Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Citadele noslēdz izlīgumu ar Konkurences padomi un maksās 666 000 latu sodu

Banka Citadele nolēmusi izbeigt pārsūdzību un tiesisko strīdu ar Konkurences padomi par pērn pieņemto lēmumu attiecībā uz Konkurences likuma ievērošanu vairāku Latvijas komercbanku un ārvalstu banku Latvijas filiāļu darbībā un samaksāt soda naudu 666 000 latu apmērā.

Citadele noslēgusi administratīvo līgumu jeb izlīgumu ar Konkurences padomi, informēja bankas Korporatīvo komunikāciju daļas vadītāja Ieva Prauliņa.

Banka Citadele pērn, izvērtējot Konkurences padomes lēmumu, tam nepiekrita un 2011.gada aprīlī kopā ar vairākām citām Latvijas komercbankām pārsūdzēja lēmumu Administratīvajā apgabaltiesā. Līdzšinējās tiesvedības un pārrunu rezultātā Konkurences padome ir nolēmusi samazināt bankai Citadele piemērotā naudas soda apmēru gandrīz uz pusi - no aptuveni 1,2 miljoniem latu uz aptuveni 666 000 latu.

Ievērojot naudas soda apmēra būtisko samazinājumu, kā arī izvērtējot prognozējamo tiesvedības ilgumu un ar ilgstošu tiesvedību saistītās ievērojamās izmaksas, Citadele pieņēmusi lēmumu pārsūdzību izbeigt, noslēgt administratīvo līgumu ar Konkurences padomi un samazināto naudas sodu pārskaitīt valsts budžetā, uzskatot to par finansiāli saprātīgāko risinājumu, informēja bankā.

Konkurences padomes pērn pieņemtais lēmums tika balstīts pamatā uz banku nozares darbību laika posmā, kad banka Citadele vēl nebija dibināta, un attiecas uz Parex bankas darbības periodu. Pēc Parex bankas restrukturizācijas 2010.gadā Parex bankas līgumsaistības par maksājumu karšu pieņemšanu un apstrādi tirdzniecības vietās pārņēma banka Citadele.

Citadeles intereses šajā pārsūdzības procesā pārstāvēja zvērinātu advokātu biroja Eversheds Bitāns Eiropas Savienības un konkurences tiesību prakses speciālisti zvērināti advokāti Edijs Poga un Agris Bitāns, kas arī lēmumu par izlīguma noslēgšanu atzina par piemērotāko risinājumu Citadeles gadījumā.

Kā ziņots, pērn martā Konkurences padome paziņoja, ka par aizliegtu vienošanos starp 22 komercbankām par komisijas maksām par karšu norēķiniem un bankomātu pakalpojumiem uzlikusi naudas sodu kopumā 5,5 miljonu latu apjomā.

Aizliegtā vienošanās bijusi spēkā no 2002.gada 1.decembra līdz 2011.gada 7.janvārim, tomēr banku dalības ilgumi tajā bijuši atšķirīgi, toreiz skaidroja Konkurences padome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses