Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pelnošākie Latvijas uzņēmēji - Argods Lūsiņš, Vadims Telica un Arnis Riekstiņš

Pelnošākie Latvijas uzņēmēji 2011.gadā bija degvielas nozarē strādājošais Argods Lūsiņš, farmācijas jomas uzņēmējs Vadims Telica un informācijas tehnoloģiju nozares uzņēmējs Arnis Riekstiņš. Par to liecina žurnālistu Lato Lapsas un Kristīnes Jančevskas publicētie Latvijas 100 vislabāko peļņu guvušo un 100 vislielākos zaudējumus cietušo uzņēmēju saraksti.

Saraksti izveidoti, balstoties uz "Lursoft" datubāzē apkopotajiem Uzņēmumu reģistrā iesniegtajiem kompāniju gada pārskatiem un "Lursoft IT" datu analīzi, bet bankām - uz pašu kredītiestāžu publiskotajiem gada pārskatiem.

Kā akcentē saraksta veidotāji, saraksts parāda nevis uzņēmēju kā fizisko personu saņemtos ienākumus no viņu īpašumā esošajām kapitāldaļām (dividendes), bet gan 2011.gadā gūtās peļņas un ciesto zaudējumu (tos summējot) daļu, kas atbilst viņu īpašumā esošo kapitāldaļu daudzumam, kāds tas bijis saskaņā ar uzņēmumu dalībnieku un akcionāru reģistriem.

Tāpat jāņem vērā, ka sarakstā ir ņemtas vērā tikai tās kapitāldaļas, kas uzņēmējiem Latvijā reģistrētās kompānijās pieder tieši, kā fiziskām personām, - pieņēmumi par ārzonas kompānijām, aiz kurām varētu "stāvēt" konkrētas personas, šajā sarakstā nav ņemti vērā.

Saskaņā ar sarakstu Latvijas pagājušā gada desmit pelnošāko uzņēmēju pirmajā trijniekā ir bijuši Lūsiņš - 11,23 miljoni latu, Telica - 9,56 miljoni latu, Riekstiņš - 7,22 miljoni latu. Ceturtajā vietā ir farmācijas nozares uzņēmējs Josifs Apts (4,99 miljoni latu), piektajā - kokmateriālu jomā strādājošais Uldis Asars (4,94 miljoni latu), sestajā - baņķieris Leonīds Esterkins (3,50 miljoni latu).

Septītajā un astotajā vietā attiecīgi ierindojušies mežrūpnieks Uldis Mierkalns (3,25 miljoni latu) un dažādu Latvijai nozīmīgu uzņēmumu līdzīpašnieks Kirovs Lipmans (2,69 miljoni latu). Pagājušā gada desmit pelnošāko uzņēmēju sarakstu noslēdz būvnieks Guntis Rāvis (2,50 miljoni latu) un tranzīta nozares uzņēmējs Mihails Gaņevs (2,49 miljoni latu).

Arī jaunais 100 Latvijas vislielākos zaudējumus cietušo uzņēmēju saraksts izveidots, balstoties uz "Lursoft" datubāzē apkopotajiem Uzņēmumu reģistrā iesniegtajiem kompāniju gada pārskatiem. Arī šis saraksts parāda nevis uzņēmēju kā fizisko personu ciestos zaudējumus no viņu īpašumā esošajām kapitāldaļām, bet 2011.gada peļņas un zaudējumu (tos summējot) daļu proporcionāli viņu īpašumā esošo kapitāldaļu daudzumam atbilstoši uzņēmumu dalībnieku un akcionāru reģistriem šā gada sākumā.

Desmit pagājušā gada lielāko zaudētāju uzņēmēju saraksta pirmajā trijniekā bijuši nekustamo īpašumu jomas uzņēmēji - Larisa Sviridova ar 79,34 miljoniem latu, Aivars Balodis ar 13,90 miljoniem latu un Ieva Rubeze ar 7,53 miljoniem latu.

Ceturtais lielākais zaudētājs ir Imants Jansons (6,25 miljoni latu), piektais - Vladislavs Makarovs (3,73 miljoni latu), sestajā vietā ierindojies Andrejs Svirčenkovs (3,7 miljoni latu), bet septītajā vietā - Jurijs Šapurovs (3,7 miljoni latu).
Pagājušā gada lielāko zaudētāju sarakstā astoto vietu ieņem Jevgenijs Gombergs (3,12 miljoni latu), devīto vietu - Marika Upeniece (2,21 miljons latu). Desmitnieku noslēdz Normunds Šmuksts (2,05 miljoni latu).
Latvijas pagājušā gada 100 lielāko pelnītāju un 100 lielāko zaudētāju saraksti lasāmi žurnāla "Pastaiga" jaunajā - septembra numurā. "Pastaiga" šos sarakstus publicē trešo gadu pēc kārtas.

Top komentāri

Idealo
I
Tapēc jau Lūsiņš var apbūvēt JŪRAS kāpu ZONU, jo neviens klerks (būvinspektors un vides inspektori, kuri kā nopērti suņi asti kājstarpē iespieduši) nedrīkst šim darbonim uzlikt SODU!
Piebilde
P
Rotai. Gerkens NAV Lido šefs. Gerkens ir "Gerkens un partneri" šefs. Lido šefs ir Ķirsons. Un labākais, ka dikti gribēji pateikt, ka kāds kādu šmauc, bet - "uzvārdu neatceros"! :-)))
Miljoānrs - KOMENTĒTĀJIEM
M
Kurš tev traucē atvēt pašam savu benzīntaku, kur degvielu par velti dala visaI Latvijai? Ja tev neptīk Lūsiņš un viņa peļņa, tad nepēc viņa degvielu! Pērc Norvēģu STATOIL, Somu NESTE OIL, Kreivu LUKOIL, Poļu-Lietuvešu PKN ORLEN, jen MAŽEIĶU degvielu! Jā Lūsiņa pelņa ir miljonos, bet STATOIL un LUKOIL peļņa ir miljardos, jeb daudzos tūkstošos miljonu latu katru gadu. PATS GALVENAIS LATVIJĀ IR ĻOTI LĒTA DEGVIELU, SALĪDZNOT AR ITĀLIJU, HOLANDI UN CITĀM ES VALSTĪM! Degvielas biznes ir viss ienesīgākai biznes pasaulē kāds jebkad cilvēces vēsturē ir izdomāts, tas ir ienesīgākas par automašīnu, lidmašīan, datoru, mobīlo telefonu, elektro preču ražošanu, programatatūres izstrādi, banku un apdrošināšanas biznesu, tirdzniecību, farmāciju, pārtikas ražošanu utt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses