Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rastorgujevam 24. vieta sprintā, Peifers triumfē, Furkads bez medaļas

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Phjončhanas olimpisko spēļu desmit kilometru sprinta sacensībās pieļāva trīs kļūdas šaušanā un ieņēma 24.vietu, kamēr Oskars Muižnieks ar diviem neaizvērtiem mērķiem bija 66.pozīcijā, no dalības iedzīšanā atpaliekot par nepilnām četrām sekundēm.

Par olimpisko čempioni tika kronēts vācietis Arnds Peifers, sudrabu izcīnīja čehs Mihals Krčmāržs, bet bronzas godalgu ieguva itālis Dominiks Vindišs.

Rastorgujevs pirmajā ugunslīnijā neaizvēra vienu mērķi, bet, pateicoties ātrajam solim trasē, pirms otrās šaušanas bija otrajā pozīcijā. Tiesa, šaušanā stāvus tika pieļautas vēl divas kļūdas, kā rezultātā nācās atkāpties uz otrā desmita beigām.

Turpinājumā viņam neizdevās uzlabot savu pozīciju, latvietim sprintā ieņemot 24.pozīciju. Viens nesašauts mērķis maksāja vietu pirmajā desmitniekā.

Savukārt Muižnieks katrā šaušanā atstāja pa vienam neaizvērtam mērķim un ieņēma 66.pozīciju, nekvalificēdamies iedzīšanai.

Tikmēr pamatīgas neveiksmes šaušanā piedzīvoja šīs sezonas vadošie biatlonisti Martēns Furkads un Juhanness Tīngnēss Bē. Abiem jau pēc pirmās šaušanas bija jāveic pa trim soda apļiem, bet J.T.Bē otrajā ugunslīnijā neaizvēra vēl vienu mērķi. Līdz ar to Furkads sprintā ieņēma astoto vietu, kamēr J.T.Bē samierinājās ar 31.pozīciju.

Peifers sašāva visu mērķus un distanci veica 23 minūtēs un 38,8 sekundēs. Tāpat precīzi šāva arī Krčmāržs, kurš vācietim zaudēja 4,4 sekundes, kamēr Vindišs neaizvēra vienu mērķi un atpalika 7,7 sekundes.

Zīmīgi, ka Krčmāržs šosezon Pasaules kausa sacensībās tikai reizi bija iekļuvis pirmajā desmitniekā.

Rastorgujevs no uzvarētāja atpalika 55,6 sekundes, tādējādi ar šādu deficītu uzsāks pirmdien gaidāmās iedzīšanas sacensības. Savukārt Muižnieks olimpiskajam čempionam zaudēja divas minūtes un 17,5 sekundes, nepilnas četras sekundes zaudējot 60.pozīcijai.

Rastorgujevs pirms četriem gadiem olimpiskajās spēlēs trīs reizes tika divdesmitniekā, labāko rezultātu uzrādot iedzīšanā, kurā bija devītais. Savukārt savā debijā 2010.gadā viņš individuāli labākais bija sprintā, kurā guva 50.vietu.

Kā zināms, Rastorgujevs līdz šim joprojām tikai reizi Pasaules kausā kāpis uz goda pjedestāla, kad pērnās sezonas pēdējās sacensībās izcīnīja sudrabu masu startā. Šosezon viņa labākais rezultāts Pasaules kausā ir divas astotās vietas, bet pirms olimpiskajām spēlēm viņš triumfēja Eiropas čempionāta sprinta sacensībās.

Tikmēr Muižnieks 2012./2013.gada sezonā piedalījās pasaules čempionātā, kas iet Pasaules kausa ieskaitē, tomēr atsevišķās Pasaules kausa sacensībās sportists debitēja vien šosezon. Pēdējos gados viņš vairāk nodarbojās ar riteņbraukšanu un distanču slēpošanu, bet iepriekšējās sezonas beigās atgriezās biatlonā ar mērķi kvalificēties olimpiskajām spēlēm un šosezon pārliecinoši pierādīja, ka ir otrs labākais valsts sportists biatlonā.

Latvijai pērn neizdevās kvalificēties ar pilnu komandu, tāpēc vīru konkurencē to pārstāv vien divi sportisti un izlase arī nepiedalīsies stafetē.

Sestdien uz starta 7,5 kilometru sprintā izgāja Latvijas labākā dāmu biatloniste Baiba Bendika, kura ieņēma 39.vietu. Pirmajā šaušanā Bendika neaizvēra trīs mērķus, pēc sacensībām sūdzoties, ka piešaudē bijis daudz lielāks vējš nekā sacensībās un ierocis ticis noregulēts tādam laikam.

Pirmdien biatlonā plānotas iedzīšanas sacensības.

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāvēs 34 sportisti. Latvija būs pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi