Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Trīs māsas

Ļoti reti gadās, ka vienlaicīgi var iepazīt un novērtēt veselas trīs vienas sērijas kompaktkameras. Next.lv paveicās, jo šāda iespēja tika piedāvāta, tādēļ iepazīstinām ar Canon PowerShot SX240 HS, SX260 HS un SX270 HS.

KopīgaisJau uzmetot skatu, ir skaidrs, ka kameras tiešām izskatās kā māsas, tādēļ atšķirības ir meklējamas to komplektācijā, nevis konstrukcijā. Canon PowerShot SX240 HS un Canon PowerShot SX260 HS ražotājs izlaida 2012. gada februārī, bet Canon PowerShot SX270 HS (kopā ar XS280, kas aprīkota ar Wi-Fi un GPS) – 2013. gada martā. Diemžēl Canon PowerShot SX280 HS apskatam netika piedāvāta.

Visām kamerām ir vienādi sensori – 12 Mpix, BSI-CMOS, 1/2,3 collas (6,17 x 4,55 mm). Tiesa, ISO jutība SX270 gan ir līdz 6400, bet vecākajām māsām tikai līdz 3200, kas drīzāk ir tāpēc, ka jaunākajā kamerā uzstādīts attēlveidošanas procesors Digic 6.

Arī objektīvi kamerām ir vienādi – tālummaiņas objektīvi Canon IS 20x ar diapazonu 25–500 mm. Šī objektīva gaismasspēja ir F3.5 - F6.8. Arī slēdža mehānisms šķiet vienāds visām trim kamerām un spēj nodrošināt eksponēšanu no 15 s līdz 1/3200 s. Tādējādi pamatoti šķiet, ka kameras atšķiras vien kosmētiski un papildu aprīkojuma ziņā. Tā kā attēlveidošanas elementi arī ir vieni un tie paši, tad rodas pārliecība, ka Canon joprojām ir uzticīga sev un, veidojot šīs kameras, ievērojusi jau ilgu laiku populāro tradīciju, ka jauns modelis gan tiek izlaists, bet lietotājam būtisku ieguvumu no tā nav.

AtšķirīgaisŅemot vērā, ka Canon PowerShot SX240 HS un Canon PowerShot SX260 HS tika izlaistas vienlaikus, bet Canon PowerShot SX270 HS ir jaunāka, to korpusi nedaudz atšķiras. Taču atšķirība nav vis izmēru vai būtisku dizaina detaļu dēļ, bet gan drīzāk kosmētiska. Izstrādājot SX270, tās korpuss ir mazliet pārveidots, tādēļ pat grūti pateikt, kurš variants ir labāks vai ērtāks, jo lietošanas ērtuma un vienkāršības ziņā atšķirību starp tiem praktiski nav.

Pamanāmākā (gan vairāk specifikācijās, nevis reālajā veiktspējā) atšķirība ir, ka vecākajās māsās uzstādīts attēlveidošanas procesors Digic 5, bet jaunākajās, kā jau minēts (arī SX280, ko nepaskatām) – Digic 6.

Jaunākajam procesoram vajadzētu nodrošināt arī labāku rezultātu, uzņemot gan foto, gan video. Un specifikācija tiešām vēsta, ka SX 240 un SX 260 attēlu kvalitāte var būt Fine vai Normal, bet SX270 – Fine un Superfine. Lai nu tā arī būtu...

Nedaudz jūtamāku iespaidu jaunākais procesors atstājis uz videorežīmu. Abas kameras gan spēj uzņemt Full HD video, bet vecākās tikai 24 fps, savukārt jaunākā – 60 un 30 fps.

Protams, liela nozīme arī tam, ka SX260 aprīkota ar GPS uztvērēju, kas ļaus ģeomarķēt attēlus. Tātad vēlāk nenāksies ilgi un reizēm arī diezgan bezcerīgi mēģināt atcerēties, kur uzņemts konkrētais attēls, ja vieta nav pazīstama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko