Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Baņķieris: Latvijā notiek cīņa par aptuveni 60 000 potenciālo kredītņēmēju

Latvijā notiek cīņa par aptuveni 60 000 potenciālo kredītņēmēju, intervijā žurnālam "Kapitāls" norāda "Rietumu bankas" prezidents Aleksandrs Pankovs. Lūgts komentēt, kas turpmāk gaidāms Latvijas banku sektorā, Pankovs norāda, ka tā sektora daļa, kas orientēta uz finanšu pakalpojumu un kapitālu eksportu, arī turpmāk dinamiski attīstīsies. Citāda situācija būs bankām, kas orientējas tikai uz iekšējo tirgu.

"Daži kolēģi ir aprēķinājuši - ja ņemam visus Latvijas darbspējīgos iedzīvotājus, atrēķinām tos, kuriem jau ir kredītsaistības, un tos, kas iekļauti slikto kredītu reģistrā, tad pāri paliek apmēram 60 000 potenciālo kredītņēmēju. Lūk, šo grupu tad savā starpā arī dalīs tās bankas, kas attīstās vietējā tirgū. Piekritīsiet, ka skaitlis ir visai nepievilcīgs un neiedvesmo," akcentē baņķieris, prognozējot apvienošanās darījumus šajā banku sektora segmentā. "Tas ir loģiskāk, nekā censties visiem kopā art vienu un to pašu mazo un akmeņaino lauku."

Pankovs skeptiski vērtē iespēju, ka atkārtosies kredītu bums. Lai arī gaidāma kreditēšanas attīstība, tai būs pavisam cits scenārijs.

"Tā dēvētajos treknajos gados, kad notika neierobežota naudas izdāļāšana pa labi un pa kreisi, valstī nebija šo procesu iegrožojošu instrumentu, kas kļuva par iemeslu tirgus sabrukumam. Pašlaik tādi instrumenti ir. Ir ieviesti jauni nodokļi, pieņemti jauni kreditēšanu regulējoši likumi, kas spēj to piebremzēt tieši vai netieši. Agrākos neregulēta aizdevumu tirgus tempus mēs vairs nesasniegsim, bet vai ir nepieciešams tos sasniegt?" skaidro "Rietumu bankas" prezidents.

Viņš prognozē, ka kreditēšana arī turpmāk korelēs ar ekonomiskajiem cikliem, būs no tiem atkarīga, uzrādot lielāku vai mazāku pieaugumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses