Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Uzņēmēja Dienā 12. un 14. decembrī lasi

Uzņēmēja Dienā 12. un 14. decembrī lasi:

Nomaļākajās aptiekās trūkst darbinieku


"Daudzās lauku aptiekās farmaceiti ir jau pensijas vai pirmspensijas vecumā, un mēs neredzam paaudžu nomaiņu. Jaunie farmaceiti pārsvarā izvēlas palikt Rīgā. Ja nekas nemainīsies, pēc desmit gadiem dažviet laukos tieši farmaceitu trūkuma dēļ vienkārši nebūs aptieku," prognozē SIA A aptieka valdes loceklis Jānis Kūliņš.

Ir cerības ieraudzīt jaunas, Latvijā radītas zāles

Latvijā ir spēcīga farmācijas nozare, jo mūsu valstī darbojas gan augsta līmeņa zinātniskās institūcijas, gan stipri uzņēmumi. Tā sakot, ražotāji un zinātnieki viens bez otra nevar pastāvēt. Par to vienisprātis ir Dienas intervētie industrijas un zinātnes pārstāvji. Turklāt mūsu zinātnieku un farmācijas uzņēmumu sadarbība jau tuvā nākotnē var dot taustāmu rezultātu pacientiem.

Zāļu tirgū dominē imports

Pērn Latvijas farmācijas tirgū vietējo zāļu ražotāju produkcijas apjoms bija aptuveni 4,7% no kopējā Latvijā pārdotā zāļu apjoma, liecina Zāļu valsts aģentūras pārskats. Kopējais pārdotais zāļu apjoms 2015. gadā bija 332 miljoni eiro.

Bez sadarbības neiztikt

"Latvijas reģionos situācija uzņēmējdarbībā nav viegla. Iedzīvotāju skaits mazinās, maksātspējīgo uzņēmumu skaits arī samazinās, un vērojama arī kopējā apgrozījuma izaugsmes apstāšanās atsevišķos segmentos, piemēram, mežsaimniecības un ceļu nozarē. Tas ietekmē uzņēmumu klientu maksātspējas kvalitāti – diemžēl ne vien samazinās pasūtījumu un darbu apjoms, bet arī ne visi maksājumi tiek veikti atbilstoši noslēgto līgumu nosacījumiem," norāda a/s Virši-A valdes loceklis Jānis Priedītis un uzsver - šādā situācijā ļoti svarīga ir uzņēmēju sadarbība

Jauni uzņēmumi dzimst, bet cik ilgi dzīvo?

Kopumā Latvijā dibina vairāk uzņēmumu nekā likvidē. It īpaši daudz jaunu uzņēmumu top informācijas tehnoloģiju nozarē. Veidojas arī daudz nelielu uzņēmumu ar pārtiku un ēdināšanu saistītajās jomās. Eksperti secinājuši - patlaban Latvijā jauni uzņēmumi rodas viegli, bez īpašām grūtībām, taču ievērojama daļa no šiem uzņēmumiem pastāv vien neilgu laiku, un nereti uzņēmēji atsakās no savas biznesa idejas, tiklīdz sastopas ar pirmajām grūtībām.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses