Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Ātrums startā vienam no talantīgākajiem Latvijas jaunajiem šorttrekistiem Robertam Zvejniekam (att. priekšplānā) dod papildu iespējas īsākajā 500 metru distancē. Tajā viņš guvis savus līdz šim labākos rezultātus

Šorttreka izlases trenere Krievāne: Domājam par Phjončhanu, tēmējam uz Pekinu

Vienīgais Latvijas pārstāvis aizvadītajā nedēļas nogalē Turīnā notikušajā Eiropas čempionātā šorttrekā bija 19 gadus vecais Roberts Zvejnieks. Viņš vēl aizvien šorttrekā tiek klasificēts kā juniors, tāpēc rezultāti pieaugušo čempionātā nebija prioritāri, lai gan 14. vieta 500 metru distancē ir atzīstams sniegums. Īstie pārbaudījumi jeb sezonas svarīgākie mači Zvejnieku un vēl citus Latvijas jaunos šorttrekistus gaida nākamajā nedēļā, kad tiks aizvadīts pasaules junioru čempionāts.

"Zinot, ka Roberts vēl ir juniors, Eiropas čempionāts bija vairāk kā gatavošanās un adaptēšanās pieaugušo līmenī, kurā viņam tā pa īstam būs jāiesaistās nākamajā sezonā. Jāņem vērā, ka Latvijas šorttreka saimniecībā pagājušajā gadā notika diezgan ievērojamas pārmaiņas. Esam izveidojuši komandu, kas tikai kopš maija gatavojas pēc vienas programmas Jelgavā. Mūsu plāni ar jaunajiem šorttrekistiem ir ilgtermiņa un vairāk saistīti ar nākotni, nevis tūlītējiem rezultātiem," sarunā Dienai norāda Latvijas izlases trenere Evita Krievāne.

Viņu iepriecināja Zvejnieka sniegums 500 metru distancē, bet garākajās 1000 un 1500 metru distancēs par sevi lika manīt pieredzes trūkums un taktiskās nianses, kas šorttrekā spēlē lielu lomu. Pieaugušo līmenī vairāk startējušajiem konkurentiem bija zināmas priekšrocības.

Pasaules junioru čempionātā nākamnedēļ Latviju bez Zvejnieka pārstāvēs vēl trīs juniori: Kārlis Krūzbergs, Roberts Krūzbergs un Reinis Bērziņš. Pēdējiem diviem šosezon paredzēta dalība arī Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā Turcijā. Junioru čempionātā puišiem būs izvirzīti jau citi mērķi – jācīnās par vietu labāko desmitniekā. Krievāne norāda, ka izlases jauno šorttrekistu rezultāti šajā sezonā liecina, ka tas ir reāls un izpildāms uzdevums. Vislielākās cerības tiek liktas uz Zvejnieku 500 metru distancē. "Eiropas un pasaules čempionātā skatās visu distanču kopvērtējumu, bet olimpiskajās spēlēs godalgas dala katrā atsevišķā distancē. Šorttrekā jāprot braukt visas distances, tomēr ir tikai normāli, ka kādā distancē sekmējas labāk. Robertam ir ļoti labs starts, un, jā, 500 metri ir viņa jājamzirdziņš."

Visu rakstu lasiet trešdienas laikrakstā Diena!


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi