Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LTRK: Nodokļu parādu soda naudu amnestiju baudīs vairāk uzņēmēju kā sākumā tika plānots

"Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš ir gandarīts, ka LTRK iniciatīva amnestēt nodokļu parādu soda un nokavējuma naudas Saeimas trešajā lasījumā atbalstīta un līdz ar to ieviesta.

"No uzņēmēju skatu punkta jo īpaši pozitīvi vērtējams fakts, ka šo nodokļu atbalsta pasākumu varēs izmantot ne tikai uzņēmēji, kuriem parādi radušies līdz 2010. gada 1. septembrim, kā sākotnēji iniciēts, bet arī tie komersanti, kuriem parādi izveidojušies līdz aizvadītā gada 1. septembrim," akcentē LTRK vadītājs, uzsverot, ka uzņēmēji šoreiz saņēmuši savdabīgu kompensāciju par Eiropas Komisijas vilcināšanos ar lēmumpieņemšanu vairāk nekā gada garumā.

"Arī līdzšinējo nodokļa parāda samaksas termiņu pagarināšana no 18 uz 60 mēnešiem, atkarībā no nodokļu parāda summas, ir apsveicama," norāda J.Endziņš.

Jau ziņots, ka LTRK 2010.gada vasarā rosināja Valsts Ieņēmumu dienestu un Finanšu ministriju spert soļus, lai no uzņēmējiem iekasētu ekonomikas krīzes un neprognozējamās nodokļu politikas rezultātā nenomaksātos nodokļus, atsakoties no soda naudas piemērošanas par nodokļu parādiem, kas izveidojušies līdz 2010.gada 1.septembrim.

LTRK ir nevalstiska, politiski neitrāla, brīvprātīga visu Latvijas teritoriju aptveroša dažādu nozaru Latvijas uzņēmumu apvienība, kura, balstoties uz tirdzniecības un rūpniecības kameru darbības pasaules praksi, veido uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi, apzinot un aizstāvot Latvijas uzņēmumu saimnieciskās intereses un sniedzot uzņēmējdarbību veicinošus pakalpojumus. LTRK pārstāv 1 002 uzņēmumus, kas darbojas visās tautsaimniecības nozarēs. LTRK ir arī viena no vecākajām Latvijas sabiedriskajām organizācijām - tā ir uzņēmēju balss kopš 1934.gada!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses