Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Ar problēmu saskārušies gan tie LMT klienti, kas internetu izmanto telefonā, gan datoru lietotāji

LMT vēl nav izdevies novērst problēmu ar Google meklētāju

Problēma, kuras dēļ meklētājprogramma Google no Latvijas Mobilā telefona (LMT) mobilo datu tīkla nākošos meklēšanas pieprasījumus uzskata par robota ģenerētiem, un tādējādi prasa ievadīt burtu kodu, vēl nav pilnībā novērsta, aģentūru LETA informēja uzņēmuma preses sekretāre Elīna Lidere.

Iepriekš LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis sacīja, ka problēma tiks atrisināta novembra laikā.
"Esam ieviesuši vairākus jaunus risinājumus, tai skaitā vieni no pirmajiem Eiropā mobilajā tīklā ieviesām arī IPv6. Uzlabojumi jau ir novērojami, bet darbs turpinās, lai Google pēc iespējas mazāk prasītu apliecinājumu, ka klients nav robots. No paša Google joprojām nav atbildes, kāpēc šāda situācija izveidojusies un kā to vislabāk risināt. Jāsaprot, ka mobilā interneta attīstībā Latvija ir viena no progresīvākajām valstīm – esam otrajā vietā pasaulē pēc mobilo datu patēriņa," skaidroja Lidere.

Sociālajos tīklos iepriekš izskanējusi LMT klientu neapmierinātība ar to, ka veicot meklēšanu Google meklētājprogrammā no LMT mobilo datu tīkla, regulāri jāievada burtu kombinācija, jo Google ieskatos no LMT tīkla pienāk neadekvāti daudz mehānisku pieprasījumu, un tie varētu būt robota ģenerēti. Tas novērojams gan uz mobilajām ierīcēm, gan datoriem.

Izveidojušos situāciju Pūķis skaidroja ar lielo mobilo datu patēriņu LMT tīklā. "Parasti no mobilajiem operatoriem nenāk tāds meklēšanas pieprasījumu apjoms, kā no LMT. Google algoritmiem tas šķiet aizdomīgi, līdz ar to pašreizējā situācijā Google roboti prasa mums, vai mēs neesam robots," skaidroja Pūķis.

Viņš atzina, ka kopumā Google ir labs partneris, tomēr drošības jautājumi ir sevišķi jūtīgi un LMT nācies pielāgoties. "Google nedrīkst atklāt, pēc kādiem principiem strādā tās algoritmi, jo tad pret tiem varētu vērsties. Tā ir visa esence. Līdz ar to komunikācija šajā jautājumā ir smagnēja," sacīja Pūķis, norādot, ka LMT ir aptuveni skaidrs, kas Google pusei varētu nepatikt, un uzņēmums ir notestējis un novembra laikā ieviesīs jaunu risinājumu, kas Google robotam būs saprotams un LMT klientiem vairs nevajadzēs veikt regulāros apstiprinājumus.

Jau vēstīts, ka LMT apgrozījums pagājušajā gadā pieauga par 4,8% salīdzinājumā ar 2014.gadu un bija 151,347 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa saruka par 12,1% - līdz 17,201 miljonam eiro.

LMT ir vecākais Latvijā strādājošais mobilo sakaru operators. Pašlaik operatora īpašnieki ir Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (23%), Latvijas elektronisko sakaru sniedzējs Lattelecom (23%), Latvijas valsts Satiksmes ministrijas personā (5%), kā arī skandināvu TeliaSonera (49%).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko