Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Riska kapitālisti BaltCap ieguldīs 560 000 latu SIA Amateks

Baltijā vadošais riska kapitāla investīciju uzņēmums BaltCap ir parakstījis investīciju līgumu 800 000 eiro jeb aptuveni 560 000 latu apmērā ar metāla detaļu un komplektējošo mezglu ražotāju Amateks, paredzot, ka tādējādi investīcijas tiks izmantotas ražošanas paplašināšanai un modernizācijai.

"Amateks ir labs piemērs tam, ka augsta produktu kvalitāte apvienojumā ar stingru piegādes termiņu ievērošanu un atsaucību klientu vajadzībām ir svarīgi priekšnoteikumi, piesaistot starptautiskus klientus. Uzņēmuma kvalitātes zīme ir pēdējo desmit gadu veiksmīgā sadarbība ar tādiem globāliem uzņēmumiem kā Schneider Electric, Certex, Concentric AB un Plockmatic,” norāda BaltCap investīciju direktore Astra Neimane.

Latvijas Garantiju aģentūras, kuras pārziņā esošā Ieguldījumu fonda līdzekļi daļēji tiek izmantoti šai investīcijai, direktors Ivars Golsts uzteic faktu, ka „BaltCap turpina veikt investīcijas, kas sekmē Latvijas uzņemumu ražošanas modernizāciju un eksportspējas pieaugumu.”

Skaidrojot BaltCap lēmumu, A. Neimane norāda, ka būtisks faktors bija uzņēmuma vadības komandas pieredze, nozarē strādājot gandrīz trīsdesmit gadus. Veiktais ieguldījums ļaus paplašināt piedāvāto produktu klāstu un tādejādi strauji audzēt apgrozījuma izaugsmes tempus gan apkalpojot esošos klientus, gan strādājot pie jaunu piesaistīšanas.

„Ar riska kapitāla finansējumu mēs plānojam paplašināt un modernizēt mūsu ražotni, lai apmierinātu augošās esošo klientu vajadzības, kā arī piesaistītu jaunus globālus klientus. Turklāt esam gandarīti, ka BaltCap ienāks ne tikai ar naudu, bet arī ar nopietnu vadības pieredzi un zināšanām, kā arī plašu starptautisku kontaktu loku,” atzīst Amateks valdes priekšsēdētājs un īpašnieks Aivars Gudakovskis.

Līdz ar BaltCap ienākšanu uzņēmumā darbu padomē uzsāks pieredzējis nozares profesionālis, Hanzas Elektronikas viceprezidents Alvis Vagulis, kas iepriekš vadījis Lexel Fabriku, Schneider Electric meitas uzņēmumu Latvijā.

Amateks nodarbojas ar dažādu veidu un sarežģītības pakāpes detaļu štancēšanu, kā arī piedāvā virpošanas, frēzēšanas un automātiskās montāžas pakalpojumus. Uzņēmums pērn strādāja ar apgrozījumu viena miljona eiro apmērā.

BaltCap ir vadošais riska kapitāla investors Baltijas valstīs, kas koncentrējas uz maza un vidēja izmēra uzņēmumu finansēšanu to esošo akcionāru izpirkšanai, kā arī investīcijām uzņēmuma attīstībai. Kopš 1995.gada BaltCap ir pārvaldījis piecus investīciju fondus ar kopējo finansējuma apjomu 190 miljoni eiro jeb aptuveni 130 miljoni latu un veicis investīcijas 54 uzņēmumos.

BaltCap ir Eiropas Riska Kapitāla asociācijas (EVCA) biedrs un Latvijas riska kapitāla asociācijas (LRKA) dibinātājs un biedrs.

Latvijā BaltCap ir ieguldījis tādos uzņēmumos kā: DEPO, Hanzas Elektronika, Primekss, Adam Auto, Intrac, EKJU, Līgatnes Papīrfabrika, Microlink un SAF Tehnika, JLM Grupa, VLT, DT Mobile (Dual un Trodeks) un Amigo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses