gadījumā sasteigt nedrīkst – nevar nepiekrist Latvijas Bobsleja un Skeletona federācijas ģenerālsekretāram Zintim Ekmanim.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 21.oktobra, numurā!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi