Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Uzņēmēja Dienā 16. un 18. janvārī lasi

Uzņēmēja Dienā 16. un 18. janvārī lasi:

Vajag vēl ērtāku aviosatiksmi

Rīga kā starptautisku konferenču norises vieta ir konkurētspējīga Baltijas mērogā tieši labo satiksmes savienojumu dēļ, jo ir gan vērienīga aviosatiksme, gan attīstīti autobusu pārvadājumi, gan prāmji, bet vilcienu satiksme savieno Latvijas galvaspilsētu ar vairākām ārvalstu metropolēm. Daudzi ārvalstu viesi uz Latvijā notiekošajām starptautiskām konferencēm ierodas tieši ar lidmašīnām. Tomēr Rīgai ir vēl pie kā piestrādāt, jo pagaidām nav tiešo avioreisu ar visu Eiropas Savienības valstu galvaspilsētām.

Piedalās konferencē, neizejot no mājām

Pēdējos gados augusi Latvijas uzņēmumu interese par tīmekļsemināriem jeb tā dēvētajiem vebināriem, kas nozīmē, ka konferences dalībnieki komunicē virtuālajā realitātē, sēžot katrs pie sava datora un klātienē netiekoties. "Ja man būtu jāapbraukā visi akcionāri, lai iepazīstinātu ar katra ceturkšņa finanšu datiem, tas būtu ļoti laikietilpīgi un dārgi," tīmekļsemināru popularitāti skaidro zāļu ražošanas uzņēmuma Olainfarm valdes loceklis Salvis Lapiņš.

​Pieprasījums pēc tulkiem konferencēm joprojām liels

Tulks Ojārs Balcers, kuram ir septiņu gadu mutvārdu tulkošanas pieredze, atzīst, ka biznesa konferencēs visgrūtāk ir pārtulkot jokus un vārdu spēles:  "Kad runātājs sāk jokot, tad tulkam tie nav nekādi joki." Reizēm ir grūti tulkot arī tad, ja lektors, piemēram, angļu valodā runā izteiktā dialektā.

Arī reģionos bizness var būt dzīvotspējīgs

Uzņēmēja Diena pārliecinās, ka stereotipam - bizness aug un attīstās vien Rīgā - nav pamata, jo arī Latvijas reģionos atrodami uzņēmējdarbības veiksmes stāsti.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses