Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Teicama šaušana Bendikai dod 25.vietu Pasaules kausa iedzīšanas sacensībās

Latvijas labākā dāmu biatloniste Baiba Bendika svētdien sašāva 19 no 20 mērķiem un izcīnīja 25.vietu Rūpoldingā notikušā Pasaules kausa sestā posma desmit kilometru iedzīšanas sacensībās.

Sestdien aizvadītajā 7,5 kilometru sprintā Bendika kļūdījās divas reizes un noslēgumā ieņēma 47.vietu, kas iedzīšanu lika sākt no šīs pozīcijas. Svētdien Bendika pirmajās trijās šaušanās aizvēra visus 15 mērķus un tobrīd bija pakāpusies jau līdz 26.pozīcijai.

Savukārt ceturtajā viesošanās reizē šautuvē Bendika reizi kļūdījās, tomēr tas neliedza viņai pakāpties vēl nedaudz augstāk un sasniegt labāko rezultātu šosezon.

Sacensībās ļoti pārliecinošu uzvaru guva somiete Kaisa Mekereinena, kura četrās šaušanās kļūdījās tikai reizi un finišā par minūti un 0,9 sekundēm apsteidza čehieti Gabrielu Koukalovu. Šīs sportistes pirmās divas vietas ieņēma arī sprintā.

Savukārt trešo vietu izcīnīja Marī Dorēna-Abēra no Francijas, kura atpalika vēl par nedaudz vairāk nekā 20 sekundēm.

Bendika finišā no uzvarētājas atpalika par trim minūtēm un 13,1 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 587 punktiem joprojām ir Koukalova, kurai 19 punktus zaudē Mekereinena, bet trešo vietu ar 555 punktiem ieņem svētdien ceturtajā pozīcijā finišējusī vāciete Laura Dālmeiere.

Tikmēr Bendika, kura punktus guva vien otro reizi šosezon, ar 21 punktu pacēlusies uz 67.pozīciju.

Jau vēstīts, ka pirms tam svētdien Andrejs Rastorgujevs izcīnīja desmito vietu 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās vīriem, tiekot pie viena no labākajiem rezultātiem šosezon.

Iedzīšanā uz starta izgāja uzreiz divi Latvijas atlēti. Piektdien aizvadītajās desmit kilometru sprinta sacensībās Rastorgujevs izcīnīja 22.vietu, divās šaušanās neizverot divus mērķus, bet pieredzējušais Ilmārs Bricis ieņēma 44.vietu, par nepilnām sešām sekundēm atpaliekot no labāko četrdesmitnieka, kas nodrošinātu punktus kopvērtējumā.

Svētdien iedzīšanā Rastorgujevs pirmajā šaušanā kļūdījās reizi, bet tāpat iekļuva labāko divdesmitniekā, savukārt Bricis pamanījās pieļaut divas kļūdas un bija atkāpies uz pēdējo pozīciju, turpinājumā no tās vairs neizkļūstot. Tikmēr Latvijas izlases līderis otro šaušanu veica nekļūdīgi un pakāpās jau uz 14.pozīciju, ko saglabāja arī pēc trešās viesošanās ugunslīnijā, kad sniegainos laikapstākļos pieļāva vienu kļūdu.

Savukārt ceturtajā šaušanā Rastorgujevs bija nekļūdīgs un pacēlās uz astoto pozīciju, bet līdz finišam noturēja vietu desmitniekā.

Rastorgujevs labāko rezultātu šosezon iedzīšanā sasniedza trešajā posmā Nove Mesto, kad guva septīto vietu, kas sekoja pēc sestās pozīcijas sprintā.

Svētdien kārtējo uzvaru izcīnīja titulētais francūzis Martēns Furkads, kurš, neskatoties uz trijām kļūdām, par 18,3 sekundēm apsteidza norvēģi Ēmilu Hegli Svendsenu. Francūzis šosezon aizvadītajās 13 individuālajās sacensībās izcīnījis desmit uzvaras. Tāpat viņš bijis labākais pēdējās četrās iedzīšanas sacensībās.

Trešo vietu sacensībās guva čehs Mihals Krčmars, kurš uz goda pjedestāla kāpa pirmoreiz karjerā.

Rastorgujevs finišā uzvarētājam zaudēja 46,8 sekundes.

Tikmēr Bricis kopā kļūdījās sešas reizes un sacensības noslēdza 55.pozīcijā, no uzvarētāja atpaliekot par sešām minūtēm un 35,9 sekundēm.

Bricis vien pirms nedēļas pirmoreiz sešu gadu laikā kvalificējās iedzīšanai, bet toreiz trasē neizgāja. Iepriekšējo reizi viņš iedzīšanas distancē Pasaules kausa posmā bija startējis 2011.gada 19.martā Oslo.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem ļoti stabils līderis ar 730 punktiem ir Furkads, kuram ar attiecīgi 446 un 440 punktiem seko vācietis Simons Šemps un krievs Antons Šipuļins. Viņi svētdien guva septīto un ceturto pozīciju.

Savukārt Rastorgujevs ar 207 punktiem pacēlies uz 22.pozīciju.

Pēc šī posma biatlonisti dosies uz Antholcu-Anterselvu, kur norisināsies Pasaules kausa sestais posms, noslēdzot sezonas otro trimestri. Pēc tā februārī Hohfilcenē, Austrijā gaidāms pasaules čempionāts, kuram sekos sezonas pēdējie trīs Pasaules kausa etapi.

Kā vēstīts, marta sākumā Krievijas pilsētā Tjumeņā paredzētais posms pārcelts uz Kontiolahti Somijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi